Αντ. Σαμαράς: Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αντ. Σαμαράς: Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες

«Τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει» Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελεί...

«Τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει»

Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η Ελλάδα είχε καταντήσει αληθινό Jurassic Park, μοναδικό στον κόσμο μέρος όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών που είχαν εξαφανιστεί παντού αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση να αλλάξουν όλα αυτά».

Όπως είπε, στη θέση της ΕΡΤ δημιουργείται μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενας νέος υγιής οργανισμός, με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ.

«Δεν την κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Όπως επεσήμανε, «τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ», ενώ διευκρίνισε ότι αναφέρεται στα κυκλώματα που απομυζούσαν, όπως είπε, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους» είπε, ενώ πρόσθεσε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν «με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο» και πως αρκετοί θα επαναπροσληφθούν, «με απόλυτη διαφάνεια».

Ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε αν η ομιλία του μεταδίδεται από την τηλεόραση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η συντεχνία έχει επιβάλει σιωπή στα media» και πρόσθεσε: «Μαθημένοι βέβαια είμαστε. Τους τελευταίους μήνες-και το λέω γιατί έχουμε κοντή μνήμη δυστυχώς οι Έλληνες- τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έλθει σημαντικός ξένος ηγέτης στην Ελλάδα, για να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας, τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δεν υπήρξε περίπτωση κι εμείς να κάνουμε σημαντική επίσκεψη σε ξένη χώρα, για να βρούμε κάποια στήριξη, που να μην πέσει πάνω τυχαία σε… "απεργία" της ΕΡΤ. Απεργούσαν κάθε φορά που γινόταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο. Αυτή την "ενημέρωση" προσέφεραν».


Αφού σημείωσε πως «εμείς θα αποκαταστήσουμε αληθινά δημόσια ενημέρωση», υποστήριξε πως «αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει».
Η σημερινή Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε νάρκη και διωγμό, σημείωσε και πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο να μιλήσει κανείς για επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια και δώσαμε μεγάλο αγώνα για να την απενεχοποιησουμε».

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά από συνάντηση που είχαν, ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Αλ. Τσίπρας: Λουκέτο στην κυβέρνηση της βαρβαρότητας

Λουκέτο δεν θα μπει στην ΕΡΤ αλλά στην τρικομματική κυβέρνηση της βαρβαρότητας, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Απολύσεις δεν θα γίνουν την ΕΡΤ, συνέχισε, άλλοι θα πρέπει να αισθάνονται ότι οι θέσεις τους και οι ώρες τους είναι μετρημένες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αγώνας των εργαζομένων αφορά συμβολικά τη δημοκρατία στη χώρα μας. «Αυτός είναι ο αγώνας σας και πιστεύω ότι όσοι χθες νόμιζαν ότι θα μπορέσουν κλείνοντας του πομπούς, να φιμώσουν τη δημόσια τηλεόραση, σήμερα ήδη αισθάνονται ότι πάτησαν σε ναρκοθετημένο έδαφος», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας είπε πως αυτή ήταν η αρχή του τέλους μίας κυβέρνησης που θέλει να προχωρήσει με αυταρχισμό και με κατάλυση της δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για φίμωση της ενημέρωσης και υπονόμευση της δημοκρατίας.

Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, οι αναφορές του κ. Σαμαρά στα φαινόμενα διαφθοράς, σπατάλης και αδιαφάνειας αποτελούν μια σκιαμαχία με το παρελθόν του και το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι γέννημα. «Ως μια νέα εκδοχή Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τους εργαζόμενους συλλήβδην ως διεφθαρμένους», προσθέτει.

«Όσον αφορά στον απαξιωτικό τόνο της ομιλίας του απέναντι στους άλλους δυο εταίρους απομένει στους ιδίους τελικά να επιβεβαιώσουν το ρόλο του κομπάρσου ή όχι, αν εννοούν τις διαφωνίες τους για την διάλυση της ΕΡΤ ή πρόκειται για λόγια του αέρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πέρα όμως από τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του υπάρχει ο λαός μας που θα υπερασπισθεί τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην ενημέρωση και την αξιοπρέπεια, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, καταλήγει.

Δ. Κουτσούμπας: Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κατά την αποψινή ομιλία του στη Λάρισα εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό.

«Ο Πρωθυπουργός σε αποψινή ομιλία του προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς καμία συναίσθηση, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη των κυβερνήσεων που συμμετείχε το κόμμα του, η ΝΔ και ο ίδιος, για την τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που έχει συντελεστεί, με πρώτη απ' όλες την εργατική δύναμη, αλλά και την καταστροφή πολλών μικρών επιχειρήσεων, οδηγώντας στην ανεργία και τη χρεοκοπία χιλιάδες εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ο κ. Σαμαράς «προσπάθησε να κρύψει ότι ο βασικός ένοχος είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της καπιταλιστικής κερδοφορίας των λίγων που ο ίδιος και το κόμμα του υπηρετούν».

Τον κατηγόρησε ακόμη ότι «έκανε διάφορες ακροβασίες ανακαλύπτοντας πότε ότι φταίει ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε στον 20ο αιώνα, πότε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ειδικότερα στην ΕΡΤ, πότε ότι φταίνε οι συντεχνίες, τα προνόμια».


Ο ΓΓ του ΚΚΕ αντέτεινε πως «γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπηρετεί αυτός και οι όμοιοί του είναι ο στρεβλός δημόσιος καπιταλιστικός τομέας, που δήθεν καταγγέλλει» και ζήτησε από τους εργαζόμενους και από όλο τον λαό «να παλέψουν για άλλο δημόσιο τομέα, χωρίς επιχειρηματίες, χωρίς μονοπώλια με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, για την εργατική λαϊκή εξουσία, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του».

Από "Ναυτεμπορική"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου