Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ δεν θα πολεμήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν το έδαφος των συμμάχων του ΝΑΤΟ.» - Προετοιμασίες ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και μαζικές παραγγελίες μασκών αερίου... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ δεν θα πολεμήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν το έδαφος των συμμάχων του ΝΑΤΟ.» - Προετοιμασίες ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και μαζικές παραγγελίες μασκών αερίου...

  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ΗΠΑ και Ευ...

 






Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος


ΗΠΑ και Ευρώπη ζήτησαν μάσκες αερίου από Ισραήλ! Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την έναρξη ενός Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται πως στο παρασκήνιο Η.Π.Α και Ευρώπη προετοιμάζονται για αναβαθμισμένες επιθετικές δραστηριότητες.

 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν το έδαφος των συμμάχων του ΝΑΤΟ εάν χρειαστεί.» Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μιλώντας την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο με ομιλία του για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.

«Δεν θα κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον αποτρέψουμε», είπε ο Αμερικανός ηγέτης. «[Αλλά] θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε [ώμος με ώμο] με τους συμμάχους στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ με πλήρη δύναμη - ενωμένοι και επιδεικνύοντας νέα ενέργεια του ΝΑΤΟ», είπε ο Μπάιντεν. Ωστόσο το γεγονός ότι συνεχώς ακούμε όλο και πιο συχνά τη πιθανότητα ενός Παγκοσμίου πολέμου πρέπει να αρχίσει να μας προβλιματίζει, καθώς φαίνεται ότι το μονοαδικό μέλημα των ηγετών κάθε πλευράς είναι να μην ξεκινήσει από τη δική τους πλευρά ένας Παγκόσμιος Πόλεμος...!

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α απέφυγε να απαντήσει επίσης ευθέως στην ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η Ουάσιγκτον έχει πληροφορίες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς ορισμένων δυτικών χωρών σχετικά με την υποτιθέμενη απειλή της χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία. «Δεν θα μιλήσω για πληροφορίες πληροφοριών. Ωστόσο, η Ρωσία θα πληρώσει υψηλό τίμημα εάν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα πετύχει στην Ουκρανία. "Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη ότι ο πόλεμος του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας δεν θα οδηγήσει ποτέ σε νίκη. Ήλπιζε να κυριαρχήσει στην Ουκρανία χωρίς μάχη και απέτυχε. Ήλπιζε να διχάσει τους Ευρωπαίους και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητά τους - και απέτυχε. Ήλπιζε να αποδυναμώσει τη διατλαντική συμμαχία - και απέτυχε "Ήλπιζα να διασπάσω την αμερικανική δημοκρατία - όσον αφορά τις θέσεις μας - και απέτυχα. Ο αμερικανικός λαός είναι ένας, ο κόσμος είναι ένας, και στεκόμαστε [ώμος με ώμο] με τον λαό της Ουκρανίας. Δεν θα επιτρέψουμε τους αυταρχικούς και παριστάνοντας τους αυτοκράτορες για να υπαγορεύουν την κατεύθυνση [της ανάπτυξης] του κόσμου», είπε ο Μπάιντεν. Κατά την άποψή του, «οι δημοκρατίες υψώνονται για να ανταποκριθούν στην παρούσα στιγμή». «Είμαστε δεσμευμένοι στο να συσπειρώσουμε τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό της ειρήνης και της ασφάλειας»,

Παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν τους ξένους συμμάχους και εταίρους της Ουάσιγκτον με σημαντικές προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. 

«Εμείς στις ΗΠΑ βοηθάμε επίσης στην εξασφάλιση σημαντικών προμηθειών στρατιωτικής βοήθειας από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ουκρανία», είπε ο Αμερικανός ηγέτης.

Υπενθύμισε ότι τον περασμένο χρόνο, η Ουάσιγκτον παρείχε στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, «συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας και αντιαρματικών όπλων που καταστρέφουν άρματα μάχης, αεροπλάνα και ελικόπτερα». «Και νέες [τέτοιες] παραδόσεις φτάνουν κάθε μέρα», είπε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, η αποστολή επιθετικού εξοπλισμού, αεροσκαφών και αρμάτων μάχης με αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα σήμαινε την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Στην ομιλία του έθιξε το θέμα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, το οποίο ζητούν τα μέλη του κόμματός του. "Οι δημοκράτες κινητοποιούνται για να υποστηρίξουν την ενοποίηση του κόσμου στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας. Δείχνουμε δύναμη και δεν θα αποδυναμώσουμε ποτέ. Αλλά ακούστε, την ιδέα ότι θα στείλουμε επιθετικό εξοπλισμό [στην Ουκρανία] ώστε αεροπλάνα, τανκ και Τα τρένα πηγαίνουν εκεί με Αμερικανούς πιλότους και Αμερικανικά πληρώματα - απλά καταλάβετε, μην ξεγελιέστε, ό,τι κι αν λέτε, αυτό λέγεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Καταλαβαίνετε;" - είπε ο αρχηγός του κράτους.

«Καθώς συνεχίζουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας στην Ευρώπη και θα στέλνουμε το αλάνθαστο μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ, κάθε ίντσα μαζί με μια ενοποιημένη, ενισχυμένη από το ΝΑΤΟ, ενωμένη προσπάθεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος. "Γι' αυτό μετακίνησα περισσότερα από 12.000 στρατεύματα των ΗΠΑ κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και άλλες [χώρες]."

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τη Ρωσία. "Φυσικά, αν απαντήσουμε, θα είναι ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά έχουμε μια ιερή υποχρέωση στο έδαφος του ΝΑΤΟ, μια ιερή υποχρέωση, το άρθρο 5 [της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας της Ουάσιγκτον]. Και δεν θα πολεμήσουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στην Ουκρανία.Ρ.Φ. Βλαντιμίρ] Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας δεν θα είναι ποτέ νικητής», υποστήριξε ο Μπάιντεν.

ΗΠΑ και Ευρώπη ζήτησαν μάσκες αερίου από Ισραήλ!

Χημική απειλή: ΗΠΑ και Ευρώπη παίρνουν μάσκες αερίου από Ισραήλ

Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την έναρξη ενός Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται πως στο παρασκήνιο Η.Π.Α και Ευρώπη προετοιμάζονται για αναβαθμισμένες επιθετικές δραστηριότητες.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως το ΝΑΤΟ μεταφέρει εξαιτίας της ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας, πέντε αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot PAC-3 στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και όχι δύο όπως είχε αναφέρει η Ατλαντική Συμμαχία.

Παράλληλα οι ισραηλινοί τονίζουν πως “ευρωπαϊκές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν πως η Ρωσία προετοιμάζεται να αναπτύξει πυραύλους που μπορεί να μεταφέρουν χημική ή βιολογική κεφαλή.

Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες ισραηλινών μασκών αερίου και προστατευτικού εξοπλισμού κατά των χημικών όπλων.

Η άνοδος των παραγγελιών έρχεται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή μη συμβατική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Τί δήλωσε Αξιωματούχος

“Η Μόσχα προετοιμάζεται για την ανάπτυξη πυραύλων που μπορούν να μεταφέρουν χημικές και βιολογικές τοξίνες, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ.

Οι λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν από την Ουάσιγκτον στους ευρωπαίους συμμάχους και την Ουκρανία” δήλωσε σε ισραηλινή εφημερίδα αξιωματούχος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Παράλληλα, Σουηδία, Νορβηγία, Λιθουανία και Ρουμανία παρήγγειλαν δεκάδες χιλιάδες μάσκες και προστατευτικά κιτ τις τελευταίες ημέρες.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ΗΠΑ παρήγγειλαν από το Ισραήλ περισσότερα από 2.000 τεμάχια προστατευτικού εξοπλισμού για ενήλικες και παιδιά.

Ο εξοπλισμός αναφέρουν πως είναι απαραίτητος για τις αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου