Σχέδιο για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή από την ΕΕ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σχέδιο για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή από την ΕΕ

Φέρεται ότι θα το παρουσιάσει μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ! Ιερουσαλήμ, Ισραήλ   Ένα νέο λεπτομερές σχέδιο...


Φέρεται ότι θα το παρουσιάσει μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ!

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ 

Ένα νέο λεπτομερές σχέδιο για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων φέρεται να επεξεργάζεται η ΕΕ, το οποίο και σχεδιάζει να παρουσιάσει μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Yedioth Ahronoth επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο προβλέπει «την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους βάσει των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», και θα περιλαμβάνει πιθανώς και ένα αίτημα για «πάγωμα» όλων των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στους εβραϊκούς οικισμούς.

Επίσης, θα περιέχει «ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που αφορούν όλα τα θεμελιώδη ζητήματα το 2013» και αναμένεται να παρουσιαστεί γύρω στον Μάρτιο, γεγονός που θα δώσει χρόνο στο Ισραήλ να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία αυτή, την οποία έχουν αναλάβει η Γαλλία και η Βρετανία, υποστηρίζεται από τη Γερμανία και μπορεί να υιοθετηθεί από όλη την ΕΕ.

«Πολλά γίνονται στο παρασκήνιο», σύμφωνα με υψηλόβαθμους ισραηλινούς πολιτικούς αξιωματούχους που επικαλείται η Yedioth Ahronoth. «Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την δυνατότητα να μας επιβάλουν μια συμφωνία, αλλά μπορούν σίγουρα να μας φέρουν σε δύσκολη θέση» προσθέτουν.

Η υποψήφια της ισραηλινής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι φάνηκε να κάνει το Σάββατο έναν υπαινιγμό για το ευρωπαϊκό σχέδιο, προβλέποντας ότι «τον Μάρτιο ο κόσμος θα βάλει στο τραπέζι ένα ειρηνευτικό σχέδιο».

«Είτε θα μας το επιβάλουν, είτε θα παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο» σημείωσε.

Από "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου