Εισβολή στην «Ευρώπη σουρωτήρι» - Συλλήψεις "πολιτικών καθοδηγητών"! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εισβολή στην «Ευρώπη σουρωτήρι» - Συλλήψεις "πολιτικών καθοδηγητών"!

Με παράπλευρους κραδασμούς συνεχίζεται η περιπέτεια με τους μετανάστες (πρώην Νομικής, νυν Υπατίας) που επιμένουν στην απεργία πείνας Η χθεσ...


Με παράπλευρους κραδασμούς συνεχίζεται η περιπέτεια με τους μετανάστες (πρώην Νομικής, νυν Υπατίας) που επιμένουν στην απεργία πείνας
Η χθεσινή μέρα «διανθίστηκε» και με συλλήψεις, καθώς ο διοικητής του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται κάποιοι από τους απεργούς πείνας κατήγγειλε στην αστυνομία περιστατικό παρεμπόδισης του προσωπικού να δώσει τροφή σε νοσηλευόμενους μετανάστες. Το περιστατικό κατήγγειλε γιατρός που διαπίστωσε ότι δύο γυναίκες εμπόδισαν το προσωπικό του νοσοκομείου να σιτίσει τους απεργούς πείνας, με αποτέλεσμα να καταφθάσει περιπολικό και να συλληφθούν οι δύο γυναίκες.
Το δυνατό κρύο, η εξάντληση και η εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας έχουν οδηγήσει στα νοσοκομεία πάνω από εκατό μετανάστες από το Μέγαρο Υπατία και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει την μεταφορά όλων των μεταναστών στα νοσοκομεία, αλλά οι ίδιοι έχουν απορρίψει την πρόταση, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν σταματήσει να παίρνουν ακόμη και υγρά.
Παράλληλα, συνεχίζουν να απορρίπτουν και κάθε πρόταση – ακόμη και την διευρυμένη – για καθεστώς ανοχής, επιμένοντας να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας, κάτι που η κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει.
Την ίδια ώρα, η κατάσταση επιδεινώνεται και στο ευρισκόμενο πολύ κοντά στις βορειοαφρικανικές ακτές, ιταλικό νησί Λαμπεντούσα, όπου μόνο την Δευτέρα έφθασαν πάνω από 1.200 μετανάστες (τους οποίους ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λε Πεν).
Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 12 πλεούμενα αναχαιτίστηκαν από σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής και οδηγήθηκαν στην Λαμπεντούσα, με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι να δηλώνει ότι «η Ευρώπη υφίσταται εισβολή»! Όπως είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τον τελευταίο μήνα έχουν φθάσει περί τους 8.000 λαθρομετανάστες, πολύ περισσότεροι από όσους ήλθαν ολόκληρο το 2010!
Η ιταλική κυβέρνηση μεταφέρει με αερογέφυρες μετανάστες σε κέντρα κράτησης στη Σικελία και την ηπειρωτική Ιταλία.
Από την πλευρά της, η Μαρί Λε Πεν δήλωσε πως «η Ευρώπη είναι πραγματικό σουρωτήρι» και επανέλαβε την πρότασή της να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 2.2 της συνθήκης Σένγκεν που προβλέπει «αναστολή της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων».
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου