Ένταση το πρωί στην Ιερισσό - Επενέβησαν τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών μέσα σε σχολείο… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ένταση το πρωί στην Ιερισσό - Επενέβησαν τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών μέσα σε σχολείο…

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεση...


Ένταση προκλήθηκε το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού.

Η αστυνομία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ρίχθηκαν χημικά μέσα σε σχολείο, θέση που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του και ο αναπληρτώης γυμνασιάρχης Γ. Πασχαλίδης.

Ωστόσο τα αέρια των δακρυγόνων και των καμένων ελαστικών έφθασαν έως την περιοχή του σχολείου και πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους.

Σε ανακοίνωσή της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, τετρακόσια περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων.

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά».

Μιλώντας αργότερα στη Βουλή, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει «όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης».

Από "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου