Κ. Χουσέας: «Η οικονομική κρίση θέτει στην ανεργία τους εγαζόμενους στον οικοδομικό κλάδο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κ. Χουσέας: «Η οικονομική κρίση θέτει στην ανεργία τους εγαζόμενους στον οικοδομικό κλάδο»

Tην ικανοποίησή του για τα μέτρα που αφορούν την... αναζωογόνηση της οικοδομής και την ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου και τα οποία επεξ...


Tην ικανοποίησή του για τα μέτρα που αφορούν την... αναζωογόνηση της οικοδομής και την ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου και τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, έστω και προεκλογικά μόλις δηλαδή, 40 περίπου ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) του ΛΑ.Ο.Σ σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης, Δικηγόρος - Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ Β΄ Πειραιά κ. Κυριάκος Χουσέας.
Η επιδότηση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, η μείωση των συντελεστών εμπορικότητας και των τιμών ζώνης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, σε όσους δήμους και συνοικίες της χώρας είναι αδικαιολόγητα υψηλές και υπερβαίνουν σήμερα τις αγοραίες, ιδιαίτερα στα καταστήματα και επαγγελματικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, ξενοίκιαστα γραφεία και αποθήκες καθώς και η αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά και ανοικοδόμηση ακινήτων για μια τριετία, ήτοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, με ετήσιο όριο, ώστε να ενθαρρυνθεί η ανοικοδόμηση και αγορά ακινήτων, χωρίς να οδηγεί σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως επισημαίνει ο κ. Χουσέας είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και των παραλλήλων σε αυτή δραστηριοτήτων, καθώς και την προάσπιση των θέσεων εργασίας στον οικοδομικό κλάδο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων το 2008, οι πλήρως απασχολούμενοι στον κλάδο ήταν λιγότεροι κατά περίπου 30% σε σχέση με το 2007, ενώ το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 120.000 θέσεις εργασίας.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον οικοδομικό κλάδο, όπως επισημαίνει ο κ. Κυριάκος Χουσέας, που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 400.000 εργαζομένους.
H οικοδομική δραστηριότητα το 2008 σημείωσε «βουτιά» 15,4% ενώ η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη τον Ιανουάριο του 2009 καθώς έφτασε στο 22,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου