Η Ρωσία προειδοποιεί ότι Ουκρανοί ριζοσπάστες προετοιμάζουν επιθέσεις με τοξικά χημικά υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι Ουκρανοί ριζοσπάστες προετοιμάζουν επιθέσεις με τοξικά χημικά υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ

  Το εθνικό έγγραφο αναφέρει ότι τα σενάρια αναπτύχθηκαν υπό την επίβλεψη εκπροσώπων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ουκρανοί ριζο...

 






Το εθνικό έγγραφο αναφέρει ότι τα σενάρια αναπτύχθηκαν υπό την επίβλεψη εκπροσώπων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Ουκρανοί ριζοσπάστες, υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ετοίμασαν διάφορα σενάρια για τη χρήση τοξικών χημικών για προκλήσεις με σκοπό να κατηγορήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία γι' αυτά. 

 

Αυτό αναφέρεται στο εθνικό έγγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που διανέμεται στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το κείμενο του εγγράφου δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ουκρανικές ριζοσπαστικές ομάδες, υπό τον έλεγχο εκπροσώπων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, έχουν προετοιμάσει διάφορα πιθανά σενάρια για τη χρήση τοξικών χημικών για την πραγματοποίηση διαφόρων ειδών προκλήσεων. Σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία για χρήση χημικών όπλων κατά των άμαχο πληθυσμό και παραβιάζει τις υποχρεώσεις του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απορρέουν από τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (CWC)», αναφέρεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μία από τις προετοιμασμένες επιλογές είναι μια δολιοφθορά σε μια από τις ουκρανικές χημικές επιχειρήσεις ανατινάζοντας μεγάλα δοχεία με βιομηχανικά χημικά. «Σχεδιαζόταν η εξόρυξη δεξαμενών με αμμωνία στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής ανώνυμης εταιρείας (PJSC)» της Ένωσης Severodonetsk "Azot" (Severodonetsk) και της δημόσιας ανώνυμης εταιρείας (PJSC) "Odessa Port Plant" (Οδησσός), " εξηγεί το κείμενο.

«Ένα άλλο σενάριο είναι η έκρηξη εμπορευματοκιβωτίων με τοξικά χημικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί αξιόπιστα ότι στις 8-9 Δεκεμβρίου 2021, Ουκρανοί ριζοσπάστες παρέδωσαν μεταλλικά βαρέλια 200 λίτρων με ξένες σημάνσεις στην επικράτεια του Ντόνετσκ. Κατά την εκφόρτωσή τους, τέσσερις Ουκρανοί στρατιωτικοί υπέστησαν σοβαρά χημικά εγκαύματα και δηλητηρίαση. Ο συνολικός συντονισμός της παράδοσης και αποθήκευσης επικίνδυνων εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC) Forward Observation Group (Nevada)». λέει το έγγραφο.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, η ουκρανική πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει «τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες», αναφέρει το κείμενο του εγγράφου. Συγκεκριμένα, το βράδυ της 9ης Μαρτίου, οι ριζοσπάστες έφεραν 80 τόνους αμμωνίας στον οικισμό Zolochiv και τώρα «δίδουν οδηγίες στον άμαχο πληθυσμό για το πώς να συμπεριφέρεται στη ζώνη χημικής μόλυνσης».

«Ενημερώνουμε τα κράτη μέλη της σύμβασης ότι τέτοια παρασκευάσματα δείχνουν ξεκάθαρα προετοιμασίες για χρήση τοξικών χημικών. Δεδομένης της εκστρατείας προπαγάνδας που ξεκίνησε στις δυτικές χώρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προγραμματισμένες προκλήσεις έχουν σκοπό να κατηγορήσουν τη Ρωσία για χρήση χημικών από αυτή την άποψη , υπάρχουν αυξανόμενοι κίνδυνοι εξτρεμιστικά στοιχεία που ενεργούν ως μέρος των λεγόμενων εθνικών ταγμάτων να αποφασίσουν να λάβουν ριζοσπαστικά μέτρα, οι φρικτές συνέπειες των οποίων δεν μπορούν να προβλεφθούν», καταλήγει το έγγραφο.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου