Εισήγηση ΔΗΣΥ για αναβολή της ενταξιακής αξιολόγησης της Τουρκίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εισήγηση ΔΗΣΥ για αναβολή της ενταξιακής αξιολόγησης της Τουρκίας

Στο συνέδριο του κόμματος Το Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού ενέκρινε το Σάββατο πολιτική διακήρυξη για τη λύση του Κυπριακού, με την ο...


Στο συνέδριο του κόμματος
Το Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού ενέκρινε το Σάββατο πολιτική διακήρυξη για τη λύση του Κυπριακού, με την οποία το κόμμα επαναφέρει την πρότασή του για αναβολή της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας μέχρι τον Ιούνιο του 2010.
Η διακήρυξη περιλαμβάνει επίσης εισήγηση για επανασύσταση του γραφείου Κυπριακού στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και για την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ΔΗΣΥ επαναφέρει επίσης την πρότασή του για συμμετοχή της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.
Ως προς τη μορφή λύσης του Κυπριακού, η διακήρυξη αναφέρει ότι πρέπει να είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δύο ηγετών και όχι το αποτέλεσμα επιβολής εκ των έξω, και επαναβεβαιώνει την εμμονή του κόμματος σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με βάση τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου του 2006, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις ευρωπαϊκές αρχές.
«Μια τέτοια ομοσπονδία πρέπει να αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα» αναφέρει η διακήρυξη.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης διατύπωσε έντονες επικρίσεις για τους χειρισμούς του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στο Κυπριακό, ιδιαίτερα για την υποβολή προτάσεων στις συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα κόμματα.
Από "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου