Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » Τι περιμένει τον Καθολικό κόσμο μετά την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


  • Αρχίζουν τα ψευτοθαύματα και η φωτιά από τον ουρανό, όπως η αστραπή στον τρούλο του Βατικανού; 
  • Ο ψευδοπροφήτης - Πάπας είναι προ των πυλών;

 Σε εμάς τους Ορθόδοξους δεν έλειψαν ποτέ οι πνευματικές μάχες και οι δοκιμασίες. Με ή χωρίς ψευδοπροφήτη, αντίχριστο και πάπες, οι διωγμοί συνεχίζονται για τα αδέρφια μας... στην Συρία και στην Νιγηρία, που οι Ορθόδοξοι ζουν ολοκληρωτική εξόντωση.

Όλος ο κόσμος αναρωτιέται για τις συνέπειες, που θα έχει η παραίτηση του Πάπα της Ρώμης. Η παραίτηση του Βενέδικτου του XVI έγινε εντελώς απροσδόκητη.

Ενώ ο ποντίφικας περνά τις τελευταίες ημέρες του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας, ο δυτικός χριστιανικός κόσμος αναρωτιέται: «Τι θα απογίνει;»
 Πολλοί εμπειρογνώμονες απαντούν: «Θα έχουμε νέο Λατινοαμερικανό Πάπα και συνεργασία του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. O Βενέδικτος XVI δεν έγινε μόνο ο πιο ηλικιωμένος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και πολλές φορές είχε προκαλέσει έκπληξη στο ποίμνιό του. Ο Πάπας π.χ., είχε επανειλημμένα καταδικάσει την ομοφυλοφιλία, και το μυθιστόρημα της Τζοάν Ρόουλινγκ «Χάρι Πότερ». Έμεινε στη μνήμη του κοινού επίσης και για τις τσουχτερές δηλώσεις του σχετικά με τους μουσουλμάνους και τα σκάνδαλα της παιδεραστίας. 

Τώρα, οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν αν πήρε ο ίδιος την απόφασή του είτε υπό πίεση από τα έξω. Αν το τελευταίο, τότε ο νέος Πάπας θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός,- θεωρούν οι εμπειρογνώμονες.
 

Σήμερα για τη θέση του επικεφαλής της Αγίας Έδρας, πολλοί προβλέπουν κάποιο από τους καρδινάλιους της Λατινικής Αμερικής.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πάνω από το 40% των καθολικών ζουν σ’αυτή την περιοχή. Ωστόσο, το ήμισυ των ψήφων για την εκλογή του νέου Πάπα της Ρώμης ανήκει στους Ευρωπαίους ιερείς, κάτι που θα περιπλέξει πολύ την κατάσταση. Οι πιο πιθανοί υποψήφιοι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, είναι ο Αρχιεπίσκοπος της επισκοπής του Σάο Πάολο Οντίλο Σερέρ, ο Άντζελο Σκόλα από το Μιλάνο και ο μαυρόδερμος Καρδινάλιος Πίτερ Τούρκσον από τη Γκάνα. Ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι η ικανότητα υπεράσπισης των συμφερόντων του καθολικισμού στο σύγχρονο κόσμο. Το ζήτημα αυτό σήμερα προβάλλει με οξύτητα μπροστά στην Δυτική Χριστιανική Εκκλησία,- τόνισε ο πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στο Βατικανό Βιατσεσλάβ Κόστικοφ.
 

- Η Ευρώπη είναι κατακλυσμένη από ισλαμιστές, οι οποίοι, βέβαια, ασκούν μεγάλη επίδραση στον χριστιανικό κόσμο. Το πώς μπορεί να αναχαιτιστεί αυτή η τάση είναι πραγματικά τεράστιο πρόβλημα, με τη λύση του οποίου θα πρέπει να ασχοληθεί ο Πάπας, που θα εκλεχθεί. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να μην εμβαθύνει το χάσμα, που χωρίζει τον χριστιανικό και τον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ από την άλλη – θα πρέπει να προστατεύσει τις γνήσιες χριστιανικές αξίες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
 

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική του νέου Πάπα, ο νεοεκλεγείς ποντίφικας θα πρέπει να βρει συμβιβασμούς κατά την λύση των αμφιλεγόμενων ζητημάτων,- παρατήρησε ο θεολόγος Χοσέ Μανουέλ Βιντάλ.
 

- Η Καθολική Εκκλησία χάνει την υποστήριξή της ανάμεσα στους νέους και έχασε σχεδόν την Ευρώπη. Για να επιστρέψει τους ανθρώπους πίσω στον καθολικισμό, ο νέος Πάπας θα πρέπει να εφαρμόζει στις νέες συνθήκες μια νέα πολιτική. Νομίζω ότι σήμερα υπάρχουν 2-3 ιδιαίτερα οξύ θέματα για την Εκκλησία. Το πρώτο απ’ αυτά - είναι το πρόβλημα των γυναικών, το σεξουαλικό δόγμα, και το πρόβλημα των μέσων αντισύλληψης. ΄Ολα αυτά προβλήματα απαιτούν τη λύση τους.
 

Το Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα της Ρώμης θα συνέλθει στο Βατικανό στις 24 Μαρτίου. Το κατά πόσο είναι έτοιμος για πειράματα ο καθολικός κόσμος, θα το δείξει αυτό ο λευκός καπνός πάνω από την Καπέλα Σιξτίνα. 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια

  1. Μη ξεχνάμε όμως οτι ο καθολικισμός υπερέχει της ορθοδοξίας. Μπορεί λοιπόν στην Ελλάδα η οθρόδοξη πίστη να είναι επικρατούσα ( όχι επίσημη ), όμως να κοιτάξουμε και λίγο παραπέρα και στην Ευρώπη και στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου