Αν είναι ΔυΝαΤόν...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αν είναι ΔυΝαΤόν...!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, τουλάχιστον οι περισσότεροι, γνώριζαν την ζοφερή εικόν...


Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, τουλάχιστον οι περισσότεροι, γνώριζαν την ζοφερή εικόνα όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και των ενδημικών προβλημάτων της χώρας στον δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στην κοινωνία κλπ, πολύ πριν τους επιλέξει ο ελληνικός λαός να κυβερνήσουν την χώρα.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Παπαχελά, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση και την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ., ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα
Ο κ. Προβόπουλος είπε στην συνέντευξη αυτή, ότι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου, τον Σεπτέμβριο του 2009, πως το έλλειμμα έφθανε στο 8% και ότι αν δεν ελαμβάνοντο μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έφθανε στο 12%. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι πάντες γνώριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές. Έτσι ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε το τιμόνι του σκάφους «ΕΛΛΑΣ» το οποίο όχι μόνον δεν ήταν αξιοόπλο, αλλά θα έπρεπε να πλεύσει εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής και με προειδοποίηση από την μετεωροοικονομική υπηρεσία, για επερχόμενο τυφώνα. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ στις προεκλογικές υποσχέσεις του καπετάν Γιώργη Παπανδρέου, για ήσυχο και ασφαλές ταξίδι, αξιοπρεπή διατροφή των επιβατών και γενικά κάθε είδους υπόσχεση και παραπλανητική διαφήμιση για το κρουαζιερόπλοιο «ΕΛΛΑΣ». Ο πρωθυπουργός γνώριζε τι τον περίμενε και μας ενέπαιζε. Εκείνο όμως που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, πέραν βεβαίως της αξιοπιστίας του κ. Παπανδρέου, είναι η αδράνειά του να αντιμετωπίσει την διάχυτη κρίση. Γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε έξι μήνες μετά τις εκλογές ώστε να τρέχουμε και να ικετεύουμε το Δ.Ν.Τ. να μας σώσει; Γιατί έπρεπε η γενιά των 700 ευρώ, για την οποία έχυνε κροκοδείλια δάκρυα το ΠΑΣΟΚ, να καταντήσει σήμερα «γενιά των 500 ευρώ» χάρις στην «φιλολαϊκή» πολιτική της κυβέρνησης; Τα ερωτήματα και οι απορίες των Ελλήνων πολιτών είναι πολλά, οι απαντήσεις όμως ανύπαρκτες. Εκείνο όμως που μπορώ να υποθέσω, αν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι τόσο ανίκανη όσο φαίνεται, είναι ότι εφαρμόζει την γνωστή και προσφιλή τακτική της όπως και στις προμήθειες του δημοσίου.
Η εσωτερική κατοχή του Δ.Ν.Τ.
Άφηνε να περνάει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος και την ύστατη στιγμή κατέφυγε σε απ’ ευθείας αναθέσεις στους προμηθευτές της επιλογής της. Κλασσικό και όχι βεβαίως μοναδικό παράδειγμα, η προμήθεια του ανύπαρκτου συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς αγώνες C4I. Το αποτέλεσμα ήταν η πληρωμή προμήθειας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον πρωθυπουργικό φίλο-αντιπρόσωπο του ανύπαρκτου συστήματος. Το θλιβερό όμως είναι ότι ίδιοι που υπέγραψαν την σύμβαση, σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Με την ίδια νοοτροπία και πρακτική αντιμετώπισε ο κ. Παπανδρέου την οικονομική κρίση. Άφησε πολύτιμο χρόνο να περάσει, ο δανεισμός της χώρας έγινε ασύμφορος, η καταιγίδα μετατράπηκε σε τυφώνα και πρό της επικειμένης καταστροφής εσύρθη στο καταφύγιο του Δ.Ν.Τ. Από εδώ και εμπρός το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Η κυβέρνηση αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς. Το Δ.Ν.Τ. εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και έγινε εσωτερική κατοχή. Χρέος μας είναι να γίνουμε η εσωτερική αντίσταση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
http://daravigas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου