Κοντά σε συμφωνία Ρωσία - Γαλλία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κοντά σε συμφωνία Ρωσία - Γαλλία

Για επικείμενη στρατιωτική απειλή προειδοποιούν οι πρώην σοβιετικοί δορυφόροι Εντονες αντιδράσεις στους πρώην σοβιετικούς δορυφόρους προκαλε...


Για επικείμενη στρατιωτική απειλή προειδοποιούν οι πρώην σοβιετικοί δορυφόροι
Εντονες αντιδράσεις στους πρώην σοβιετικούς δορυφόρους προκαλεί το ενδεχόμενο και μόνο αγοράς από τη Ρωσία οπλικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας από τη Γαλλία.
Εντονες αντιδράσεις στους πρώην σοβιετικούς δορυφόρους προκαλεί το ενδεχόμενο και μόνο αγοράς από τη Ρωσία οπλικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας από τη Γαλλία.
Η Μόσχα φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά ενός πολεμικού πλοίου τύπου Mistral, ικανού να μεταφέρει και να αναπτύσσει έως και 19 ελικόπτερα, 13 άρματα μάχης και 450 στρατιώτες, κόστους από 600 έως 750 εκατ. δολάρια.
Συμφωνία που συζήτησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι -«είμαστε οι αγοραστές, είσαστε οι πωλητές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στους οικοδεσπότες του, επισημαίνοντας ότι «από οποιονδήποτε κι αν αγοράσουμε στρατιωτικό εξοπλισμό, διατηρούμε το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουμε όταν το κρίνουμε αναγκαίο».
Αναβάθμιση
Συμφωνία που εάν ευοδωθεί θα συμβάλει στην αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Συμφωνία που ήδη, πάντως, προκαλεί δονήσεις στους γείτονες της Ρωσίας, οι οποίοι σπεύδουν να προειδοποιήσουν για την επικείμενη «στρατιωτική απειλή».
Την έντονη αντίθεση της Γεωργίας σε ενδεχόμενη πώληση γαλλικού εξοπλισμού στη Ρωσία εξέφρασε ο Νίκα Λαλιασβίλι, μέλος της αμυντικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για «σοβαρό κίνδυνο», ενώ ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ, πρόσθεσε ότι «η πρόσθεση νέας πυρηνικής τεχνολογίας στη Μαύρη Θάλασσα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου