Βόρεια Κορέα: «Η κατάσταση είναι κοντά σε πόλεμο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βόρεια Κορέα: «Η κατάσταση είναι κοντά σε πόλεμο»

Βομβαρδιστικό B-52 των ΗΠΑ πετάει πάνω από περιοχές της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων που διεξάγουν οι δύο χώρες. Τ...


Βομβαρδιστικό B-52 των ΗΠΑ πετάει πάνω από περιοχές της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων που διεξάγουν οι δύο χώρες.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε την Τετάρτη «ασυγχώρητη πρόκληση» τις εκπαιδευτικές πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 πάνω από τη Νότια Κορέα, ως μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, και απείλησε με στρατιωτική δράση, εάν συνεχιστούν.

«Αυτή είναι μια ασυγχώρητη πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν στρατηγικές (στρατιωτικά μέσα) με πυρηνικές δυνατότητες στην κορεατική χερσόνησο, όπου η κατάσταση είναι κοντά σε πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ και υποσχέθηκε μια «σθεναρή στρατιωτική απάντηση εάν τα βομβαρδιστικά κάνουν και άλλες πτήσεις».

Το Πεντάγωνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πτήση -που έγινε στις 8 Μαρτίου- του βομβαρδιστικού Β-52 πάνω από τη Νότια Κορέα, ήταν στο πλαίσιο της ετήσιας στρατιωτικής άσκησης «Αετός» που διεξάγουν από κοινού Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Β-52 μπορεί να εκτελέσει μια σειρά από αποστολές, μεταξύ των οποίων να φέρει κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας, συμβατικές ή πυρηνικές», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λίτλ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν εκπαιδευτικές πτήσεις με βομβαρδιστικά αεροπλάνα στον ουρανό της Νότιας Κορέας, αλλά τώρα το Πεντάγωνο επέλεξε να δώσει έμφαση, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Πιονγιάνγκ «για δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τους συμμάχους της και εδικά τη Νότια Κορέα».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ένταση αυξάνεται στη χερσόνησο, που εν πολλοίς προκλήθηκε από την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου - το Δεκέμβριο του 2012- από τη Βόρεια Κορέα, η οποία προκάλεσε την επιβολή νέων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου