Τουρκία: «Οι Έλληνες φταίνε για τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκία: «Οι Έλληνες φταίνε για τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο»

Εδώ κολλάει η παροιμία, «'εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι!» Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ Σε έκθεση  της Υποεπιτροπή...

Εδώ κολλάει η παροιμία, «'εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι!»

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σε έκθεση  της Υποεπιτροπής Διερεύνησης των Δραστηριοτήτων Παράνομης Μετανάστευσης στα παράλια του Αιγαίου, που συστάθηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής Έρευνας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκικής Βουλής υποστηρίζεται - σύμφωνα με την Zaman- ότι η Ελλάδα ωθεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα τα σκάφη των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας (σ.σ.από την Τουρκία) και ότι κατά την ενέργεια αυτή ασκείται κακομεταχείριση στους λαθρομετανάστες, κρατούνται  διάφορα αντικείμενά τους και (σ.σ.οι Ελληνες) παραβλέπουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο να βυθίζονται τα σκάφη που τους μεταφέρουν (...)!

Ακόμα αναφερεται ότι δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι η Ελλάδα μετέτρεψε αυτό σε ένα είδος κρατικής πολιτικής, ενώ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπάρχει συμφωνία επανεισδοχής, που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2002, είναι απαράδεκτο, ενώ υπάρχει μία τέτοια συμφωνία, να ωθούνται έξω από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας οι πρόσφυγες και να τίθενται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Ναι, πολύ καλά καταλάβατε! Οι Τούρκοι βουλευτές χωρίς ίχνος ντροπής κάνουν κριτική στην Ελλάδα ότι δεν αφήνει να περάσουν παράνομοι μετανάστες στα ύδατα της , αυτούς που οι δικές της αρχές ασφαλείας (αστυνομία,ακτοφυλακή,στρατοχωροφυλακή και στρατός) αφήνουν να φθάσουν στις μικρασιατικές ακτές, και Τούρκοι δουλέμποροι αφού τους ξεζουμίσουν οικονομικά, τους βάζουν σε  σαπιοκάραβα και τους στέλνουν στην Ελλάδα.Μας ζητάνε και τα ρέστα δηλαδή.

Μάλιστα το θράσος των Τούρκων βουλευτών είναι τέτοιοι που κατηγορούν εμάς   για μη τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής όταν αυτοί αρνούνται να δεχθούν πίσω λαθρομετανάστες και μόνο πρόσφατα δέχθηκαν να κάνουν κάποια βήματα μετά από πίεση της ΕΕ...Ψεύδη επί ψευδών που χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα.

Αντιφάσεις

Βεβαίως τα ψεύδη είτε των Τούρκων βουλευτών είτε του τουρκικού τύπου έχουν κοντά ποδάρια και μόνοι τους πέφτουν σε αντιφάσεις! Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Today’s Zaman  αναφέρεται στο ίδιο (την 1/5/2014)  και αποκαλύπτει - προβάλει άλλο σημείο της Εκθεσης ότι τα περισσότερα από τα πλοία που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα βυθίστηκαν σκόπιμα από τους επιβαίνοντες όταν εμφανιζόταν ορατός ο κίνδυνος σύλληψής τους από την ακτοφυλακή. Η έκθεση της έρευνας της υποεπιτροπής, μεταξύ άλλων, αναφέρει κατα την Today’s Zaman: «Οι αιτίες είναι άγνωστες, αλλά υπάρχουν περιστατικά όπου οι λαθρομετανάστες βύθισαν σκόπιμα τις βάρκες τους, όταν αισθάνθηκαν ότι θα συλληφθούν από την ακτοφυλακή»...

Για να επανέλθουμε στην (τουρκόγλωσση) Zaman και στο κεφάλαιο της Εκθεσης αναφορικά με τις αιτίες της λαθρομετανάστευσης, επισημαίνουν ότι μία από τις βασικές αιτίες της λαθρομετανάστευσης είναι η φτώχεια και η βία στις υποανάπτυκτες χώρες.

15 φορές πάνω!

Στην έκθεση επισημάνθηκε ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στη θάλασσα του Αιγαίου και τονίστηκε ότι ενώ το 2011 είχαν συλληφθεί στο Αιγαίο 546 λαθρομετανάστες, το 2013 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 8.047 και ότι αυτό οφείλεται στην ένταση των εμφυλίων στις χώρες. (Από το 2011 αυξήθηκε ο αριθμός των Συρίων που πάνε στην Τουρκία και καταφεύγουν μετά στη λαθρομετανάστευση).

Έκρηξη το 2014

Προσθέτουμε εμείς  ότι κατά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το  2014 οι συλληφθέντες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 φθάνουν ήδη τους 6.500!


Να σημειώσουμε εμείς από την πλευρά μας ότι ενώ είναι  15 φορές πάνω οι συλληφθέντες,  αυτό δεν σημαίνει ότι ...μειώθηκαν όσοι έρχονται προς Ελλάδα. Μπορεί να είναι άλλες τόσες φορές  περισσότεροι όσοι ...ξεφεύγουν από τους Τούρκους και έρχονται προς την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου