Η Νεο-Αποικιοκρατία! Λεηλασία, καταδυνάστευση, ψευδευλάβεια - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Νεο-Αποικιοκρατία! Λεηλασία, καταδυνάστευση, ψευδευλάβεια

Οι εννοιες Νεο-Αποικιοκρατια, Λεηλασια, Καταδυναστευση και Ψευδευλαβεια ειναι οι στυλοβατες του παρoντος πονηματος. Γράφει ο Δρ. Γ. ...

Οι εννοιες Νεο-Αποικιοκρατια, Λεηλασια, Καταδυναστευση και Ψευδευλαβεια ειναι οι στυλοβατες του παρoντος πονηματος.

Γράφει ο Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η αλληλοεπιδραση αυτων αποτελει την κοκκινη γραμμη που διασχιζει το κειμενο. Οι εννοιες αυτες συνεπως αλληλοεξαρτωνται τοσο στενα ωστε να μην γινεται αναγκαια χρονολογικα η αναλυση των. Στην Αληθεια ανηκει η ολη Αληθεια. Η μιση Αληθεια ειναι το ολικο Ψευδος. Οποιος συνειδητα αποκρυβει τα ουσιωδη, ψευδολογει.

Απατεωνες υπαρχουν σε καθε κοινωνικη ταξη οπως υπαρχουν και σε επιπεδο κρατων. Για τον μη εντοπισμο τους οι ψευδευβλαβεις, οι κερδοσκοποι ‘η τα κρaτη-υαινες, ενεργουν με λεπτοτητα (υπουλα!)  και με δυναμισμο. Πολλοι απ’ αυτους ειναι τοσο αυθεντικοι στις «Aπατες» τους ωστε να πιστευουν οι ιδιοι, οτι ο δολο τους αποτελει αξια. Στον τομεα της οικονομικης διαπραγματευσης, η Ψευδευλαβεια τους μετατρεπεται σε ενα στρατηγικο μεσο συνενοησης που μπερδευει τον δρομο με τον στοχο. Το κλεισιμο των ματιων προ των κατωθι συγκεκριμενων πραγματικων γεγονοτων, ονομαζεται ψευδευλαβης αμαθεια (1):

  1. Η ετσι ονομασθεισα θρησκεια της αγαπης, ο Χριστιανισμος, ευθυνεται π.χ. πρωτα για την εξολοθρευση του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας και μετα για τις ανθρωπινες εκατομβες της ιερας εξετασης.
  1. Η πνευματικη ελευθερια του Προτενσταντισμου εκφυλιστηκε, κατα χρονικα διαστηματα, σε Δεσποτισμο. Ο Μαρτινος Λουθηρος ηταν αυτος που συμβουλευε, να πυρπολιζονται οι Συναγωγες, να γκρεμιζονται τα σπιτια των Εβραιων και να καταστρεφονται τα βιβλια λατρειας τους μαζι με το Ταλμουδ, να απαγορευθη η διδασκαλια απο τους Ραββινους,     να αρθη η ασφαλεια συνοδιας των Εβραιων, να απαγορευθη η τοκογλυφια τους και να δθουν στα χερια των νεων και υγειων μεταξυ αυτων, τα χωριατικα εργαλεια Μπαλτας, Φτιαρι και Αδραχτι για να κερδιζουν με τον ιδρωτα τους την διατροφη τους.
  1. Το ονειρο για Ισοτητα της Γαλλικης Επαναστασης ακολουθησαν οι μεγαλες σφαγες. Το γαλλικο Δογμα της εθνικης ανεξαρτησιας δεν εμποδισε τον Ναπολεοντα να κυριαρχηση πανω σε πολλες εθνοτητες.
  1. Ο ακραιος ανθρωπισμος της κομμουνιστικης ιδεολογιας μετατραπηκε σε απανθρωπη Δικτατορια των Μπολσεβικων.
Τα ιδια ισχυουν και για την με μεγαλη κινητοποιηση της ιδρυθεισης το 1990 οργανωσης  KASZE και τον «Χαρτη αυτης των Παρισιων για μια νεα Ευρωπη» ο οποιος περιλαμβανει και το εξης ψευδευλαβες χωριον!

«Η μοιρα των εθνων μας ειναι δεμενη με την μοιρα των αλλων εθνων. Στηριζουμε απεριοριστα τον ΟΗΕ και ενισχυουμε τον ρολο τους για την προωθηση της Ειρηνης, της Ασφαλειας και της Δικαιοσυνης στον πλανητη μας. Ενισχυουμε την καθομολογηση μας στις αρχες και στους στοχους του ΟΗΕ που ειναι θεμελειομενες στον Χαρτη των Παρισιων και καταδικαζουμε καθε  παραβαση των αρχων αυτων. Διαπιστωνουμε με ικανοποιηση οτι ο ΟΗΕ παιζει ενα σοβαρο ρολο στην παγκοσμια πολιτικη και συμβαλλει αποφασιστικα στις καλλυτερες σχεσεις μεταξυ των λαων».

Ψευδευβλαβης υπηρξε και η προπαγανδα για την Συμβαση του Μααστριχτ απο την 7. Φεβρουαριου 1992 και απο τα Κοινοβουλια και Κυβερνησεις των μελων κρατων της Ε.Ε. με θεατρολιστικες παραστασεις σχετικα με τους στοχους της Ενωσης.. «Στην πραγματικοτητα δεν επροκειτο για την ενισχυση της αλληλεγγυης μεταξυ των λαων της Ευρωπης, ουτε για την οικονομικη και κοινωνικη αναπτυξη αυτων και καθ’ ολου για την ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της Ευρωπησ ». Επροκειτο αποκλειστικα για τον τελευταιο σταθμο στον δρομο για την οργανωση του «Ενος Κοσμου», δηλαδη για «Κατασκευη της Ευρωπης μεσα στον Ενα Κοσμο», ο οποιος θα αποτελειται απο Υπερκρατη, απο πολλες οικονομικες μεγαλοπεριφερειες. Αυτη υπηρξε μια ανυποψιαστη μεθοδος προετοιμασιας μιας παγκοσμιας διακυβερνησης.. Ειναι δε υπαρκτη και το 2017 διοτι ο μεσος ευρωπαιος πολιτης δεν ειναι ακομη σε θεση να κατανοηση, οτι η Ε.Ε. δεν ειναι ο τελευταιος σταθμος της εξελιξης.

Το κυριο ρευμα της πολιτικης εξελιξης των τελευταιων 100 ετων δεν ηταν η καταρρευση του «Μαρξισμου», του «Φασισμου», του «Εθνικοσοσιαλισμου» και καθε αλλου «Ισμου», δηλαδη των εξουσιαστικων ιδεολογιων του 20 μ.Χ. αιωνα, οπως λανθασμενα προπαγανδιζεται απο τα πουλημενα γραπτα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ, αλλα ο αγωνας πρωτα κατα του «Καπιταλισμου» και σημερα κατα της  συνεχιζομενης «Νεοαποικιοκρατιας» της Δυσης, την οποια υφισταται το μεγαλυτερο μερος της ανθρωποτητας. Το «επικρατουν και δηθεν προοδευτικο ρευμα στην Δυση» απερριψε καθε αντιαποικιακη θεση, ως απεδειξε ο πολεμος κατα της Λιβυης του Οbama/Hillary με την βαρβαρη και εγκληματικη εξοντωση του Gaddafi, επειδη αυτος βοηθησε στην οικονομικη και κοινωνικη εξελιξη της χωρας του και ταχθηκε υπερ μιας Παναφρικανικης Ενωσης.

Οι δηθεν Δημοκρατες της Δυσης ειναι συνεπως εκεινοι που σημερα εγκληματουν και σε τιποτε δεν διαφερουν απο τους εγκληματιες της Αποικιοκρατιιας και των Σκλαβοπαζαρων.  Με τα Ψευδοσυνθηματα τους για Δημοκρατια και Ανθρωπινα Δικαιωματα επιδιωκουν να αναμιγνυονται παντου στο εξωτερικο, στηριζοντας τον Νεο-Ιμπεριαλισμο και την  Νεο-αποικιοκρατια. Η απαντιση στην κατασταση αυτη μονο μια θα μπορουσε να ειναι, δηλαδη μια παγκοσμια αντι-νεο-αποικιοκρατικη κινηση και η αναληψη του αγωνα των πολιτισμων εναντιον της.

Ο «Μαρξισμος» του Καρλ Μαρξ ως «ιστορικος υλισμος», δηλαδη που προπαγανιστηκε ως ενα χαρακτηριστικο σχημα του «Κομμουνισμου», εζησεν μετα την δημιουργια του πολλες παραμορφωμενες μεταβολες και εξελιξεις. Η πολιτικη ιδεολογια του ιταλικου «Φασισμου» ηταν ακρως εθνικιστικη, αντιφιλελευθερη και αντιμαρξιστικη και βασισθηκε στην αρχη του Αρχηγου και της εξουσιας μιας Ελιτ. Η φιλελευθερη και δημοκρατικη μορφη σκεψης αντικατασταθηκε απο την σκεψη του συνεργαζομενου Φασισμου και τα παλαια μασονικα και επαναστατικα συνθηματα, Ελευθερια, Ισοτητα, Αδελφοσυνη, αντικατασταθηκαν απο την Ταξη, Αυθεντια και Δικαιοσυνη.

Ο «Εθνικοσοσιαλισμος» συνεδεε τον Εθνικισμο και τον Σοσιαλισμο και δημιουργησε μια παγκοσμια ιδεολογια με περιεχομενο τις καθωριστικες εννοιες «Δεν εισαι τιποτε, ο Λαος στον οποιο ανηκεις ειναι τα παντα» και «Λαος και Ρατσα». Ολες οι ως ανω εξουσιαστικες ιδεολογιες κατεληξαν σε πολεμους και καταστροφες, ως ιδεολογιες ομως διατηρουνται ακομη. Βαινουν σιγα σιγα και αυτες προς το τελος τους. Οπως τουλαχιστον φαινεται, η Γεωγραφια και η Αγορα του Νεο-Αποικισμου, αποφασιζει για το εγγυς μελλον της ανθρωποτητας. Ποιοι ομως παραγοντες θα καθωρισουν το μακρινο μελλον της  παραμενει ακομη αγνωστο. Επειδη ομως η παγκοσμια ταση δεν ειναι στην πραγματικοτητα ταση, διοτι αυτη κατευθυνεται συστηματικα απο τις δυναμεις της πραγματικης εξουσιας, αποσιωπαται στην Ε.Ε. απο τα ελεγχομενα γραπτα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ. Ο πλανητης μας δια της Νεο-Αποικιοκρατιας θα μετατραπει σε ενα χωριο, του οποιου τα σπιτια θα ειναι ανοιχτα για ολους. Ενα απο τα σπιτια αυτα θα φερει τον αριθμο Ε.Ε…….

Με το τελος της αντι-εθνικοσοσιαλιστικης συμμαχιας του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου  αυξηθηκαν παγκοσμια οι εντασεις μεταξυ των απαιτησεων εξουσιας της κομμουνιστικης ιδεολογιας της Σοβγιετικης Ενωσης και του Καπιταλισμου των ΗΠΑ.. Στην ανατολικοδυτικη διαμαχη, δηλαδη στον «Ψυχρο Πολεμο», αγωνιζονταν οι ΗΠΑ εναντιον της Σοβιετικης Ενωσης για την παγκοσμια κυριαρχια. Στοχος της Σοβιετικης Ενωσης δια της δικτατοριας του προλεταριατου ηταν η καταρρευση του καπιταλιστικου πολιτικου και οικονομικου συστηματος. Η κατασταση αυτη διατηρηθηκε εως το τελος του «Ψυχρου Πολεμου» το 1989 και την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης το 1900.

Μετα το 1990 αυξηθηκε η κυριαρχια της Δυσης υπο τις μορφες στρατιωτικων επεμβασεων των ΗΠΑ και με μια σειρα στρατιωτικων βασεων γυρω απο τον πλανητη μας και με ανατροπες κυβερνησεων ασιατικων και αφρικανικων κρατων που δεν υποτασσονταν ‘η δεν επιθυμουσαν την συμμετοχη τους στο ΝΑΤΟ. Με το τελος του Ψυχρου Πολεμου και την εξελιξη της τεχνολογιιας επιταχυνθηκαν και οι τασεις της παγκοσμιοποιησης.

Οσο καιρο υπηρχε το μπλοκ εξουσιας του Κομμουνισμου η «Δυση» ανταγωνιζονταν τον Κομμουνισμο και οφειλεν συνεχως να αποδικνυει οτι το καπιταλιστικο πολιτικο και οικονομικο συστημα ηταν καλυτερο του αντιστοιχου Κομμουνιστικου. Ο Κοσμος μεταβληθηκε σε μια μεγαλη «Αγορα», με ζωνες διαφορετικης οικονομικης ευημεριας αλλα δηθεν με δυνατοτητες ισοσκελισμου της ανισοτητας αυτων με το νεοφιλελευθερο παγκοσμιο εμποριο. Εδω ομως ο Καπιταλισμος, ως «Τουρμποκαπιταλισμος», εδειξε το πραγματικο του προσωπο.

Ο «Τουρμποκαπιταλισμος» ως νεοφιλελευθερος, συμβαδιζει με την «Παγκοσμιοποιηση». Με την μεταφορα των κεντρων παραγωγης σε χωρες με χαμηλο εργασιακο κοστος και με σχεδον κανενα περιορισμο σε οτι αφορα τα μετρα προστασιας του περιβαλλοντος και ασφαλειας των εργαζομενων οι χωρες αυτες λεηλατουνται απερισκεπτα και εκτελουν αναγκαστικα τις εντολες των επιχειρησεων με μισθους πεινας. Μια τετοια κατασταση επιδιωκουν να δημιουργησουν με τα Μνημονια τους και με τους γελειους Ρωμιους πολιτικους που ασκουν εξουσια και στην Ελλαδα. Και κατι τετοιο θα εξαργυρωνεται στον ασχετο και παραπληρωφορημενο λαο απο τα γελεια αριστερα εξουσιαστικα υποκειμενα, ως επιτυχια επιτευξης επενδυσεων. Με την ως ανω μεθοδο ο νεοφιλελευθερος καπιταλισμος παραγει τα προ’ι’οντα του φθηνωτερα και ανταγωνισημα. Οι ξενες επενδυσεις με τον τροπο αυτο αντι να συμβαλλουν στην αναπτυξη της χωρας υποδοχης, συμβαλλουν στην ολοκληρωτικη λεηλασια αυτης ενισχυοντας την εγκληματικη κερδοσκοπια. Ετσι μεγαλωνει συνεχως η ψαλιδα ευημεριας ‘η φτωχειας μεταξυ των κοινωνικων ταξεων ενω οι πλουσιοι γινονται πλουσιωτεροι και οι φτωχοι φτωχωτεροι.

Σημερα το 99 % το εις τον κοσμο κυκλοφορουν κεφαλαιο δεν εξυπηρετει τον αρχικο σκοπο υπαρξης του, δηλαδη ως ανταλλακτικο μεσο προ’ι’οντων και υπηρεσιων, αλλα καταχρηστικα χρησιμοποιειται για την κερδοσκοπια που την ελεγχουν χωρις να προσφερουν τιποτε οι Μεγαλοαπατεωνες. Για την επιτευξη του στοχου αυτου τα καθαρματα αυτα δεν δισταζουν να υποδαυλιζουν εμφυλιους πολεμους και αλληλοσπαραγμους. Αυτος ειναι και ο λογος της σημερινης καταστασης τρομοκρατιας που επικρατει στα μηκη και πλατη του πλανητη μας και δημιουργει τα τεραστια ρευματα των προσφυγων. Οι αλληλοσπαραγμοι με τους εμφυλιους πολεμους στο Αβγανισταν, Ιρακ, Συρια, Λιβυη, Μαλι κ.α. συνεχιζεται αμειωτα κατω απο τα υποκρτικα συνθηματα περι ελευθεριας, δημοκρατιας ισοτητας και αλλα παραμυθια. Μια γυρω απο τον πλανητη μας  επικρατουσα εγκληματικοτητα εμποδιζει καθε προσπαθεια ειρηνευσης.

Ταυτοχρονα δονουν κυβερνητικες- και οικονομικες κρισεις τα θεμελια των κοινωνιων και παραγουν πονο και δυστυχια. Εως σημερα οι επικρατουσες στις χωρες του πλανητη μας αντιπληθωριστικες δυναμεις αντιμετωπιζονταν με το φουσκωμα των χρεων. Ειδικα το ΔΝΤ με τα προγραμματα του στις χρεωμενες χωρες στοχευει σε σχετικη αναρτηση της οικονομιας μονο και μονο για την εξυπηρετιση της ικανοτητας αποπληρωμης του χρεους και οχι για οικονομικη αναπτυξη. Με τα προγραμμα του ΔΝΤ οι πλουσιοι μιας χρεωμενης χωρας γινονται πλουσιωτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι. Δια της μειωσης της ζητησης επιδιωκεται ο ισοσκελισμος μεταξυ δαπανων και εισφορων στο εξαγωγικο εμποριο για την επιτευξη της ικανοτητας συνεχισης της αποπληρωμης του χρεους με τοκους και πανωτοκια.

Η πολιτικη αυτη της αναπροσαρμογης στα προς διαθεση οικονομικα μεσα συνδεεται με εγκληματικες επιδρασεις στα οικονομικα ασθενη κοινωνικα στρωματα. Με την διακοπη των επιδωτησεων στα βασικα προ’ι’οντα διατροφης αυτα ακριβαινουν δυσαναλογα και δραστικα μεσα σε μια νυχτα που η αγορα τους απο τα οικονομικας ασθενη στρωματα γινεται σχεδον αδυνατη και οδηγει σε κοινωνικες αναταραχες. Σχεδον ολα τα κρατη του πλανητη μας οφειλαν εδω και πολλα χρονια να δηλωσουν την πτωχευση τους. Καμμια χωρα του πλανητη μας δεν θα μπορεσει στα επομενα 100 χρονια να ξεχρεωθη.

Ο Αρχαιοελληνας Φιλοσοφος Σωκρατης γνωριζε ηδη πριν 2.400 χρονια, οτι ο ανθρωπος δεν κατεχει βεβαια γνωση. Η αποψη αυτη ισχυει σημερα οσο ποτε αλλοτε. Απο την αρχη της πρτοσφατης οικονομικης κρισης του 2007 ολες οι προσπαθειες αντιμετωπισης του προβληματος απο τους δηθεν ειδικους παρεμειναν ακαρπες. Συνελευση-ΟΗΕ, Παγκοσμια Συνεδρια Οικονομιας και Κλιματος, Παγκοσμια Φορουμ οπως αυτο του 2017 που διαρκει ακομη στο Νταβος της Ελβετιας και αλλες πολλες δραστηριοτητες, δεν ελυσαν μεχρι σημερα το προβλημα. Με ολα τα ως ανω,  στοχος υπηρξε ο εντοπισμος μιας ενιαιας μορφης λυσης που τελικα απεδειχθη μονο η ανικανοτητα για την επιτευξη της  λυσης αυτης. Συμπληρωματικα ακομη και για τον απλο ανθρωπο εγινε μετα τις προεδρικες εκλογες των ΗΠΑ το 2016 κατανοητο, οτι παγκοσμια τα κρατη απορριπτουν στην πλειονοτητα τους την Παγκοσμιοποιηση για τον 21. μ.Χ. αιωνα και επιδιωκουν την επιστροφη στην κατασταση των ανεξαρτητων κρατων επικρατουσε στο παρελθον. Επιπλεον εγινε ολοφανερο, οτι οι διεθνεις επιχειρησεις εγιναν ισχυρωτερες απο τα μεμονομενα κρατη και ενδιαφερονται αποκλειστικα για τα δικα τους κερδοσκοπικα συμφεροντα απορριπτοντας την αναλληψη πασης  μορφης κοινωνικης ευθυνης.

Οποιος αναλυσει την ιστορικη διαδρομη μετα τον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο θα διαπιστωσει, οτι η σοσιαλιστικη οικονομικη πολιτικη της μορφης του Keynes ποτε δεν υπηρξε επτυχης. Οι κυβερνησεις που πιστεψαν στην πηδαλιοποιηση της οικονομικης εξελιξης βασει του δογματος του Keynes με μειωση τον τοκων δανειων για ελαφρυνση της επιβαρυνσης των επιχειρησεων για επενδυσεις κεφαλαιων και για τροχοπεδη για τις  ιδιωτικες αποταμιευσεις χρηματων σε τραπεζικους λογαριασμους, επαισαν εξω στους σχεδιασμους τους. Τα κινητρα οπως δημιουργουνται με τον τροπο αυτο σε ιδιωτες για επενδυσεις σε μετοχες και σε αλλα αξιοχαρτα, στις περισσοτερες φορες οπως εδειξε και η προσφατος οικονομικη κριση με αρνητικα της επιτοκια, ειναι αναποτελεσματικα. Ο φοβος για απωλεια των χρηματων τους στα χρηματιστηρια ειναι ισχυρωτερος απο την τυχων καλυτερη αποδοση των αποταμιευθεντων χρηματων. Οικονομιες που συνεχιζουν να βασιζωνται στα δογματα του Keynes ειναι εκ των πραγματων αναποτελεσματικες. Ο ιδιος ο John Maynard Keynes που αντιπροσωπευσε το 1944 την Μεγαλη Βρεταννια με μια επιτροπη, πρωτα στο Bretton Woods και μετα στο Savannah, οπου ιδρυθηκαν το ΔΝΤ και η Παγκοσμια Τραπεζα, δεν κατωρθωσε να επικρατηση με την θεωρια του.

Η πολιτικη του παγκοσμιου εμποριου των ΗΠΑ εθεσε την γραμμη κατευθυνσης  που θα ακολουθησει αυτο. Η Συμφωνια-GATT, η οποια ηταν μια συνθηκε μεταξυ των λαων αλλα καμμια διεθνη οργανωση υπεγραφει το 1947 στην Χαβανα της Κουβας και εκανε το ελευθερο εμποριο ενα καθοδηγητικ οργανο για την παγκοσμια οικονομια. Η Συμφωνια αυτη αντικατασταθηκε με μια νεα το 1995 με το ονομα WTO, δηλαδη Παγκοσμια Οργανωση Εμποριου, η οποια θα αντικαταστηθονταν παλι προσφατα απο την πασιγνωστη ΤΤΙP. Η  ΤΤΙP ομως δημιουργησε πολλες αντιδρασεις απο πολλες χωρες λογω των μεθοδων επικρατησης της απο τον τ. Προεδρο των ΗΠΑ Obama. Τελικα οι αποφασεις αναβληθηκαν και οπως τουλαχιστον οι διαθεσεις του νεου Προεδρου των ΗΠΑ για την συμφωνια αυτη δεν ειναι οι καλλυτερες. Η συμφωνια εμποριου CETA μεταξυ ΗΠΑ και Καναδα εγινε αποδεκτη και απο την Ε.Ε. Η ΤΤΙP καταργουσε μονομερως τις ισχυουσες νομοθεσιες των κρατων για το διεθνες εμποριο και μεγαλωνε την επιρροη των διεθνων μεγαλων επιχειρησεων.

Ακριβως την ωρα που διαρκει ακομη το Φορουμ 2017 στο Νταβος της Ελβετιας δημοσιευσε η οργανωση βοηθειας οικονομικης αναπτυξης «Oxfam», την ετησια εκθεση της για το ετος 2016 (2). Οι 8 πλουσιωτεροι ιδιωτες του πλανητη μας κατεχουν μια περιουσια 426 δισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ (50 % της αξιας της παγκοσμιας περιουσιας), ενω το φτωχωτερο ημισυ του παγκοσμιου πληθυσμου, δηλαδη τα 3,6 δισεκετομμυρια ανθρωποι ολοι μαζι κατεχουν 409 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ. Τα στοιχεια αυτα της Oxfam στηριζονται στην ετησια εκθεση του οικονομικου περιοδικου «Forbies» και στα στοιχεια της ελβετικης Μεγαλοτραπεζας Credit Suisse. To 50 % του παγκοσμιου πληθυσμου κατεχει μονο το 0,2 % της αξιας της παγκοσμιας περιουσιας. Βασει της Oxem, η ανισος αυτη κατανομη οφειλεται στο ακομη ισχυον ληστρικο νεοφιλελευθερο οικονομικο καπιταλιστικο συστημα το οποιο ενισχυει μονο τους πλουσιους που κρυβουν τα χρηματα τους στις γνωστες τραπεζες διαφορων οασεων του πλανητη μας. Υπαρχουν 80 ατομα του παγκοσμιου πληθυσμου (7,2 δισεκατομμυρια ανθρωποι) στα οποια ανηκαν το 2014 περιπου 1,9 Billiarden δολαρια των ΗΠΑ (3). Για να γινη το μεγεθος αυτο και στους απλους ανθρωπους κατανοητο, διδονται οι εξης σχεσεις:

1 Billiarde δολαρια των ΗΠΑ = 1.000 Billionen δολaρια των ΗΠΑ
1 Billion δολαρια των ΗΠΑ = 1.000 Milliarden δολαρια των ΗΠΑ
1 Milliarde δλαρια των ΗΠΑ = 1.000 Millionen δολαρια των ΗΠΑ
1 Million δολαρια των ΗΠΑ = 1.000.000 δολαρια των ΗΠΑ
1 Billiarde δολαρια των ΗΠΑ = 1.000.000.000.000.000 δολαρια των ΗΠΑ

Για συγκριση: Στο τελος το 216 το παγκοσμιο χρεος των εθνων ηταν 135 Billionen δολαρια των ΗΠΑ, ενω αυτο τον ΗΠΑ ηταν 20 Billionen δολαρια των ΗΠΑ και της Γερμανιας το ανεπισημο 10 και το επισημο 3 Billionen δολαρια των ΗΠΑ.

Το απωτερο μελλον ειναι ακομη ακαθωριστο. Η ανθρωποτητα βρισκεται εδω και τρεις δεκαετιες σε μια αποπληθωριστικη οικονομικη κατασταση που ομοια της ειχε τελευταια μεταξυ 1870 και 1914. Η Υβρις στην αρχαιοελληνικη τραγωδια αποτελει ενα μοτιβο για την λανθασμενη ανθρωπινη συμπεριφορα η οποια ακολουθειται αναγκαστικα απο την Καθαρση. Η Νεμεση (=απονομη του οφειλομενου, εκ τω νεμω) στην αρχαιοελληνικη αξιολογια αποτελει την τιμωρο της ανθρωπινης οιησης, της αλαζονιας και των μεγαλων εγκληματων. Κατι παρομοιο πρεπει να συμβη για να σταθεροποιηθη μετα ενα δικαιο οικονομικο- και χρηματοπιστωτικο συστημα χωρις χρεη, τοκους και πανωτοκια. Δεν μπορει να συνεχισθη η κατασταση του 2007 με την οποια οι τραπεζες με εγκληματικες διαδικασιες στον τομεα των ακινητων, οδηγησαν εκατομμυρια ανθρωπους στην δυστυχια και προωθησαν μια παγκοσμια οικονομικη κριση και μετα «σωθηκαν» με τα χρηματα των φορολογουμενων, ενω οι διευθηνσεις τους αποζημιωθηκαν με εκατομμυρια χρηματικα ποσα επιτυχιας.

Δεν ειναι ποτε δυνατο οι πραγματικοι υπαιτιοι, οι κερδοσκοποι των κρατων-υαινες της Ε.Ε. με την ακορεστη απληστια τους να καταστρεφουν χωρες οπως την Ελλαδα με Μνημονια, λεηλατωντας την οικονομια και τους ανθρωπους της, οδηγωντας 10.000 απ’ αυτους στην αυτοκτονια με την συμπαρασταση των ξεπουλημενων πολιτικων της. Εαν στην σημερινη Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ υπαρχει κατι τετοιο που αξιζει χωρις κανενα περιορισμο να ονομαζεται  «διαστραμμενο»  διοτι οδηγησε πανω απο 10.000 Ελληνες στην αυτοκτονια, αυτο ειναι η συμπεριφορα της ετσι ονομασθεισης «Τρο’ι’κας». Η «Διαστροφη» αυτη δεν μπορει να γινεται σιωπηλα εσαει ανεκτη απο την πλειονοτητα της μαζας των εντιμων πολιτιων της Ευρωπης των Πατριδων.

Βιβλιογραφια
1.        Jäszi Oskar, Ενας των συγγραφεν του εργου «Regionalism and World»
2.       B. Schnapper, A Symposium of the Institute on World Organization, Washington D. C. 1944
3.       Riedel Donald Warum die Oxfan- Studie in die Irre führt. http://www.handelsblatt.com, 17.01.2017
4.       Haisenko P. Von Brunn H. , Die Humane Marktwirtschaft, Anderwelt Verlag 2015
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: 
chaziteo@t-online.de



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου