Economist: Η Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου για κοινωνική εξέγερση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Economist: Η Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου για κοινωνική εξέγερση

Λίστα με τα κράτη, στα οποία υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών μέσα στο 2014, εκπόνησε το Economist...  Με βάση αυτή το οικονομι...

  • Λίστα με τα κράτη, στα οποία υπάρχει κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών μέσα στο 2014, εκπόνησε το Economist... 
  • Με βάση αυτή το οικονομικό περιοδικό μετρά το ρίσκο κοινωνικών εξεγέρσεων σε 150 χώρες και τις κατατάσσει σε ομάδες.

Συγκεκριμένα, ειδική ομάδα του Economist εκπόνησε αυτή τη λίστα αναφέροντας πως «η μείωση των εισοδημάτων και η υψηλή ανεργία δεν ακολουθούνται πάντα από αναταραχή. Μόνο όταν τα οικονομικά προβλήματα συνοδεύονται από ευαίσθητα στοιχεία, υπάρχει το υψηλό ρίσκο της αστάθειας. Τέτοιοι παράγοντες είναι η βαθιά ανισότητα στο εισόδημα, κακή κυβέρνηση, χαμηλά επίπεδο κοινωνικής πρόληψης, εθνικές εντάσεις και «ιστορικό» στις αναταραχές.

Σημαντικός παράγοντας για μια αναταραχή στους πρόσφατους καιρούς, φαίνεται πως είναι η διάβρωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση: Μια κρίση δημοκρατίας».

Οι ομάδες χωρίζονται σε αυτές του πολύ χαμηλού ρίσκου, με χώρες όπως η Ελβετία και η Νορβηγία, στις ομάδες χαμηλού ρίσκου με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Φινλανδία, τις ομάδες μεσαίου ρίσκου όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα και η Ουγκάντα, στις ομάδες υψηλού ρίσκου όπως η Κύπρος, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Κύπρος και η Τουρκία, ενώ στις χώρες πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Ελλάδα..

Αναλυτικά οι χώρες υψηλού κινδύνου:

Αργεντινή
Μπαχρέιν
Μπαγκλαντές
Βολιβία
Βοσνία
Αίγυπτος
Ελλάδα
Γουινέα
Ιράκ
Λίβανος
Λιβύη
Νιγηρία
Σουδάν
Σουαζιλάνδη
Συρία
Ουζμπεκιστάν
Βενεζουέλα
Υεμένη
Ζιμπάμπουε

Χαρακτηριστικό είναι, πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που βρίσκεται σε τόσο υψηλό κίνδυνο, όταν οι υπόλοιπες χώρες του Νότου βρίσκονται στη ζώνη «υψηλού» ή «μεσαίου» ρίσκου, ενώ υπάρχει άλλη μια χώρα της Ευρώπης στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, η Βοσνία.


Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου