Πως οι κατάσκοποι χρησιμοποιούν γυναίκες για να κλέψουν τα μυστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πως οι κατάσκοποι χρησιμοποιούν γυναίκες για να κλέψουν τα μυστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Το σύστημα ανιχνεύει κάθε στοιχείο με το οποίο θα μπορεί να εκβιάζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους χρησιμοποιώντας γυναίκες... Οι ...


Το σύστημα ανιχνεύει κάθε στοιχείο με το οποίο θα μπορεί να εκβιάζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους χρησιμοποιώντας γυναίκες...

Οι κατάσκοποι χρησιμοποιούν κάθε «ευπάθεια» που μπορεί να βρούν και να εκμεταλλευτεί η εχθρική υπηρεσία για Ευρωπαίους αξιωματούχους... είτε πρόκειται για σεξ, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια ή οποιαδήποτε άλλη «ανωμαλία»...

Πηγή: euobserver

Από τον ANDREW RETTMAN

«Δεν πρέπει να κοιμάσαι ενώ βρίσκεσαι σε αντιπροσωπεία» πρέπει να είναι η «11η εντολή» για τους διπλωμάτες της ΕΕ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, καθώς οι κατάσκοποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν «παγίδες μέλι» στη σύγχρονη εποχή.

Η «εντολή» επικυρώθηκε από έναν πρώην αξιωματικό αντι-πληροφοριών από ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ο οποίος εργαζόταν στις Βρυξέλλες.

Ο όρος «παγίδα - μέλι» διαδόθηκε από τους μυθιστορητές της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, γράφοντας για σοβιετικούς πράκτορες που έπλασαν τους Δυτικούς άντρες.

Ωστόσο, το σεξ εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται για να κλέψει μυστικά στους σημερινούς «Ψυχρούς Πολέμους», σύμφωνα με δύο πρώην Ευρωπαίους αξιωματικούς αντεπιστευτικών πληροφοριών και έναν ενεργό, που όλοι εργάστηκαν στην πρωτεύουσα της ΕΕ, σε συνέντευξη από τον EUobserver.

Και οι βελγικές αναφορές πληροφοριών, που βλέπουν αυτή η ιστοσελίδα, επιβεβαίωσαν τις προειδοποιήσεις τους.

Υπήρχαν "πραγματικά παραδείγματα περιπτώσεων" που χρησιμοποιούν «παγίδες μελιού» για να πιάσουν το προσωπικό της ΕΕ τα τελευταία χρόνια, και διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ανέφερε μια από τις πηγές αντι-κατασκοπίας.

"Αλλά πρέπει να καταλάβετε - δεν είναι το σεξ καθαυτό. Είναι για κάθε ευπάθεια που μπορεί να βρει και να εκμεταλλευτεί η εχθρική υπηρεσία ... είτε πρόκειται για σεξ, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια ή οποιαδήποτε άλλη" ανωμαλία "", πρόσθεσε.

Ο Mores είχε αλλάξει από τη δεκαετία του 1980, σημείωσε ένας δεύτερος αξιωματικός κατά της κατασκοπείας, ο οποίος ειδικεύτηκε στη Ρωσία.

"Σήμερα, εάν [για παράδειγμα ένας πολιτικός] είστε αμφιφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, δεν υπάρχει η ίδια προκατάληψη με πριν από 40 χρόνια. Μπορεί ακόμη και να είναι πλεονέκτημα", είπε.

"Αλλά η παγίδα μέλι χρησιμοποιείται ακόμα αρκετά", πρόσθεσε.

"Γνωρίζω επίσης ορισμένες περιπτώσεις, από πολύ καιρό πριν, αλλά οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο ρομαντικές όσο το" Red Sparrow "", είπε, αναφερόμενος σε μια αμερικανική ταινία για τους σοβιετικούς κατασκόπους.

Σε μια περίπτωση, ένας δημόσιος υπάλληλος από χώρα της ΕΕ, ο οποίος ασχολήθηκε με την ασφάλεια διαβατηρίων, πήγε σε τεχνικό συνέδριο σε μια ξένη πόλη.

Παραπλανήθηκε από μια γυναίκα που εμφανίστηκε ως συνάδελφος.

Αλλά αφού έκαναν σεξ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, έτρεξε στο διάδρομο φωνάζοντας ότι είχε βιαστεί.

Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί της υπηρεσίας υποδοχής βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και ο αξιωματούχος συμφώνησε να προδώσει τη χώρα του την ίδια ημέρα, σε αντάλλαγμα για την εξάλειψη των κατηγοριών.

Η πραγματική ζωή ήταν λιγότερο ρομαντική από τις ταινίες, επειδή ήθελαν πρόσβαση σε κενά διαβατήρια για τα παιχνίδια κατασκοπείας τους.

Οι λεπτομέρειες ήταν επίσης δυσάρεστες, επειδή η γυναίκα πράκτορας, σε αυτήν την περίπτωση, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό επίτηδες.

Και οι ψεύτικες παγίδες βιασμού δεν ήταν ούτε το πιο άσχημο είδος.

Τα στοιχεία για σεξ με ανηλίκους ήταν η «ισχυρότερη μορφή kompromat [συμβιβαστικό υλικό]» που θα μπορούσε να επιθυμεί μια εχθρική υπηρεσία πληροφοριών, δήλωσε ένας από τους πρώην κατασκόπους.

Υπήρχαν «επιθετικές υπηρεσίες [κατάσκοπος]» πίσω από μερικές από τις «όμορφες νεαρές γυναίκες με ψηλά τακούνια» που έβγαιναν με αξιωματούχους της ΕΕ στο Place du Luxembourg, δίπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, δήλωσε ένας από τους πρώην δυτικούς κατασκόπους στο EUobserver.

«Μπορείτε να το αισθανθείτε στον αέρα», είπε, με βάση την εμπειρία άνω των 10 ετών στον τομέα της κατασκοπείας.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ προειδοποιούν το προσωπικό για την απειλή εδώ και χρόνια.

"Η παγίδα θα μπορούσε να είναι ο όμορφη εκπαιδευόμενη με τα μακριά πόδια και τα ξανθά μαλλιά", δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ πρέπει να αποφύγουν κάποια εστιατόρια και καφετέριες κοντά στην έδρα της επιτροπής λόγω κινδύνων ασφαλείας, ανέφερε επίσης η Επιτροπή σε σημείωμα πέρυσι.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Βελγίου, το Veiligheid van de Staat (VSSE), η οποία είναι επιφορτισμένη με την προστασία των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ζουν στη χώρα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο, μερικά από τα εσωτερικά αρχεία του, που βλέπει ο EUobserver, δείχνουν ότι συγκεντρώνονται τακτικά πληροφορίες σχετικά με δυνητικά κινέζικους και ρωσικους κινδύνους για σεξουαλικά «προβλήματα».


Το λεγόμενο «ξενοδοχείο αγάπης», το οποίο ενοικιάζει δωμάτια ανά ώρα, δίπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (Φωτογραφία: EUobserver)

«Σπίτι της ευχαρίστησης»

"Όσον αφορά τον κ. Lee", ελευθερώθηκε προϋπολογισμός 1 εκατομμυρίου έως 2 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση ενός "σπιτιού ευχαρίστησης" στο Wallon Brabant ", δήλωσε ένας πληροφοριοδότης σε έναν Βέλγο αξιωματικό αντιπληροφόρησης σε συνάντηση στις 28 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με μία αναφορά στο VSSE.

Ο Λι ήταν επιχειρηματίας με ύποπτους δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών της Κίνας, το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS).

Το "σπίτι της ευχαρίστησης" έπρεπε, σε χαρτί, να ανήκει σε μια κινεζική εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία, εκείνη τη στιγμή, ζήτησε επίσης να χτίσει ένα επιχειρηματικό κέντρο σε ένα αεροδρόμιο στη βελγική πόλη της Λιέγης, κοντά στην περιοχή του Βελγίου Βάλλον Μπράμπαντ.

Το πορνείο MSS επρόκειτο να βρίσκεται σε μια διακριτική, αγροτική τοποθεσία λιγότερο από μισή ώρα με το αυτοκίνητο από τις Βρυξέλλες.

Πιθανότατα δεν κατασκευάστηκε ποτέ, επειδή η εταιρεία του Lee έχασε τη σύμβαση αεροδρομίου της Λιέγας από έναν κινέζικο ανταγωνιστή.

Η Κίνα και η Ρωσία αρνούνται επίσης τη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, άλλα βελγικά αρχεία επισήμαναν παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την αντικατασκοπεία.

"Φημολογείται ότι συχνά επισκέπτεται ελευθεριακά πάρτι και swingers πάρτι", ανέφερε ένα αρχείο VSSE, από το 2015, μιλώντας για έναν Βέλγο ευγενή, ο οποίος φιλοξένησε δυτικούς διπλωμάτες, καθώς και ύποπτους Κινέζους και Ρώσους κατασκόπους, στο πύργο του.

"[Έχει] μια πολύ πλούσια ερωτική ζωή για την οποία η σύζυγός του, από την οποία εξαρτάται οικονομικά, δεν γνωρίζει", ανέφερε επίσης ένα άλλο αρχείο VSSE, με ημερομηνία 2014, μιλώντας για ύποπτο Ρώσο τυφλοπόντικα στη βελγική νοημοσύνη.

"Η απειλή να αποκαλύψει τις ερωτικές περιπέτειες του στον σύζυγό του θα αποτελούσε ένα πολύ αποτελεσματικό όργανο πίεσης", πρόσθεσε.

Και το σήμα της ΕΕ με στρατιωτικούς αξιωματικούς σε αποστολές στο εξωτερικό έθεσε επίσης τον κίνδυνο σε κίνδυνο παραβιάζοντας την «11η εντολή».

"Τίποτα εκτός από το χρήμα και το σεξ δεν τον ενδιέφερε ... [και] πήρε ένα νεαρό κορίτσι έγκυο από την οικογένεια του αρχηγού του στρατού του Κονγκό", ανέφερε μια άλλη έκθεση του VSSE, από το 2014, που μίλησε για συνταγματάρχη από κράτος μέλος της ΕΕ σε ειρηνευτική αποστολή της ΕΕ στην Αφρική.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και η αληθινή αγάπη ήταν επικίνδυνη.

Ο Γιώργος Σαμπαθίλ, πρώην πρεσβευτής της ΕΕ που πρόσφατα κατηγορήθηκε από τη Γερμανία για κατασκοπεία για την Κίνα, για παράδειγμα, ερωτεύτηκε μια κινεζική γυναίκα στη Νότια Κορέα, η οποία τον οδήγησε παραπλανητικό, σύμφωνα με την B2Pro, μια γαλλική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, μια κινεζική γυναίκα, η οποία υποψιάστηκε από το VSSE επιστημονικής κατασκοπείας σε ένα βελγικό πανεπιστήμιο, παντρεύτηκε έναν Βέλγο επιχειρηματία ως μέρος της κάλυψης της.

Αυτές ήταν «κλασικές, μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις» που «απαιτούσαν τεράστιες, διαρκείς προσπάθειες, ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους», ανέφερε μια από τις πηγές του EUobserver.

Ήταν επίσης "πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν", πρόσθεσε.

Αλλά, την ίδια στιγμή, η αγάπη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να υπερασπιστεί τη σφαίρα, είπε μια άλλη πηγή.

"Φανταστείτε ότι υπάρχει ναυτιλιακή εταιρεία σε ένα από τα λιμάνια μας και πιστεύουμε ότι στέλνει απαγορευμένη τεχνολογία στο Ιράν. Ίσως υπάρχουν τρία ή πέντε ανώτατα στελέχη που ξέρουν τι συμβαίνει και θα ήταν δύσκολο να προσληφθούν ως πληροφοριοδότες", είπε ο πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας.

"Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να συνδεθώ στο διαδίκτυο και να δημιουργήσω ένα προφίλ των γραμματέων τους. Αν δω, στο Facebook, ότι μία από αυτές ερωτεύτηκε ένα ωραίο αγόρι, που είναι παράνομος μετανάστης, και θα μπορούσαμε να τον απελάσουμε. , τότε έχω έναν τρόπο », είπε.

Όμορφη, αλλά ...

Η πορνεία και τα «σπίτια αναψυχής», όπως το ύποπτο κινεζικό σχέδιο, είναι νόμιμα στο Βέλγιο, αλλά ο τομέας, σε κάθε περίπτωση, έχει σκοτεινή πλευρά, καθώς ορισμένες γυναίκες διακινούνται από συμμορίες της Ανατολικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, αν οι ιστορίες της παγίδας μελιού - για τους ηλικιωμένους και τις "όμορφες" νεαρές γυναίκες - ακούγονται σεξιστές, γιατί είναι.

Από τη μία πλευρά, έκαναν μερικά αλφα αρσενικά να φαίνονται ηλίθια.

«Ήταν επιχειρηματίας μιας συγκεκριμένης ηλικίας, ο οποίος δεν ήταν ο Μπραντ Πιτ», είπε μια από τις πηγές του EUobserver, ο οποίος ανακρίνει τον εν λόγω επιχειρηματία, αναφερόμενος σε έναν αμερικανικό κινηματογράφο.

"Και ήταν αδύνατο να τον πείσουμε ότι ο bimbo, ο οποίος τον οδηγούσε γύρω από τη μύτη, δεν υπέκυψε στις γοητείες του, αλλά εργάστηκε για εχθρική υπηρεσία", ανέφερε η πηγή.

Από την άλλη όμως, οι ιστορίες έδειξαν ότι οι άνδρες κατείχαν ακόμη τις περισσότερες από τις ισχυρές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, ειδικά σε κύκλους ασφαλείας.

"Δεν ξέρω γιατί οι άνδρες είναι πιο αδύναμοι", δήλωσε σε αυτή την ιστοσελίδα μια γυναίκα και ένας διπλωμάτης της ΕΕ που χειρίζεται διαβαθμισμένα αρχεία.

"Ίσως, στατιστικά, [η αρσενική μεροληψία παγίδων] είναι μόνο επειδή οι νέες γυναίκες εργάζονται πραγματικά σε διαφορετικά επίπεδα από τους άνδρες", είπε.

"Αυτό οφείλεται εν μέρει στη φύση του ανθρώπινου άνδρα και σε ατέλειες σε αυτό, αλλά εν μέρει επειδή η ισορροπία των φύλων δεν έχει βελτιωθεί ακόμη σε ηγετικές θέσεις", δήλωσε επίσης ένας από τους πρώην κατασκοπευτικούς.

"Δεν έχω ακούσει επιστημονικά στοιχεία που να λένε ότι οι γυναίκες εξαιρούνται [από τον πειρασμό]", αστειεύτηκε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να παρακινήσει μια γυναίκα να θυσιάσει την ιδιωτική της ζωή για τη χώρα της, καθώς στις μακροχρόνιες επιχειρήσεις γάμου, δεν υπήρχε απλή απάντηση, είπε.

"Κάθε γυναίκα, ή άντρας, έχει τους δικούς της, προσωπικούς λόγους", είπε.

Αλλά οι γυναίκες που θεωρούνται ελκυστικές από τους (κατά κύριο λόγο) άντρες εργοδότες τους προσλήφθηκαν επίσης από υπηρεσίες πληροφοριών, επειδή βοήθησαν να βγάλουν πληροφορίες από τους άνδρες, ακόμη και αν δεν υπήρχε παγίδα.

"Σχεδόν όλες οι γυναίκες στην υπηρεσία μας είναι όμορφες. Αλλά μπορεί να είναι πρόβλημα εάν ο πληροφοριοδότης σας πιστεύει ότι το σεξ είναι μέρος του πακέτου [αμοιβή], όταν δεν είναι", ένας από τους Ευρωπαίους ανέφεραν πηγές πληροφοριών.

Και ενώ μιλούσε για μια πρώην συνάδελφο, διατυπώνοντας παρατηρήσεις, η αρσενική πηγή σκιαγράφησε μια μικρογραφία μιας γυναίκας που εγκατέλειψε τη δουλειά, επειδή ένιωθε να έχει εξαντληθεί από όλα, ακόμη και από κάποιες από τις στάσεις των συναδέλφων της.

«Ήταν πολύ όμορφη, αλλά κάπνισε πάρα πολύ», είπε η πηγή.

Η γυναίκα αρνήθηκε να σχολιάσει.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου