Financial Times: Η Χρυσή Αυγή έχει λίγες πιθανότητες να κυβερνήσει - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Financial Times: Η Χρυσή Αυγή έχει λίγες πιθανότητες να κυβερνήσει

Σε πανικό βρίσκονται οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα φερέφωνα τους με την άνοδο της Χρυσής Αυγής Σε μια επίθεση εναντίον του κόμματος...

Σε πανικό βρίσκονται οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα φερέφωνα τους με την άνοδο της Χρυσής Αυγής


Σε μια επίθεση εναντίον του κόμματος των Ελλήνων Εθνικιστών, από τις εκατοντάδες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, προχώρησε η αγγλική φυλλάδα "Financial Times". Το κύριο άρθρο της Δευτέρας στους Financial Times με τίτλο "Το σκοτάδι της αυγής" (Darkness at Dawn) αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις ανακρίβειες που αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι ανεκτικοί με τη μετανάστευση, αναγνωρίζει την ραγδαία άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και την πορεία του προς την εξουσία. Συγκεκριμένα, γράφει:
''Μία από τις θεμελιώδεις ιδέες της ΕΕ ήταν να εξαφανιστεί διαπαντός το είδος του καταστροφικού εθνικισμού που προκάλεσε τόσους πολέμους στη Γηραιά Ήπειρο. Η διαταραχή στην Ελλάδα είναι ίσως η πιο αυστηρή δοκιμή για αυτή την αρχή. Μετανάστες και μειονότητες γίνονται θύματα ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού άγριων επιθέσεων από τα μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, του κόμματος που κέρδισε 18 έδρες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Οι βουλευτές της έχουν βιντεοσκοπηθεί να επιτίθενται σε πάγκους μεταναστών και να εμπλέκονται σε βίαιη ομοφοβική διαμαρτυρία. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό του προνόμιο και αποκάλεσε τους μετανάστες «υπάνθρωπους».
Οι Έλληνες γενικά ήταν ανεκτικοί με τη μετανάστευση, παρά τα δεινά που έχει προκαλέσει η λιτότητα. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να είναι ένα περιθωριακό κόμμα με ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει την εξουσία. Η βραδύτητα των αρχών στην καταδίκη αυτής της βάρβαρης συμπεριφοράς όμως, κινδυνεύει να δημιουργήσει την εντύπωση επίσημης ανοχής.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε ότι ορισμένοι αστυνομικοί μπορεί να είναι φιλικά προσκείμενοι προς την Χρυσή Αυγή. Ορισμένες δυνάμεις εκτιμάται ότι έχουν συνεργήσει με το κόμμα, ενθαρρύνοντας τις παρεμβάσεις του σε θέματα που αφορούν μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η αυξανόμενη αίσθηση ατιμωρησίας σε όσους στοχεύουν ενάντια των μεταναστών πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Η σωστή αστυνόμευση είναι ζωτικής σημασίας για να ανακτηθεί η παραπαίουσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διατηρήσει το νόμο και την τάξη. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επίσης την ευθύνη να βοηθήσουν ώστε να εξαφανιστούν τα δεινά που πυροδότησαν τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Η Αθήνα παλεύει μόνη της να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση από εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Συρία και η Βόρειος Αφρική.
Οι συνθήκες στα κέντρα όπου κρατούνται οι πρόσφυγες είναι άθλιες. Αν και η κυβέρνηση κατέγραψε κάποια επιτυχία στη μείωση της ροής μεταναστών από την Τουρκία τους τελευταίους μήνες, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αυξημένων περιπολιών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επιταχύνει το αίτημα για στήριξη της χρηματοδότησης αυτής της επιχείρησης. Η ΕΕ θα πρέπει επίσης να πιέσει την Αθήνα να πάρει ταχύτερα τα διαθέσιμα κονδύλια. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της επώδυνα αργής διαδικασίας για τους μετανάστες και για τη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα φύλαξης. Έτσι, η Ελλάδα θα γίνει ένα καλύτερο μέρος, όχι μόνο για τους δικούς της πολίτες, αλλά και για εκείνους που απεγνωσμένα αναζητούν μία καλύτερη ζωή''.

Financial Times                                                                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου