Έρχεται πτώση του Χρηματιστηρίου και άνοδος των spreads - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έρχεται πτώση του Χρηματιστηρίου και άνοδος των spreads

Tην ώρα που ο αριθμός των βαθυστόχαστων "μαύρων" στρατηγών αυξάνει στη ΧΑ και την ώρα που τα video της περιμένουν στη γραμμή γ...

Tην ώρα που ο αριθμός των βαθυστόχαστων "μαύρων" στρατηγών αυξάνει στη ΧΑ και την ώρα που τα video της περιμένουν στη γραμμή για να βγούν, η Θράκη χάνει την Ελληνικότητα της και ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη θα γίνει μέσω των φυσικών πόρων της  Ελλάδας που είναι τεράστιοι, δηλαδή ξεπουλώντας τα ασημικά.

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Τα χρόνια που πέρασαν ο Σαμαράς δεν έκανε απολύτως τίποτα προς τη γραμμή της ανάπτυξης, όπως την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία νέων βιομηχανιών, τη φορολόγηση των εφοπλιστών και άλλων που δεν πληρώνουν στο φορολογικό παράδεισο της Ελλάδας τους φόρους τους.

Ο Σαμαράς βλέπει ως ανάπτυξη τις επενδύσεις χωρίς τον όρο τα κέρδη των επενδυτών να επανεπενδύονται στην Ελλάδα με στόχο να μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ενναλλακτική διακυβέρνηση των μνημονίων που όμως θα οδηγήσει τη χώρας εκτός ΕΕ παραδίνοντας της στο Μουσουλμανικό τόξο.

Το ΚΚΕ σαν να μην υπήρξε ποτέ σαν κόμμα, όμηρος και αυτό κάποιων πιθανόν μεγάλων οικονομικών ατασθαλειών στα ταμεία του, παραμένει απλός θεατής των γεγονότων ενώ το ΠΑΣΟΚ διαλύεται στέλνοντας πολλά άχρηστα για ανακύκλωση στο νέο ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο και αμφιβάλλω αν το επιθυμούν. Με δικαστήρια δεν γίνεται αντιπολίτευση ούτε με αποχωρήσεις απο τη Βουλή απο κανένα κόμμα. Τα κόμματα πρέπει να συμμετέχουν πάντα σε όλες τις συζητήσεις για να βγαίνουν αλήθειες.

Τη σημερινή πολιτική σκηνή μπορείτε να τη φανταστείτε σαν ένα χάρτη με περιοχές απο χρώματα, όπου κάθε περιοχή εκπροσωπείται απο ανθρώπους του συστήματος. Αυτό όμως συμβαίνει και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στις θέσεις - κλειδιά δεν υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι αλλά στρατευμένοι καλοπληρωμένοι υποταγμένοι αντιπατριώτες που δεν κάνουν τίποτα το σωστό. Απλά κάνουν ότι τους λένε μέχρι η χώρα να διαλυθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες αποχωρούν πλεόν φανερά απο την Ελλάδα ενώ άλλοι κάνουν μεγάλες δουλειές με δάνεια, δηλαδή χωρίςκανένα οικονομικό ρίσκο. Η οικονομική επιβάρυνση των τραπεζών έχει ξαναρχίσει, το δε αυξανόμενο χρέος θα κρατάει την Ελλάδα σαν σύμμαχο και υποταγμένο δούλο στους δανειστές για πάντα.

Μη ονειρεύεστε. Οικονομική ανάπτυξη δε μπορεί να γίνει με στρατηγούς ούτε με τα παρωχημένης εποχής πρότυπα ανάπτυξης του ΧΤΕΣ, δηλαδή με διορισμούς στο δημόσιο, με κοινωφελή έργα, με δρόμους και με δρομάκια που δεν προσφέρουν τίποτα στη παραγωγή. Ανάπτυξη δεν γίνεται μόνο με τουρισμό. Αυτό δοκιμάστηκε. Τις βίζες στους Τούρκους υπηκόους μπορεί η κυβέρνηση να τις δίνει και απο τα γραφεία της στη Συγγρού. Πόσα τάγματα Ισλαμιστών να είναι άραγε αυτή τη στιγμή στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου; Πόσες ΕΟΖ να έχουν γίνει με όνομα “Θεματικά Πάρκα” και “Τουριστικές Ζώνες”;

Το μυστικό στην ανάπτυξη είναι η αύξηση των εξαγωγών, η αύξηση της παραγωγής, η δημιουργία βιομηχανιών και φυσικά η παραγωγή απο τα ΑΕI τεχνολογίας για την εφηρμοσμένη έρευνα me τραπεζικές επενδύσεις, λέξεις απαγορευμένες απο δεκαετίεςσ στην Ελλάδα, λέξεις που με οδήγησαν στη μετανάστευση…

Εγκληματική η στάση των δημοσιογράφων και των πρακτόρων της προπαγάνδας. Εγκληματική για τη κατάσταση της χώρας η προσφερόμενη Παιδεία, που με πρόφαση έναν Εθνικισμό που δεν υπάρχει διαλύει τους συνδετικούς κρίκους των πολιτών με τη παράδοση και αυτού που λέγεται συνέχεια στο κράτος.

Τίποτα από όσα αναφέρονταν στα μνημόνια δεν έγινε. Οι υπεύθυνοι παραμένουν στις καρέκλες τους, οι ανεύθυνοι και οι αδιάφοροι στην απώλεια. Αυτό δεν είναι μια εφαρμογή της ευγονικής;
Στο κλίμα αυτό, το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων φαίνεται ότι θα αυξηθεί μετά τις εκλογές μέχρι το 7.5% αποκλείοντας το δανεισμό της χώρας απο τις αγορές και επιτρέποντας μόνο νέα μνημόνια ή όπως αλλοιώς τα πούν. Το ΧΑΑ αντίστοιχα θα οδηγηθεί σε πτώση με πρώτες τις μετοχές των τραπεζών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι στιγμής έχει χάσει διπλά απο τη διαχείριση των μετοχών των τραπεζών που είχε. Ποινική ευθύνη κανείς, όπως πάντα.

Η παράμετρος Putin

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ)  και το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί για το περιεχόμενό του, o Πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να κάνει την παρέμβασή του πρίν τις εκλογές στην Ελλάδα.  Η Ρωσία φέρεται ότι προσφέρει εναλλακτική λύση στη χώρα ακόμη και για τη περίπτωση που χρειασθεί η Ελλάδα να φύγει απο την ΕΕ.

Παρότι αυτή  η κίνηση Πούτιν φαίνεται να είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στη πραγματικότητα δεν είναι. Για να υποθέσω ότι είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρξουν οι εξής προυποθέσεις:
  • Το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου να είναι σαφές και σε γενικές γραμμές επισήμως γνωστό εκ των προτέρων
  • Να γίνει δεκτό απο το ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψή του αρχηγού του στη Μόσχα.
  • Το ΣΥΡΙΖΑ να είναι πατριωτικό κόμμα. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά πολλών στελεχών του ΔΕΝ είναι.

Τους χαιρετισμούς μου στο Μαξίμου…γιατί ακούω μέχρι εδώ τα γέλια τους.

Η παράμετρος Putin είτε αποβεί θετικά είτε αποβεί αρνητικά για το ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τα spreads και θα κατεβάσει το Χρηματιστήριο. Και πάλι η πρόβλεψή μου θα επιβεβαιωθεί.


Κατά τη γνώμη μου, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στη Μόσχα μετά τις εκλογές. Είναι μέγιστο πολιτικό του λάθος να πάει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου