Απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπίων...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπίων...!

Ακούει κανείς εντός συνόρων...; Με τρεις σύντομες επιστολές του στις 19 Ιουνίου, ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος της Πανμακεδονικής Ένωση...


Ακούει κανείς εντός συνόρων...;
Με τρεις σύντομες επιστολές του στις 19 Ιουνίου, ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος της Πανμακεδονικής Ένωσης για τον μακεδονικό αγώνα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί με τον πλέον επίσημο τρόπο να αναδειχθεί το ζήτημα της πρόσφατης συμπεριφοράς της κυβέρνησης των Σκοπίων ως κρίσιμο, υπερτονίζοντας με έμφαση τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, αλλα και την επιδειχθείσα ιταμότητα των γειτόνων.
Ο κ. Χρυσανθόπουλος απευθύνει την επιστολή του προς όλα τα κράτη–μέλη του ΟΗΕ, το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και την Βουλή των Ελλήνων. Αιτίες, η αναγγελθείσα ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, υπό την ψευδώνυμη ονομασία «Έφιππος πολεμιστής», καθώς και η παρουσίαση επίσημου Ελληνο-μακεδονικού Λεξικού στις 22 Ιουνίου 2011 (την περασμένη Τετάρτη) μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή Φρανσουά Αλφόνσι και του Γκύντερ Ντάουεν, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας.
Όπως αναφέρει ο επιστολογράφος, η κίνηση αυτή «αποτελεί επιβεβαίωση μιας αναίσχυντης κλοπής και παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας, που παραβιάζει εκτός από την Ενδιάμεση Συμφωνία των δύο κρατών, κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και κανόνων καλής γειτονίας, από ένα υποψήφιο μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.
Ως προς το ζήτημα της ανέγερσης του αγάλματος, κατά τον κ. Χρυσανθόπουλο, μια τέτοια ενέργεια, όχι μόνο αποτελεί σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, αλλά αποδεικνύει στην πράξη και τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών. «Δεν παραπλανόμαστε από το όνομα ‘έφιππος πολεμιστής’, καθώς με την πράξη αυτή η υπερεθνικιστική κυβέρνηση των Σκοπίων παραβιάζει και πάλι ξεκάθαρα την Ενδιάμεση Συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στα δύο κράτη, το 1995.» ξεκαθαρίζει ο κ. Χρυσανθόπουλος.
Παράλληλα, εκφράζεται η κατανόηση για το γεγονός ότι το νεότευκτο κράτος των βαλκανίων διψά να αποκτήσει εθνική ιδεολογία και ταυτότητα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συμβαίνει ενάντια στην ιστορική ταυτότητα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Τέλος, επισυνάπτεται επιστολή που είχε σταλεί από την Πανμακεδονική Ένωση για τον μακεδονικό αγώνα τον Μάιο του 2009 στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με συμπαραλήπτες όλα τα μέλη της αμερικανικής ηγεσίας, όπου με στέρεες ιστορικές αναφορές επιχειρείτο η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας για το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Χαρακτηριστικά, στην επιστολή, την οποία συνυπέγραφαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, γινόταν αναφορά τόσο σε γεωγραφικά θέματα, όσο και σε θέματα πολιτισμού, με έμφαση στην ελληνική ταυτότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη γλωσσική ταυτότητα του κοινού των έργων του Ευρυπίδη, ο οποίος έγραψε στα ελληνικά τις τραγωδίες του ‘Βάκχες’ και ‘Αρχέλαος’.
Υπογραμμιζόταν με απλά αλλά ακλόνητα στοιχεία το γεγονός πως ο Αλέξανδρος γεννήθηκε σε ελληνικό έδαφος, όπου ομιλείτο η ελληνική γλώσσα, και έλαβε αμιγώς ελληνική παιδεία, με δασκάλους τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα.
Ακόμη, σε όλα τα εδάφη τα οποία κατέκτησε χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα, κάτι που συνετέλεσε ώστε ακόμη και η Καινή Διαθήκη να γραφεί στα μεταγενέστερα χρόνια στα ελληνικά.
Εν ολίγοις, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και όχι Σλάβος, και έτσι οι Σκοπιανοί δεν έχουν το δικαίωμα να τον «οικειοποιούνται» σε καμία περίπτωση ως εθνικό ήρωα.
Ο κ. Χρυσανθόπουλος καλούσε, τέλος, τη νέα διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της απελθούσας διοίκησης Μπους και να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, δίνοντας ένα τέλος «σε όλη αυτή την ανοησία…».
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου