Σκόπια: Έκθεση για τους εξόριστους από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» με φωτογραφίες πανό του ΕΑΜ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκόπια: Έκθεση για τους εξόριστους από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» με φωτογραφίες πανό του ΕΑΜ

Προφανώς όπως αντιλαμβάνεστε οι γείτονες χρησιμοποιούν το γεγονός του παιδομαζώματος των ελληνοπαίδων από το κομμουνιστικό κόμμα και τη ...

Προφανώς όπως αντιλαμβάνεστε οι γείτονες χρησιμοποιούν το γεγονός του παιδομαζώματος των ελληνοπαίδων από το κομμουνιστικό κόμμα και τη μεταφορά των στις «μητέρες σοβιετικές πατρίδες».

Τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά δεν γύρισαν ποτέ στην μητέρα Ελλάδα, έμειναν εκεί, «έμαθαν» ότι είναι μεν Μακεδόνες αλλά όχι Έλληνες...! Και τώρα αυτά τα γεγονότα αποτελούν τον κορμό της ψεύτικης καλλιέργειας «μακεδονικής συνείδησης» ξέχωρης από την ελληνική. 

Στο κείμενο που ακολουθεί λοιπόν γίνεται λόγος  για παρουσίαση υλικού σε καθιερωμένη έκθεση το οποίο, όπως λένε, είναι από τους εξόριστους Σλάβους από την ελληνική Μακεδονία τη δεκαετία του ’40...! Η φωτογραφία με το πανό του ΕΑΜ συμπεριλαμβάνεται στο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης...! Απολαύστε το:


Το Εθνικό Μουσείο της Μακεδονίας στην τελική φάση του έργου έχει προσαρμώσει τον εκθεσιακό χώρο για το νέο εκθεσιακό γεγονός σχετικά με τους εξόριστους από το τμήμα  της  Μακεδονίας του Αιγαίου. Ο εξοπλισμός και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο μουσείο θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της μόνιμης έκθεσης σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο στηρίζεται στο ετήσιο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και θα παρουσιαστεί στο κοινό.

muzejska-postavka500

Η μόνιμη έκθεση με την ονομασία «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα και η εκκένωση των παιδιών προσφύγων» παρουσιάζει την ιστορία της συμμετοχής των Μακεδόνων από τη Μακεδονία του Αιγαίου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο (1940-1949) και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή αυτή.


Μέσα από τα εκθέματα, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, έγγραφα, χάρτες, όπλα, προσωπικά αντικείμενα, διακοσμητικά, κλπ., παρουσιάζεται η εθνική και πολιτιστική ταυτότητα της Μακεδονίας του Αιγαίου, καθώς και της κοινωνικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή αυτή. Στο μουσειακό υλικό υπάρχουν και επαναστατικές παραδόσεις, και στοιχεία Εθνολογικού καθορισμού της Μακεδονίας του Αιγαίου, καθώς και αυθεντικές φορεσιές και τα έπιπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου