Έγγραφο: Σε πολεμική ετοιμότητα έθεσε ο Ερντογάν την 3η τουρκική Στρατιά – Μιλούν για ρωσική επιχείρηση εναντίον Γεωργίας! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έγγραφο: Σε πολεμική ετοιμότητα έθεσε ο Ερντογάν την 3η τουρκική Στρατιά – Μιλούν για ρωσική επιχείρηση εναντίον Γεωργίας!

  Τυλίγεται ξανά στις «φλόγες» ο Καύκασος; Σε πολεμική ετοιμότητα φέρεται να έθεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, την 3η τουρκική Στρατ...





 

Τυλίγεται ξανά στις «φλόγες» ο Καύκασος;


Σε πολεμική ετοιμότητα φέρεται να έθεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, την 3η τουρκική Στρατιά καθώς όπως λένε επίκειται ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στον Νότιο Καύκασο εναντίον της Γεωργίας!


Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

Τι αναφέρει το τουρκικό έγγραφο για την 3η τουρκική Στρατιά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε:

“Ο Διοικητής του 3ης τουρκικής Στρατιάς, Sheref Ongay εξουσιοδοτήθηκε από το τελευταίο τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2021 να λάβει στρατιωτικά μέτρα λόγω γεωπολιτικής επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου.

Η Ρωσία ως διάδοχος της ΕΣΣΔ στο κοντινό μέλλον μπορεί να διεκδικήσει και να προσαρτήσει την περιοχή Adjara (είναι η περιοχή Batumi στην Γεωργία).

Αυτό συνεπάγεται κινδύνους για τον τουρκικό πληθυσμό και την πρωτεύουσα Batoumi. Γι αυτό πρέπει να παρθούν στρατιωτικά μέτρα για να αποτραπούν απειλές.

Κατόπιν διαταγών του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Yashar Guler:

  1. Aπό τις 10 Φεβρουαρίου 2021 διακόπτεται η χορήγηση όλων των αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό.
  2.  Από τις 15 Φεβρουαρίου 2021 να υπάρξει ανάκληση αδειών και να επιτρέψουν όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες στις θέσεις τους.
  3. Από 1η Μαρτίου 2021 όλες οι δυνάμεις του 9ου Σώματος Στρατόύ (στο Ερζερούμ) να τεθούν σε πλήρη πολεμική επιφυλακή.


Οι δυνάμεις της 3ης τουρκικής Στρατιάς

Επί των ημερών της Σοβιετικής Ένωσης, η 3η τουρκική Στρατιά στάθμευε στα σύνορα του Καυκάσου για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε σοβιετική επίθεση από την Υπερκαυκασία Στρατιωτική Περιοχή.

Το 1973 ο τουρκικός Στρατός, με έδρα στο Ερζίντζαν, διέθετε το 8ο Σώμα Στρατού στο Έλαζιγ (συμπεριλαμβανομένης της 12ης Μεραρχίας Πεζικού, μετέπειτα 12ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Άγρι) το 9ο Σώμα Στρατού στο Ερζερούμ (συμπεριλαμβανομένης της 9ης Μεραρχίας Πεζικούς στο Σαρίκαμις), και το 11ο Σώμα Στρατού στην Τραπεζούντα.

Το 1901, ο μελλοντικός ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν οργάνωνε στην πόλη Μπατούμι  διάφορες διαμαρτυρίες, 16 χρόνια πριν τη Ρωσική Επανάσταση. Μετά τη πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος, η Ατζαρία ήταν μία από τις περιοχές που προσπάθησαν να αποσχιστούν από το νεοσύστατο, τότε, κράτος της Γεωργίας, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Σήμερα, το Μπατούμι είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της Γεωργίας.

Η “βόμβα αυτή μεγατόνων” όσο ακραία και ξαφνική και αν ακούγεται εντούτοις είχε ήδη προβλεφθεί από το WarNews247:  Δείτε τι γράφαμε στο άρθρο μας για τον “Στρατό του Τουράν και την Γεωργία”.

ΝΑΤΟϊκός Στόλος στην Μαύρη Θάλασσα

Προφανώς οι πληροφορίες αυτές έχουν κινητοποιήσει τον ΝΑΤΟϊκό Στόλο στην Μαύρη Θάλασσα. Εδώ και ημέρες στην περιοχή υπάρχει αμερικανικό αντιτορπιλικό ενώ το ΝΑΤΟ διεξάγει ασκήσεις μαζί με τον τουρκικό Στόλο.

Το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Donald Cook (DDG 75), το USS Porter (DDG 78), ένα αεροσκάφος P-8A εκτέλεσαν κοινή άσκηση με τις τουρκικές φρεγάτες TCG Orucreis (F 245) TCG Turgutreis (F 241), και δύο τουρκικά F-16 fighters μαζί με ΑΦΝΣ.

Μάλιστα ένας παλιός γνώριμος, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook “ξανασυναντήθηκε” με ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 το οποίο εκτέλεσε εικονική προσβολή εναντίον του πλοίου.

Την Πέμπτη εισήλθε και το USS Porter στην Μαύρη Θάλασσα για την διεξαγωγή περιπολίας και ασκήσεων με συμμαχικούς Στόλους. Πρόκειται για το τρίτο αμερικανικό πλοίο στην Μαύρη Θάλασσα μετά το USS Donald Cook και το USNS Laramie.

“Το ΝΑΤΟ αυξάνει την στρατιωτική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα επειδή αναγνωρίζουμε την στρατηγική σημασία της περιοχής για όλο το ΝΑΤΟ και φυσικά για τον στενό μας σύμμαχο την Ουκρανία” ανέφερε ο Stoltenberg.

Τέλος και η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή ενώ στην περιοχή της αμερικανοτουρκικής άσκησης έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά…

Δείτε βίντεο παρακάτω με τις εξελίξεις.


Από warnews247


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΑ ΕΛΕΧΓΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΤΑ ΚΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου