Χωματερή ληγμένων τροφίμων η Ελλάδα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χωματερή ληγμένων τροφίμων η Ελλάδα!

Γράφει η Ελένη Ευαγγελοδήμου Χωματερή ληγμένων τροφίμων θα γίνει η χώρα μας, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ),...


Γράφει η Ελένη Ευαγγελοδήμου

Χωματερή ληγμένων τροφίμων θα γίνει η χώρα μας, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εφόσον εφαρμοστεί η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης για την πώληση προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας σε μειωμένη τιμή. Με νέα σκληρή ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ επαναλαμβάνει το κατηγορηματικό «όχι» στη συγκεκριμένη αγορανομική διάταξη, για λόγους δημόσιας υγείας, και με αυστηρό τόνο κάνει λόγο για μετατροπή των καταναλωτών σε «πολίτες με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια».

Η κόντρα μεταξύ ΕΦΕΤ και υπουργείου Ανάπτυξης φουντώνει, καθώς ο πρώτος φορέας αρνείται ότι... άλλα έλεγε και άλλα λέει για τη διάθεση ληγμένων στην αγορά, όπως υποστηρίζει πάντως το αρμόδιο υπουργείο. «Στην επιλεκτική αξιοποίηση κειμένων μας από το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δήθεν έχουμε συμφωνήσει, απαντάμε πως ζητήσαμε να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ανενεργή, η διάταξη που ισχύει από το 1989. Οσο για το αν συνεδρίασε το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ, απαντάμε πως η χάραξη πολιτικής είναι αρμοδιότητα του προέδρου και του Δ.Σ. του φορέα» ανέφερε στη χθεσινή ανακοίνωσή του. «Για όσο διάστημα παραμείνω πρόεδρος του ΕΦΕΤ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας των πολιτών. Το υπουργείο πρέπει άμεσα να αναστείλει την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, διότι δεν εξυπηρετεί ούτε τους καταναλωτές ούτε την επιχειρηματικότητα» δήλωσε ο Γιάννης Μίχας.

Ο ΕΦΕΤ ζητά ουσιαστική απάντηση στο «γιατί δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση φορέων της αγοράς για πώληση αυτών των προϊόντων λίγο πριν από την ημερομηνία λήξης με σημαντική μείωση τιμών». Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνει ανενεργή η διάταξη για τα ληγμένα, διότι γίνεται διαχωρισμός των καταναλωτών σε δύο κατηγορίες, δεν μπορούν να διασφαλιστούν η ποιότητα των προϊόντων και η τιμή πώλησης, δεν υπάρχουν σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, υπάρχει κίνδυνος αθέμιτου ανταγωνισμού με τις επιχειρήσεις που δεν θα διαθέτουν ληγμένα προϊόντα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε υπάρχει έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε. για τις αγορανομικές διατάξεις.

Από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου