Ορθολογική σκέψη και καραντίνα (Εξαιρετικό) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ορθολογική σκέψη και καραντίνα (Εξαιρετικό)

Γίνεται βίαιη κατάχρηση και καταναγκαστική ταύτιση των εννοιών: ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου, Δεν είναι συνώνυμες έννοιες. Με αυ...



Γίνεται βίαιη κατάχρηση και καταναγκαστική ταύτιση των εννοιών: ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου, Δεν είναι συνώνυμες έννοιες.

Με αυτή την αντιδεοντολογική ενημέρωση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πλύσης εγκεφάλου από μέρους της τηλεόρασης η κοινωνία ενσωματώνει τον φόβο, τον τρόμο και τον πανικο απειλής της υγείας της.

Γράφει η Γιάννα Φιλάου

Ηλιόλουστη μέρα σήμερα στην Ερέτρια  (31- 3- 2020), αλλά έρημη πόλη, γιατί η κοινωνία κοιμάται και όταν ξυπνάει ξανακοιμάται μέσα στο βαθύ σκοτάδι. 

Γιατί άραγε ??. Όσους μας πλακώνει το σκοτάδι έχουμε καθήκον και αποστολή να  παλεύουμε να ρίξουμε φως για να ξυπνήσει η κοινωνία. Όσοι δεν αντέχουν το σκοτάδι και ψάχνουν το φως, ξέρουν, ζουν και συνειδητοποιούν  τα παρακάτω :

Στο πλανήτη μας κυριαρχούν οι γνωρίζοντες τους νόμους της χημείας, πολιτικής δικονομίας και ψυχολογίας (ανθρώπων και κοινωνίας).Φιλοδοξία λοιπόν των μεγάλων δυνάμεων είναι να διακυβερνηθεί ο πλανήτης από μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Οι παλιοί μέθοδοι  πλέον στον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο καθώς και οι πυρηνικοί δεν θα φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα ,την επικράτηση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης ,αλλά μόνο ο πόλεμος της πανδημίας ,αυτό του κορωνοιού που ζούμε σήμερα δηλαδή. Για να επικρατήσει και να καθιερωθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση στο πλανήτη πρέπει να βρει τρόπο και όπλο να απσσυντονίσει, διχάσει, διασπάσει, λεηλατήσει, υποδουλώσει, εξαθλιώσει τα διάφορα κράτη του πλανήτη .Να καταλύσει τους θεσμούς /δεσμούς και ηθικές αξίες που κρατούν ενωμένους τους λαούς (αλλοίωση της ιστορίας τους, των ηθών, των εθίμων, της γλώσσας, των θρησκευτικών πεποιθήσεων κλπ).

Η ενωμένη Ευρώπη αποτελείται από κράτη με πανάρχαια ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό όπως είναι η Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία κλπ. αξίες που διασφαλίζουν την συνοχή του κοινωνικού ιστού μιας χώρας. .Επιπλέον τους ενώνει μια κοινή θρησκευτική πεποίθηση αυτή του Χριστιανισμού (καθολικοί ορθόδοξοι, Βατικανό στην Ιταλία ). Όσον αφορά την Ελλάδα και την Ιταλία με την ανάπτυξη των κλασσικών γραμμάτων (αρχαία και λατινικά) έδωσαν στη ανθρωπότητα τον τρόπο της ορθολογικής σκέψης που αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη όλων των επιστημών (φυσική, χημεία, φιλοσοφία, τέχνες κλπ). Με μια πανδημία λοιπόν αυτές οι χώρες μπορούν να υποστούν την ποθούμενη φθορά στο κοινωνικό ιστό τους, στην οικονομία τους και ιεροί Θεσμοί όπως της υγείας ,της παιδείας της δικαιοσύνης να ισοπεδωθούν με ακριβό τίμημα την καθολική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..

Κάθε συγκροτημένος πολίτης συναισθάνεται και συμμερίζεται την ευθύνη του για τηνδημοσια υγεία. Η πανδημία σε μια χώρα στην κοινωνική της διάσταση έρχεται να την διαχειριστεί η εκάστοτε εξουσία με την λήψη διαφόρων μέτρων τα οποία αφορούν και εφαρμόζονται στην κοινωνία. Το εργαλείο λοιπόν που συνδέει εξουσία και κοινωνία είναι η τηλεόραση.

Η πανδημία από μόνη της είναι μια θλιβερή κατάσταση για μια χώρα, όταν μια εξουσία σέβεται την χώρα που κυβερνά τότε οφείλει να αποφορτίζει συναισθημαικά τον κοινωνικό ιστό από το βαρύ φορτίο της πανδημίας και όχι να το επιβαρύνει Επί το προκειμένω λοιπόν διαπιστώνει ένας κοινός και συγκροτημένος νους ότι ο κοινωνικός  ιστός σήμερα έχει αποσυντονιστεί και απαξιωθεί.

Γίνεται βίαιη κατάχρηση και καταναγκαστική ταύτιση των εννοιών: ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου, Δεν είναι συνώνυμες έννοιες. Τηλεοπτική ενημέρωση, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα ήταν  αν δινόταν το βήμα να ακουστούν και άλλες απόψεις ειδικών επιστημόνων που έχουν αντικείμενο μελέτης τους τη πανδημία, λοιμοξιολογία κλπ και από κοινού μαζί με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να έπαιρναν μια κοινή γραμμή διαχείρισης  της πανδημίας. Αντί για ενημέρωση γίνεται πλύση εγκεφάλου  της κοινής γνώμης με το να προβάλλεται συνεχώς η εικόνα των μονάδων υγείας (που δεν ωφελεί σε τίποτα),η εικόνα των φέρετρων (που δεν ωφελεί σε τίποτα) για την ανέκφραστη τραγωδία στην Ιταλία, πράξη που εμπίπτει στην προσβολή προσωπικότητας της χώρας, σκόπιμα και με δόλο γίνεται κατ εξακολούθηση αναφορά στον αριθμό των νεκρών που δεν κρίνεται απαραίτητο στα πλαίσια μιας καθώς πρέπει δεοντολογικά ενημέρωσης.

 Με αυτή την αντιδεοντολογική ενημέρωση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πλύσης εγκεφάλου από μέρους της τηλεόρασης η κοινωνία ενσωματώνει τον φόβο, τον τρόμο και τον πανικο απειλής της υγείας της *(μπούλικγ ,ψυχολογικός πόλεμος ) σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά, αντιδημοκρατικά/αντισυνταγματικά  μέτρα κρατούν φυλακισμένη, κοιμισμένη   και κλεισμένη στα σπίτια τους μια κοινωνία με πρόσχημα την παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοιού ,παράλληλα η εξουσία κάνει ανενόχλητη της λαθρομεταφορές της από τα νησιά και την παραμεθόριο στην ενδοχώρα (η μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης). Γίνεται προπαγάνδα και δημαγωγία κατά της   ενδοελληνικής συνοχής, και καλλιεργείται το πνεύμα της ενδοελληνικής διχόνοιας, αφού ο κοινός νους διερωτάται γιατί να αποφεύγω  τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς για να μη με κολλήσουν που είναι φίλοι και συγγενείς και να μη φοβάμαι τους λαθροεισβολεις  που δεν ξέρω από πού κρατά η σκούφια τους ,που η εξουσία βάζει μέσα στα σπίτια μας ανενόχλητη αφού η κοινωνία κοιμάται φυλακισμένη και αδρανοποιημένη. Μέσα από την  πλύση εγκεφάλου ενσωματώνεται  και αντικειμενικοποιείται ο φόβος  στην κοινωνία ,εξαθλιώνεται ο ιστός του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου, αδρανοποιείται,  για να συγκαταλέγεται στη συνέχεια η κοινωνία και τα μέλη της στα καταθλιπτικά άτομα με ψυχοσωματικές διαταραχές και όλη η κοινωνία μια εύκολη λεία στις ορέξεις της κάθε εξουσίας  θα οδηγήσουν την κοινωνία στην εξαφάνιση της (αυτοκτονίες, οικονομική εξαθλίωση κλπ

Τα μέτρα δήθεν περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοιου είναι αντιδημοκρατικά , θυμίζουν εποχές του 1940 και αντισυνταγματικά,  άρθρο 120 του Συντάγματος καθώς και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής ένωσης βλέπε λινκ
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:l33501&from=EN

επίσης

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=celex:12016P/TXT
1.   Κάθε πολίτης της Ένωσης έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί και να διαμένει ελεύθερα στο έδαφος των κρατών μελών. Επίσης τα αντισυνταγματικά μέτρα κατηγοριοποιούν τους πολίτες σε πειθαρχημένους και μη εκτοξεύοντας προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες σε εκείνους που κυκλοφορούν για άσκηση η οποία τους  επιφέρει θετικά αποτελέσματα τόσο στη σωματική  όσο και ψυχική τους υγεία όπως το κολύμπι ,το περπάτημα  και γενικά κάθε είδους σωματική   άσκηση, φορτώνοντας τον με την ενοχή της παράβασης της συλλογικής ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και δεν έχει ανάγκη να του στερήσουν και τα βασικά του δικαιώματα όπως της ελεύθερης μετακίνησης, της ενασχόλησης του με διάφορα έστω και ατομικά σπορ όπως το κολύμπι που για όποιον ασχολείται αποτελεί βασικό έναυσμα σωματικής και ψυχικής υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται με πρόθεση υποτίμηση της νοημοσύνης του και από πρόθεση συγκαταλέγεται στα περιθωριοποιημένα άτομα της κοινωνίας .

Γιάννα Φιλάου
πτυχιούχος πανεπ Ιταλίας Bologna
Master in counseling e formatore dei gruppi univ di Siena
(
γενικό πλαίσιο κοινωνικής ψυχολογίας, συναισθηματικής νοητικής ανάπτυξης ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου