Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » Απολύθηκε ο Ν. Μπογιόπουλος από τον «Ριζοσπάστη» επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας! Ποια η θέση του ΚΚΕ για τις ατομικές συμβάσεις;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Όταν άλλα κηρύττεις και άλλα πράττεις...! Ποια η θέση του ΚΚΕ για τις ατομικές συμβάσεις;

Με αφορμή την είδηση που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ και θα παραθέσουμε παρακάτω, αναζητήσαμε και βρήκαμε την θέση του κόμματος για τις ατομικές συμβάσεις, μέσα από δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, την οποία παραθέτουμε για ανάγνωση και σκέψη. Το κείμενο έχει ημερομηνία δημοσίευσης «Σάββατο 25 Μάη 2013» και έχει τίτλο «ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εξασφαλίζουν απροστάτευτους εργάτες» . Παραθέτουμε την πρώτη παράγραφο:

«Συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων δίνουν οι ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Με την υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την αύξηση των ατομικών και των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι μεγαλοεργοδότες επιχειρούν να προστατεύσουν την κερδοφορία τους.»

 Μετά από αυτό παραθέτουμε και την είδηση της απόλυσης του κ. Μπογιόπουλου από την εφημερίδα του Ριζοσπάστη έτσι ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ:

Σε μια προφανή προσπάθεια να επικαλύψει πολιτικά την δρομολογημένη, όπως φαίνεται, εκδίωξη του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόλυσή του! Πρόκειται μάλλον για μια πρωτόγνωρη κίνηση καθώς μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος να απολύσει εργαζομένους του, καθήκον για το οποίο είναι επιφορτισμένη η διεύθυνση της εφημερίδας στην οποία εργαζόταν επί σειρά ετών, διατηρώντας δική του στήλη («Ημεροδρόμος») που καταργήθηκε προσφάτως επίσης με άνωθεν εντολή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Κατά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του (υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπογιόπουλος βρισκόταν στο «στόχαστρο» της ηγετικής ομάδας του Περισσού εδώ και καιρό. Από τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γενική γραμματέα κυρία Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του εν λόγω δημοσιογράφου για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» (εκδόσεις Λιβάνη) έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Η κατάσταση οξύνθηκε περαιτέρω όταν ο κ. Μπογιόπουλος αρθρογράφησε τον περασμένο Μάρτιο στον «Ριζοσπάστη» στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος πήρε την μορφή χιονοστιβάδας κατά της ακολουθούμενης «γραμμής» η οποία οδήγησε το ΚΚΕ στην συντριπτική ήττα των εκλογών του 2012. Ο κ. Μπογιόπουλος κατέκρινε την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σημείωνε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών ΄΄πλησιάζουμε΄΄ το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό», καθώς και ότι η διακηρυσσόμενη «Λαϊκή Συμμαχία», «είναι ΄΄συμμαχία΄΄ μόνο με τον εαυτό μας». Μιλούσε επίσης για «λάθος πορεία» και υποστήριζε ότι από την πολιτική της ηγεσίας που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια «έχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας ΄΄Ρ΄΄, επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα».


Εν τω μεταξύ, άλλος ένας δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη" απολύθηκε. Μετά από 23 χρόνια στην εφημερίδα του ΚΚΕ ο κ. Ι. Φωτούλας, κοινοβουλευτικός συντάκτης, παίρνει τον δρόμο της εξόδου. Είναι, εξάλλου, ο τελευταίος εκ των δεκατεσσάρων δημοσιογράφων του "Ρ" που αντέδρασαν όταν ξεκίνησε το μαζικό κύμα απολύσεων στην ιστορική εφημερίδα, υπογράφοντας σχετικό κείμενο που εστάλη στην ΕΣΗΕΑ.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου