Δανία, Ιταλία και Ελβετία αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, μετά και το νέο θάνατο στη Δανία και τα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα...! Η Ελλάδα απτόητη...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δανία, Ιταλία και Ελβετία αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, μετά και το νέο θάνατο στη Δανία και τα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα...! Η Ελλάδα απτόητη...!

  Ένας ακόμα θάνατος λόγω θρομβώσεων στο αίμα μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca αναφέρθηκε στη Δανία, με αποτέλεσμα και η Δανία να ...

 





Ένας ακόμα θάνατος λόγω θρομβώσεων στο αίμα μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca αναφέρθηκε στη Δανία, με αποτέλεσμα και η Δανία να αναστείλει επίσης τον εμβολιασμό ατόμων με το τρέχον εμβόλιο κατά της COVID-19.


Οι τρεις χώρες διέκοψαν προσωρινά τους εμβολιασμούς, εξαιτίας αυξημένων περιστατικών θρομβώσεων στο αίμα ανάμεσα σε όσους έχουν λάβει έστω και μία δόση. Δηλώνουν πως πρόκειται για προληπτική κίνηση, καθησυχάζει ο ΕΟΦ.


Η Δανία ανακοίνωσε το πρωί ότι διακόπτει προσωρινά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αιτία είναι τα αυξημένα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα που διαπιστώθηκαν στις τάξεις όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί σε μια σειρά χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου στη Δανία. 

Το μεσημέρι, ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η Ιταλία και η Ελβετία. Η Δανική Υπηρεσία Φαρμάκων δήλωσε ότι η αναστολή θα διαρκέσει 14 ημέρες καθώς οι αρχές ξεκινούν έρευνα για τους θρόμβους αίματος, με τη βοήθεια άλλων κρατών μελών της ΕΕ.


Νωρίτερα τη Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της Δανίας Magnus Heunicke έγραψε στο Twitter ότι οι υγειονομικές αρχές στη Δανία διεξήγαγαν διεξοδική έρευνα για το ζήτημα.

 


Υπενθυμίζεται πως ανάλογη απόφαση είχαν πάρει την περασμένη Κυριακή οι αρχές της Αυστρίας, μετά από τον θάνατο μιας νοσηλεύτριας από σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και την πνευμονική εμβολή που υπέστη μία άλλη.

Άλλες πέντε χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Ισλανδία) έχουν επίσης διακόψει προσωρινά τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου που προέρχεται από μία «παρτίδα» ενός εκατομμυρίου δόσεων που παρέδωσε η εταιρεία στην ΕΕ (και την Ελλάδα). Αντιθέτως, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα.

Μία από τις χώρες που ΔΕΝ αναστέλλει τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους με το πειραματικό εμβόλιο AstraZeneca, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και την υγειονομική περίθαλψη  δημοσίευσε νωρίτερα τη Πέμπτη μια έκθεση στην οποία αναφέρονται 201.622 τραυματισμοί και 275 θάνατοι μετά από τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca.

«Η ασφάλεια των ασθενών είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για το AstraZeneca. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σαφή και αυστηρά πρότυπα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για την έγκριση οποιουδήποτε νέου φαρμάκου, και αυτό περιλαμβάνει το COVID-19 Vaccine AstraZeneca. Η ασφάλεια του εμβολίου έχει μελετηθεί εκτενώς σε κλινικές δοκιμές Φάσης III και δεδομένα από ομότιμους κριτές επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι γενικά καλά ανεκτό », δήλωσε η AstraZeneca σε ανακοίνωση.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου ανακοίνωσε την Τετάρτη πως δεν υπάρχουν αποδείξεις συσχέτισης του συγκεκριμένου εμβολίου με τα περιστατικά στην Αυστρία. Τόνισε, επίσης, ότι το ποσοστό εμφάνισης θρομβώσεων σε ανθρώπους που έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα στον γενικό πληθυσμό και δεν ξεπερνούν τα 33 σε σύνολο 3 εκατομμυρίων δόσεων που είχαν χορηγηθεί ως τις 9 Μαρτίου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου