Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ δημιουργούν σοβαρή υγειονομική κρίση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ δημιουργούν σοβαρή υγειονομική κρίση

Γράφει η ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ T ον κίνδυνο να ξεσπάσει σοβαρή υγειονομική κρίση, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία και τους ασφαλισμένο...


Γράφει η ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

Tον κίνδυνο να ξεσπάσει σοβαρή υγειονομική κρίση, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία και τους ασφαλισμένους, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, επισημαίνει o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων! 

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει τους φαρμακοποιούς για μια ακόμα φορά, με αποτέλεσμα τα ράφια των καταστημάτων να αδειάζουν καθημερινά, οι ασφαλισμένοι, κυρίως οι βαρέως χρόνιοι πάσχοντες, να μη βρήσκουν τα φάρμακά τους και οι επαγγελματίες του κλάδου να σκέφτονται ξανά το ενδεχόμενο να πληρώνουν τοις μετρητοίς και πάλι οι πολίτες! Το θέμα αυτό άλλωστε θα συζητήσουν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε νέα σύσκεψη που θα έχει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Οπως επισημαίνει ο ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί αποδέχτηκαν, παρά την έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας στις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου. Ομως, έως σήμερα έχουν δοθεί μόνο 115.000.000 ευρώ από τα 500.000.000 που είναι να λάβουν.

Εν τω μεταξύ, τριήμερη πανελλαδική απεργία, από σήμερα έως και την Παρασκευή, κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, αντιδρώντας στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που ισχύει γι΄ αυτούς από σήμερα και για τα φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου. Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να τους δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματά τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση, όπως υποστηρίζουν, θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους. Επιπλέον, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν οι ρυθμίσεις που τους θίγουν.

Σύμφωνα πάντως με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων (αντικαρκινικά,αντιδιαβητικά κ.λπ.), οι οποίες αναμένεται να ενταθούν μετά και το τριήμερο κλείσιμο των φαρμακαποθηκών. Από την πλευρά του, ο ΕΟΦ τονίζει ότι οι πιθανές ελλείψεις φαρμάκων, εξαιτίας του νέου δελτίου τιμών, είναι συγκυριακές και θα εξομαλυνθούν άμεσα, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου