Επαναπατρισμός κεφαλαίων και για την Τουρκία μετά τους Αλβανούς...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επαναπατρισμός κεφαλαίων και για την Τουρκία μετά τους Αλβανούς...!

«Φέρτε τα χρήματα σας και ας είναι «μαύρα»” φαίνεται πως λέει η τουρκική κυβέρνηση στους Τούρκους πολίτες με το νέο νό,ο που ψήφισε για...


«Φέρτε τα χρήματα σας και ας είναι «μαύρα»” φαίνεται πως λέει η τουρκική κυβέρνηση στους Τούρκους πολίτες με το νέο νό,ο που ψήφισε για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ερντογάν έχει ως στόχο τον επαναπατρισμό 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους τούρκους που διατηρούν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό και ψήφισε νέο νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους να φέρουν τα κεφάλαια τους που διατηρούν στο εξωτερικό χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση και τους παρέχεται οικονομική αμνηστία.

Οι Τούρκοι που θα φέρουν τα χρήματα τους στις τουρκικές τράπεζες θα καταβάλουν μόλις 2% επί των καταθέσεών τους. Ενώ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου οι τούρκοι μεγαλοκαταθέτες έπρεπε να πληρώσουν φόρο 30%.

Όμως το σημαντικότερο είναι πως οι Τούρκοι που θα φέρουν τα δισεκατομύρια τους από τις τράπεζες του εξωτερικού δεν θα έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν το «πόθεν έσχες».

Τώρα χιλιάδες τούρκοι ετοιμάζουν να κάνουν αίτηση καθώς η διορρία που τους δίνει ο νόμος που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο λήγει στις 30 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε εφαρμόσει το ίδιο μέτρο το 2009 για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και είχαν επαναπατριστεί περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου