Προτροπή Κλίντον για εντατικοποίηση των προσπαθειών λύσης του Κυπριακού...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προτροπή Κλίντον για εντατικοποίηση των προσπαθειών λύσης του Κυπριακού...!

Την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, επαναλαμβάνει η υπουργό...


Την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, επαναλαμβάνει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, με αφορμή την 51η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στις συγχαρητήριες ευχές της, με γραπτή δήλωση, η κ. Κλίντον κάνει αναφορά στη "μακρά ιστορία συνεργασίας" μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, χαιρετίζοντας την "ισχυρή δέσμευση" που επέδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία σ' ό,τι αφορά στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, γεγονός που πρόσφατα κατέδειξε, όπως επισημαίνει, και η φιλοξενία τόσο Αμερικανών υπηκόων όσο και άλλων που χρειάζονταν βοήθεια και "βρήκαν καταφύγιο" στην Κύπρο, λόγω της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.
Στη συνέχεια, η κ. Κλίντον εκφράζει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις προσπάθειες για εξεύρεση συνολικής λύσης που θα "επανενώνει την Κύπρο" στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας...
μέσω διαπραγματεύσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει απαραίτητες, προτρέποντας ταυτόχρονα "όλα τα μέρη" να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση του προβλήματος.
Καταλήγοντας, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την προσδοκία για "περαιτέρω ενδυνάμωση" των "δεσμών φιλίας" μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου, προσβλέποντας στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος "μεγαλύτερης ευημερίας και ειρήνης" για "αμφότερες τις χώρες μας".
Συγχαρητήρια επιστολή για την 51η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς τον Κύπριο ομόλογό του, Δημήτρη Χριστόφια.
Από "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου