Μαζικές συλλήψεις μελών Νιγηριανής μαφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μαζικές συλλήψεις μελών Νιγηριανής μαφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η αστυνομία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνέλαβε δεκάδες ύποπτα μέλη της Νιγηριανής μαφίας, καθώς η εγκληματική αυτή οργάνωση εξαπλώνεται...


Η αστυνομία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνέλαβε δεκάδες ύποπτα μέλη της Νιγηριανής μαφίας, καθώς η εγκληματική αυτή οργάνωση εξαπλώνεται στην Ιταλία και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πηγή: Breitbart

Οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Μάλτας διενήργησαν τη διεθνή επιχείρηση, η οποία απευθυνόταν σε δύο μεγάλες ομάδες μελών της Νιγηριανής μαφίας. Η αστυνομία έχει στοιχεία που αφορούν λαθρεμπόριο ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς και της πορνεία, αναφέρουν τα Ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία .

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, οι συλλήψεις στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα στην Απουλία, τη Σικελία, την Καμπανία, την Καλαβρία, το Λάτσιο, το Abruzzo, τη Marche, την Emilia Romagna και το Veneto.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Καταπολέμησης της Μαφίας της Εισαγγελίας του Μπάρι περιέγραψε τη Νιγηριανή μαφία ως «φυλετική και αδίστακτη». Σημείωσε ότι οι Νιγηριανοί κατάφεραν να επεκταθούν σημαντικά στη βόρεια Ιταλία και ακόμη και στο νότο και τη Σικελία, όπου ανταγωνίζονται τώρα με παραδοσιακές ιταλικές ομάδες μαφίας.

Οι δύο κύριες ομάδες στην Ιταλία είναι το «Supreme Eye» και το «Black Axe», το τελευταίο των οποίων αυξάνεται επίσης με επιρροή σε χώρες όπως η Σουηδία , σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου.

Οι Νιγηριανοί έζησαν στην Ιταλία τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και η πρώτη σύλληψη ενός Νιγηριανού για ναρκωτικές πράξεις επήλθε το 1987. Έκτοτε, η νιγηριανή μαφία αναπτύχθηκε γρήγορα και καθιέρωσε σημαντικές παρουσίες σε περιοχές όπως το Παλέρμο και το Κάλιαρι.

Η μαφία είναι επίσης γνωστή ως «juju» - μια μορφή voodoo που ασκείται στη Νιγηρία για τον καλύτερο έλεγχο των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και των πόρνων, οι περισσότεροι από τους οποίους εισάγονται στην Ευρώπη από την Αφρική χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ή παράνομη μετανάστευση.

Τα ναρκωτικά αποτελούν επίσης σημαντική πηγή εσόδων, με τη Νιγηριανή μαφία να χρησιμοποιεί μια τακτική πολλών λαθρεμπόρων που μεταφέρουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών για να μετριάσουν τις απώλειες για τους εγκληματίες που έχουν συλληφθεί από τις αρχές.

Η ιταλική Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) εξέφρασε επίσης ανησυχίες νωρίτερα φέτος σχετικά με τη δυνατότητα ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων όπως η Boko Haram να ριζοσπαστικοποιούν μέλη της νιγηριανής μαφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου