Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει το «lockdown»...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει το «lockdown»...;

Όλο και περισσότεροι μιλούν για την «εύθραυστη» άρση των μέτρων περιορισμού, προειδοποιώντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, όπως πολλ...



Όλο και περισσότεροι μιλούν για την «εύθραυστη» άρση των μέτρων περιορισμού, προειδοποιώντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, όπως πολλοί νομίζουν.

«Κρίσιμο το όριο των 50 κρουσμάτων ανά ημέρα» - «Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα επανέλθει η καραντίνα»


Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης:  «Κρίσιμο το όριο των 50 κρουσμάτων ανά ημέρα»


Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, προειδοποίησε για τον κίνδυνο επαναφοράς των έκτακτων μέτρων, σε περίπτωση αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων.

Για τον κίνδυνο επαναφοράς του «lockdown» προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, εν όψει της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, την προσεχή Δευτέρα. 

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50, και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» δήλωσε, χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο όριο των ημερήσιων κρουσμάτων, το οποίο δύναται να οδηγήσει σε επαναφορά των έκτακτων μέτρων.

Και πρόσθεσε: «Εάν κινούμαστε κάτω από 50, είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει, αν για παράδειγμα εμφανιστούν 100 “ορφανά” κρούσματα»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του «ΣΚΑΪ», ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι η πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει σε δύο εβδομάδες.

«Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

Ειδική αναφορά έκανε και στα σχολεία, εν όψει της επαναλειτουργίας της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου στις 18 Μαΐου.

«Εμείς δεν έχουμε δει έρευνες που να δείχνουν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι δεν έχουμε δει γεγονότα υπερμετάδοσης σε σχολεία. Σε περιοχές, όπως και στην Σουηδία που τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ, δεν είδαμε μια ολόκληρη τάξη να κολλάει κορονοϊό. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει». 

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε, τέλος, για τη λειτουργία των δημοτικών, κάνοντας λόγο για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα επανέλθει η καραντίνα

Για το ενδεχόμενο επαναφοράς της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αν διαπιστωθεί αύξηση των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, έκανε λόγο ο Αθ. Δημόπουλος - Τι είπε για τη ρεμδεσιβίρη

«Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, όχι προσωρινά, τονίζοντας: «Χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση, πέρα από την ηθική ανταμοιβή. Χρειάζεται αναθεώρηση του τρόπου σκέψης όσον αφορά τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις όσων δουλεύουν στο ΕΣΥ, και στο πλαίσιο των  νοσοκομείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου