Άλλη μια παράσταση στο θέατρο της Βουλής έλαβε τέλος με καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε σύνολο 300 βουλευτών, οι 159 την καταψήφισαν και οι υπόλοιποι 141 ψήφισαν υπέρ της…(Video’s) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Άλλη μια παράσταση στο θέατρο της Βουλής έλαβε τέλος με καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε σύνολο 300 βουλευτών, οι 159 την καταψήφισαν και οι υπόλοιποι 141 ψήφισαν υπέρ της…(Video’s)

  Τα τερατώδη ψέματα του Πρωθυπουργού αποκαλύφθηκαν στην ολομέλεια. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι  υπήρξε μπάζωμα , όχι στην...

 






Τα τερατώδη ψέματα του Πρωθυπουργού αποκαλύφθηκαν στην ολομέλεια. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι υπήρξε μπάζωμα, όχι στην εμπορική, αλλά στην επιβατική αμαξοστοιχία! - Είπε απίστευτο ψέμα για τον Νόμο που απαγορεύει στους ανακριτές να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων. Τον Νόμο τον είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι ο 5002/2022. Επιπροσθέτως, επέμεινε ότι υπήρχε τοπική Τηλεδιοίκηση στο σημείο, κάτι που καταρρίφθηκε ακόμη και στην Εξεταστική Επιτροπή που ο ίδιος έστησε…


Μητσοτάκης: «Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο.» - Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή» - Βελόπουλος: «Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους» - «Έκαψαν τα παιδιά. Αυτή είναι η αλήθεια» - Κωνσταντοπούλου: «Η σημερινή σας ψήφος θα σας συνοδεύει για πάντα» - Στίγκας: «Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές»

 

Με το…σπάνιο φαινόμενο να ψηφίζουν «υπέρ» ή «κατά» άπαντες οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου λήφθηκε το Βράδυ της Πέμπτης η απόφαση να καταψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, σε σύνολο 300 βουλευτών, 163 εκ των οποίων ανέβηκαν στο βήμα της Βουλής, η πρόταση καταψηφίστηκε από 159 (οι 158 «γαλάζιοι» και ο -πρώην Σπαρτιάτης  και νυν ανεξάρτητος- Χάρης Κατσιβαρδάς), 141 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της, ενώ αυτή τη φορά δεν υπήρξε ούτε ένας που να δηλώσει «παρών», αποφεύγοντας να τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής «πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών. Συνεπώς, η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλαν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας κατά της κυβέρνησης, απορρίπτεται», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, κηρύσσοντας το τέλος άλλης μιας εκρηκτικής τριήμερης θεατρικής παράστασης, που έλαβε χώρα στη Βουλή από την Τρίτη 26 έως και την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Η αναμενόμενη, δυστυχώς, καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κάθε άλλο παρά σημαίνει πως η κυβέρνηση βγήκε κερδισμένη από την τριήμερη αυτή διαδικασία, καθώς η απροθυμία βουλευτών συγκεκριμένης πτέρυγας των κυβερνώντων να τοποθετηθούν ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην πει λέξη για τις ξαφνικές «παραιτήσεις» των στενών συνεργατών του Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, παρά το γεγονός ότι αυτές συνδέονται ευθέως με το «παράκεντρο» και τα «φουσκωμένα πορτοφόλια» στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του.

Κυριάκος Μητσοτάκης…προσπάθησε να εμφανιστεί στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης επιτιθέμενος αντί αμυνόμενος: «Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη – Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο.»

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που ουδείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Αυτόν τον τόπο τον κυβερνά ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια»

Ο πρωθυπουργός στη βουλή διάβασε κείμενο του κ. Αλιβιζάτου στην Καθημερινή και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη είπε: «Ο κ. Αλιβιζάτος μόλις σας αποκάλεσε αφελή και ανιστόρητο».

Συνέχισε να διαβάζει το ίδιο κείμενο και σημείωσε: «Να σταματήσει επιτέλους ο φαντάρος των 20 ημερών τις ανιστόρητες ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας των εκλογών και αποχώρησης της κυβέρνησης. Ας μάθει ο κ. Κασσελάκης. Ορκίζεται αύριο. Απολύεται.. Ναι, ήτανε κουραστική η θητεία. Ας μάθει ότι η δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις εκλογές και τη μετάβαση της εξουσίας. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το '89-'90, ούτε το 2000 για να έρθει να το αμφισβητήσει ο κ. Κασσελάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον χαρακτήρισε υπονομευτή του πολιτεύματος. Αυτή είναι η μία όψη. Η άλλη είναι ότι είναι φαιδρός και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Κάθε μέρα λέει και μια σαχλαμάρα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετατάσσει το κόμμα του σε πράσινο ΣΥΡΙΖΑ . «Θα καταφέρετε το αμίμητο. Να είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον κ. Κασσελάκη», ανέφερε.

Στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας σήκωσε τους τόνους και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πολιτικές δυνάμεις μετατράπηκαν σε εμπόρους του πόνου».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη να πω την αλήθεια στη μνήμη αυτών που χάθηκαν, τουλάχιστον όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι» δήλωσε και προσέθεσε για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη:

«Μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να μιλήσουν ακόμη και αν αδικούν την Πολιτεία, να κάνουν την θλίψη τους διαμαρτυρία».

Χαρακτήρισε βαθύτατα παραπλανητικό το δημοσίευμα του «Βήματος» για την μονταζιέρα και φώναξε: «Όλες οι συζητήσεις από την αρχή δεν ήταν στη διάθεση των Aρχών; Γιατί να θέλει κάποιος να αλλάξει αυτό το δεδομένο; Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι έννοια μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους όταν είδα το πιο φρικιαστικό θέαμα;».

Τα τέσσερα τερατώδη ψεύδη Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι υπήρξε μπάζωμα, όχι στην εμπορική, αλλά στην επιβατική αμαξοστοιχία! Ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή πήγαν γερανοί για να βρουν επιζώντες.

Τότε γιατί μας παραμύθιαζαν ότι το μπάζωμα έγινε για να πατήσουν οι γερανοί αφού όντως είχαν βρεθεί εκεί από την πρώτη στιγμή, όπως αποκαλύπτει και το δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος την 1 Μαρτίου 2023;

Επίσης, πώς είναι δυνατόν να ψάχνουν για επιζώντες με γερανούς και να επιτρέπουν στην Κατερίνα Σακελλαρόπουλου να πηγαίνει να ρίχνει λουλούδια στα βαγόνια, υποχρεώνοντας τους διασώστες να σταματήσουν τις εργασίες;

Είπε απίστευτο ψέμα για τον Νόμο που απαγορεύει στους ανακριτές να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων. Τον Νόμο τον είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι ο 5002/2022.

Επιπροσθέτως, επέμεινε ότι υπήρχε τοπική Τηλεδιοίκηση στο σημείο, κάτι που καταρρίφθηκε ακόμη και στην Εξεταστική Επιτροπή που ο ίδιος έστησε.

Δείτε την ομιλία του στην Ολομέλεια


Σ. Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή - Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου Αποκρύπτετε τεχνηέντως όλα τα στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατηγορώντας τον ότι "υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών και πρόσθεσε ότι καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή για να απολογηθείτε την οποία είχατε προσβάλει με την απουσία σας την προηγούμενη εβδομάδα".

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ανέβηκε πριν τον πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής. «Γνωρίζατε κ. Μητσοτάκη τι έκαναν οι υπουργοί σας ή δεν γνωρίζατε; Είστε συνένοχος ή επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη;». Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στις παραιτήσεις των δύο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγο νωρίτερα. «Η κοινωνία πέτυχε σήμερα τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Κύριε Πρωθυπουργέ δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς, δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε αυτή τη συντριπτική πλειοψηφία εμείς ανταποκριθήκαμε με αυτή την κοινή υποβολή (της πρότασης δυσπιστίας) και να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας κ. Μητσοτάκη για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα, γιατί σήμερα ακούσαμε και από επίσημα χείλη απειλές. Όχι δεν απολογούμαστε σε κανένα, εμείς λογαριασμό δίνουμε στην κοινωνία, σ’ αυτήν απολογούμαστε, από αυτή παίρνουμε εντολές».

«Αποκρύπτετε τεχνηέντως όλα τα στοιχεία, κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Φάμελλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών.

«Θέλω να σας κάνω μία πρόταση κύριε Μητσοτάκη. Να θέσετε τον κύριο Φλωρίδη ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει ότι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα μπάζα».

«Φταίει η αντιπολίτευση για τα σκάνδαλα που έρχονται στη δημοσιότητα;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση ενώ τόνισε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, ήρθατε υποχρεωτικά στη Βουλή να εκτεθείτε, είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε».

Εξήγησε την συνυποβολή της πρότασης μομφής λέγοντας: "Δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνησή σας. Δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Και δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να επιτελέσουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό μας καθήκον. Στην κοινωνία απολογούμαστε, όχι σε εσάς". Ακολούθως υπογράμμισε: "Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, είναι θέματα προτεραιότητας για εμάς".

Αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους των βουλευτών της πλειοψηφίας πρόσθεσε: "Αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνετε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Στην κοινωνία υπάρχει και βαθιά πεποίθηση ότι υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης, με ευθύνη δική σας, προσωπική κύριε Μητσοτάκη. Στην κοινωνία υπάρχει επίσης αντίδραση για τη χθεσινή εμφάνιση του αμετανόητου κ. Καραμανλή και του χυδαίου κ. Φλωρίδη, που έθιξαν πρώτα από όλα τους συγγενείς και τους γονείς".

Αναφέρθηκε στην χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλής λέγοντας: "Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία όμως και για τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς της ΚΟ όταν μιλούσε ο κ. Καραμανλής. Γιατί ακριβώς πανηγυρίζατε; Για το δυστύχημα; Σιωπηλοί πρέπει να μένουμε μπροστά σε αυτό τον ασύμμετρο πόνο". Γενικεύοντας σημείωσε: "Το μοτίβο της πολιτικής σας είναι απλό και επαναλαμβανόμενο. Υλοποιείτε το οικονομικό και πολιτικό σας σχέδιο, χωρίς να υπολογίζετε θεσμούς, κανόνες διαφάνειας, ανεξάρτητες αρχές και Σύνταγμα". Αναφέρθηκε εμμέσως στις "θεωρίες συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης" λέγοντας: "Με τέτοια πρωτοφανή επικοινωνιακή υποστήριξη και ασυλία, ... σας φαίνεται αδιανόητο ότι ένα μέσο ενημέρωσης αποκαλύπτει σκάνδαλά σας. Και όταν αποκαλύπτονται οι ευθύνες σας όπως στις υποκλοπές, στη λίστα Πέτσα, στο έγκλημα των Τεμπών ή στη διαρροή προσωπικών δεδομένων, πρώτα διαψεύδονται όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά δήθεν διερευνώνται, και μετά - αν η κοινωνία επιμείνει- βρίσκονται «κάποιοι αναλώσιμοι ένοχοι», ακόμα και αν είναι πχ ο κ. Δημητριάδης ή πρόσφατα η κα Ασημακοπούλου, και μετά η υπόθεση ξεχνιέται...". Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "έχει πολλές δεσμεύσεις σε πολιτικά και οικονομικά τζάκια" και πρόσθεσε: "Όμως τώρα πια οι ευθύνες δεν μπορούν να διαχυθούν σε άλλα στελέχη σας, γιατί όλες οι σημαντικές παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων στις οποίες αναφέρεται η πρόταση δυσπιστίας:

η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, οι υποκλοπές και η παράνομη χρήση κακόβουλου λογισμικού, οι απειλές σε ανεξάρτητες αρχές και ανώτατους δικαστικούς, και η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρικούς σκοπούς σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, και εκτελέστηκαν από τον κεντρικό μηχανισμό της ΝΔ. Στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς είναι πλέον οι ευθύνες. Δεν αρκεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής. Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε δια στόματος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ως μόνη πολιτική διέξοδο τη διενέργεια εκλογών. Ώστε να γίνει πραγματικά αμερόληπτη έρευνα για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται".

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:


Ανδρουλάκης: «Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εισηγητής, άλλωστε, της πρότασης δυσπιστίας, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ως μια καλό κουρδισμένη μηχανή διαφθοράς και συγκάλυψης. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος που μας διαφήμιζαν εδώ και χρόνια».

Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, γιατί επένδυσε στο επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους. «Αθωώσατε τον Καραμανλή, καθώς αποφανθήκατε αλαζονικά ότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την Εξεταστική Επιτροπή, ο Νίκος Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε παρωδία και εξήγησε ότι το κόμμα του αποχώρησε, ενώ, όπως είπε, δεν ήρθαν να καταθέσουν χρήσιμοι και κρίσιμοι μάρτυρες. Κατηγόρησε, παράλληλα, την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι στη χθεσινή ομιλία του «είχε το θράσος να παίζει το θύμα ο Καραμανλής», ενώ αναφέρθηκε και στα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. «Το έγκλημα στα Τέμπη είναι ένα διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για αλήθεια και δικαιοσύνη», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:


Βελόπουλος: «Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους» - «Έκαψαν τα παιδιά. Αυτή είναι η αλήθεια» - «Να απαλλαγεί ο τόπος από την επάρατη ακρονεοφιλελεύθερη παράταξη»

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή. Από βήματος της Ολομέλειας στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για το έγκλημα στα Τέμπη και τόνισε: «Έκαψαν τα παιδιά, αυτή είναι η αλήθεια».

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για συγκάλυψη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, εξαπέλυσε με τη σειρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελληνική Λύση έθεσε ερωτήματα στην κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2023 και δεν απαντήθηκαν ποτέ.

«Είχα ρωτήσει από την αρχή τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Κανένας δεν μας απάντησε. Κανένας εδώ μέσα δεν έδωσε σημασία για το τι μετέφερε το τρένο. Δεν απάντησε κανείς, γιατί αυτή η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει αυτή την ιστορία», είπε και πρόσθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι μισοί και παραπάνω στα Τέμπη, κάηκαν».

«Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε το δυστύχημα. Δεν κάνατε τίποτα όλοι σας για να έχει αξιόλογο σιδηρόδρομο η Ελλάδα. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ επανέλαβε ότι το εμπορικό τρένο μετέφερε επικίνδυνα εμπορεύματα: «Βρέθηκαν από ένα μέχρι έξι δοχεία διαλυτών καυσίμων. Τα μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει μέσα ένα κυβικό ξυλόλιο».

«Αυτά σκότωσαν τα παιδιά. Αυτά έκαψαν τα παιδιά. Οι παράνομοι λαθρέμποροι που δεν θέλετε να αποκαλύψετε» τόνισε και ρώτησε «ποιον καλύπτετε; ποιον φοβάστε; ποιον ολιγάρχη; Ποιόν λαθρέμπορο;». «Μιλάμε για συγκάλυψη αισχίστου είδους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προσθέτοντας ότι «όσο υπάρχει η Ελληνική Λύση εδώ μέσα θα σας ξεσκεπάζουμε ό,τι κι αν κάνετε».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι «τα ευρήματα από το δυστύχημα τα πήγαν σε τρία συνολικά μέρη και όχι μόνο στο Κουλούρι». «Που έχετε δει κράτος σοβαρό να στέλνει 300 τόνους χώμα από ξεμπάζωμα σε ιδιωτικό χώρο;», διερωτήθηκε. Παράλληλα, ανέφερε πως είναι δυνατόν οι τρεις υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ που αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση, να πλήρωσαν συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ότι «υπουργοί της ΝΔ με εντολή του πρωθυπουργού επισκέφτηκαν το σπίτι του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να μη σας κάνει κριτική». Τόνισε ότι «είναι τραγική ειρωνεία να πίνεις καφέ με έναν ολιγάρχη και μετά να τον καταγγέλλεις για fakenews» (εννοεί δημοσίευμα του «Βήματος» της προηγούμενης Κυριακής για τα Τέμπη).

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «μεγάλο πολιτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» καθώς όπως είπε αυτή την περίοδο καταρρέει δημοσκοπικά. «Στηρίξατε την κυβέρνηση με αυτή την πρόταση δυσπιστίας, γιατί συσπειρώσατε μία παραπαίουσα κυβέρνηση;» ανέφερε. «Πείτε μας, αν πραγματικά θέλατε να ρίξετε την κυβέρνηση, γιατί δεν καταψηφίσατε το ν/σ για το γάμο των ομοφυλοφίλων; Γιατί δεν μιλήσατε για το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος; Εμείς μιλήσαμε για όλα αυτά από την πρώτη στιγμή. Και εσείς δεν μας στηρίξατε ποτέ! Όλοι μιλάτε με γρίφους, αλλά κανείς δεν μιλά με ονόματα!», υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να απαλλαγεί ο τόπος από την επάρατη ακρονεοφιλελεύθερη παράταξη» ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την ομιλία του και αναφέρθηκε στην συνάντηση των παραιτηθέντων υπουργών Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου με τον εφοπλιστή και εκδότη.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες της συζήτησης στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα για τον Γιώργο Φλωρίδη επισήμανε: «Άμα μαζεύετε κάθε μπάζο του Σημίτη, αυτά θα έχετε. Κάνατε σημιτικό το κόμμα της ΝΔ».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:


Κωνσταντοπούλου: «Η σημερινή σας ψήφος θα σας συνοδεύει για πάντα»

Με δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών της πλειοψηφίας για το δυστύχημα των Τεμπών ξεκίνησε την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέβηκε στο βήμα με ένα «βουνό» από χαρτιά. «Χάθηκαν 57 άνθρωποι. Αφαιρέθηκε η ζωή από 57 ανθρώπους. Αφαιρέσατε την ζωή από 57 ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Συνεχίζοντας να απευθύνεται αποκλειστικά στην κυβερνητική πλειοψηφία, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε «η σημερινή σας ψήφος θα σάς συνοδεύει για πάντα. Θα σάς στιγματίσει για πάντα και η παρουσία σας στην Βουλή. Ήταν ιερό σας καθήκον κύριοι της κυβέρνησης να υπερασπιστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Να μην πετάξετε τις ζωές και τις υπάρξεις τους Ήταν άνθρωποι ζωντανοί και σήμερα θα χαίρονταν μια ηλιόλουστη ημέρα».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία:


Στίγκας: «Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές»

Έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε στην ομιλία του ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, ενώ τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε “ναι”».

«Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:


Δ. Νατσιός: «Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση-Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ανεπάρκεια άσκησε κατά την αποψινή του παρέμβαση στην στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Κάποτε λέγαμε το κράτος δεν υπάρχει, το κράτος είναι ανοργάνωτο, το κράτος προσπαθεί και δεν μπορεί. Κάποτε η κοινωνία λύγιζε με τις υποτιθέμενες ταπεινές συγγνώμες, τις κενές υποσχέσεις, τα κροκοδείλια δάκρυα και την φαινομενική εξάντληση της κυβέρνησης.

Η δολοφονία 57 ψυχών στα Τέμπη είναι τραγικό δυστύχημα λόγω ανθρωπίνου λάθους, όχι έγκλημα. Χυδαιότητα είναι η συγκάλυψη του αυτού δολοφονικού εγκλήματος από τον κύριο Καραμανλή, όχι η ομολογία της αλήθειας από την αρχηγό πολιτικού κόμματος που "έσπασε τα νεύρα" του προέδρου της Βουλής. Ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου και όχι από την απεγνωσμένη και απολύτως απρόσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι όντως αποφάσισε η δικαιοσύνη και όχι η κυβερνητική πλειοψηφία. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα είναι απρόβλεπτη κλιματική αλλαγή όχι έλλειψη πάσης φύσεως υποδομής. Ο αγώνας για την ανθρώπινη ζωή περιορίζεται στο γάμο των ομοφυλοφίλων και στην επικράτηση της τεκνοθεσίας έναντι της υιοθεσίας. Ούτε λόγος για την πείνα, την αρρώστια και την οικονομική εξαθλίωση, που εσείς οι ίδιοι φέρνετε στους συμπολίτες μας» είπε ο κ. Νατσιός και συνέχισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Τι προσόντα κατέχετε για να μπορείτε να κυβερνάτε αυτή την κοινωνία; Τι έχετε να προσφέρετε στον πολίτη αυτής της χώρας, στον οικογενειάρχη, στο παιδί του, στον νεαρό φοιτητή, στον εργαζόμενο, στον αγωνιστή της καθημερινότητας; Μπροστά σε αυτό τον κόσμο ομιλείτε κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι βουλευτές. Απέναντι σε αυτή την κοινωνία στέκεστε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:


Χαρίτσης: «Ποιος είναι για τα μπάζα, κύριε Φλωρίδη;»

Να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτησή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Φλωρίδη. Υπήρξε έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κας Αδειλίνη, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για να ερευνηθεί κάθε ερώτημα – καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος και την πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων, ναι ή όχι; Έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το μπάζωμα, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική, ακριβώς λόγω της ποινικής δίωξης, ναι ή όχι; Ποιος είναι, λοιπόν, για τα μπάζα, κύριε Φλωρίδη;».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι βιοτικής σημασίας. Καταλόγισε δε ανεπάρκεια στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου