Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πλαστή η φωτογραφία της σορού του...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πλαστή η φωτογραφία της σορού του...!

Ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο, Οσάμα Μπιν Λάντεν, δέκα χρόνια μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους ...


Ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο, Οσάμα Μπιν Λάντεν, δέκα χρόνια μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και το αμερικανικό Πεντάγωνο, σκοτώθηκε από τον αμερικανικό στρατό λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ. Αυτό δήλωσε σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, το πτώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ερρίφθη στη θάλασσα, όπως προστάζει η ισλαμική παράδοση.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ. Εκτός από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο γιος του σαουδάραβα τρομοκράτη, δύο άντρες και μια γυναίκα. Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες. Αρκετές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατοικία.
Πλαστή η φωτογραφία του Οσάμα
Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.
Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της αλ Κάιντα.
«Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.
«Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε», κατέληξε ο Τζαουάντ.
Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.
Τεστ DNA
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε άμεσα έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας: «ΗΠΑ, ΗΠΑ» αλλά και στο Σημείο Μηδέν. Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. «Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο, ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Οι ΗΠΑ λέγεται ότι πραγματοποίησαν τεστ DNA στο πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν και χρησιμοποίησαν τεχνικές αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.
«Ο μπιν Λάντεν αναγνωρίσθηκε από την ομάδα κρούσης που πραγματοποίησε την επιχείρηση, αντιστάθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πυροβολήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Η ομάδα κρούσης βρισκόταν στον τόπο της επιχείρησης για διάστημα μικρότερο των 40 λεπτών. Την επιχείρηση παρακολούθησε ζωντανά ο διευθυντής της CIA Λέον Πανέτα και άλλοι αξιωματούχοι στην έδρα της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.
Επιβεβαίωση από την αλ Κάιντα
Την ίδια ώρα, μέλος της αλ Κάιντα της Υεμένης παραδέχθηκε το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί καταστροφή για το τρομοκρατικό δίκτυο.
«Η είδηση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους μας. Αρχικά, δεν πιστέψαμε την πληροφορία, αλλά ήλθαμε σε επαφή με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν, οι οποίοι μάς το επιβεβαίωσαν», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο το μέλος αυτό της αλ Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο (Αqpa).
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα στελέχη της Aqpa, η οποία δημιουργήθηκε με την ένωση ομάδων της αλ Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης, θα συναντηθούν στη νότια Υεμένη για να εκδώσουν ανακοίνωση για το «μέλλον της τζιχάντ κατά την προσεχή περίοδο».
Την ικανοποίησή της για το θάνατο του Οσάμα εξέφρασε η ισραηλινή ηγεσία. «Το κράτος του Ισραήλ συμμερίζεται τη χαρά του αμερικανικού λαού μετά την εξόντωση του μπιν Λάντεν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο Λάντεν είχε αναλάβει την ευθύνη για τις τρομακρατικές επιθέσεις της 11ης Σπτεμβρίου 2001 στις Η.Π.Α. με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Επίσης η οργάνωση Αλ-Κάιντα της οποίας ηγείτο θεωρείται υπεύθυνη για πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς και για την επιρροή που ασκούσε σε φονταμενταλιστικά μουσουλμανικά καθεστώτα, κυρίως του αραβικού κόσμου.
Φόβοι για αντίποινα
Περισσότερη επαγρύπνηση απαιτείται για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική δύναμη Interpol, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.
«Ο πλέον καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο δεν υπάρχει πιά, αλλά ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν σηματοδοτεί και το τέλος (της δράσης) όλων των συνδέσμων της αλ Κάιντα και όσων εμπνέονται από αυτήν, που έχουν πραγματοποιήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Κ.Νόμπλ.
«Επομένως χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και επικεντρωμένοι στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και στη μάχη, όχι μόνο κατά της παγκόσμιας αυτής απειλής, αλλά και κατά της τρομοκρατίας από οποιαδήποτε οργάνωση οπουδήποτε στον κόσμο», τόνισε ο ίδιος.
Από "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

2 σχόλια

  1. μην προσπαθειτε να αφυπνησετε τους ελληνες χωρις την απαραιτητη γνωση.Ο Μπιν Λαντεν και η Αλ Καιντα και το τρομοκρατικο χτυπημα στους διδυμους πυργους ειναι ολα στημενα και ψεματα, με σκοπο την κατακτηση του Ιρακ δημιουργια στρατιωτικης βασης, ελεγχος της χωρας και φυσικα εκμεταλλευση φυσικων πορων οπως ειναι το πετρελαιο που ειναι πλουσια χωρα σε αυτο. Η τρομοκρατια ηταν απλα μια προφαση για να κανουν τον 'πολεμο κατα τρομοκρατιας' που ειναι ενα μερος του ακομα μεγαλυτερου σχεδιου τους. φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, αυτοί ως γνωστό, στα σενάρια είναι μανούλες (και στα εγκλήματα επίσης, αφού σκότωσαν τόσο αθώο κόσμο, μόνο στους δίδυμους πύργους), αφού έχουν το Χόλυγουντ στα πόδια τους ! Και έτσι, με το (δήθεν) θάνατο του τρομοκράτη, έκλεισε ένα άλλο ακόμη σενάριο (για τον αθώο κόσμο, αλλά και αυτοί βρήκαν προφάσεις, για να ελέγχουν άλλο ένα προσοδοφόρο κράτος !

      Διαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου