Κατασχέθηκαν εμβόλια της AstraZeneca στην Ιταλία μετά το θάνατο δασκάλου λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του - Γυναίκα από τη Δανία πέθανε από θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου έχοντας «ασυνήθιστα συμπτώματα». Τι συμβαίνει; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κατασχέθηκαν εμβόλια της AstraZeneca στην Ιταλία μετά το θάνατο δασκάλου λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του - Γυναίκα από τη Δανία πέθανε από θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου έχοντας «ασυνήθιστα συμπτώματα». Τι συμβαίνει;

  Οι Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν τη Δευτέρα ότι κατάσχεσαν μια παρτίδα σχεδόν 400.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 αφού είχε προη...

 



Οι Ιταλοί εισαγγελείς δήλωσαν τη Δευτέρα ότι κατάσχεσαν μια παρτίδα σχεδόν 400.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 αφού είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός άνδρα λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου.


«Ο θάνατος της γυναίκας από θρομβώσεις ήταν μια ασυνήθιστη πορεία ασθένειας γύρω από το θάνατο που έκανε τον Οργανισμό Φαρμάκων της Δανίας να αντιδράσει»


Η περιφερειακή κυβέρνηση του Πιεμόντε δήλωσε στο Reuters ότι ανέστειλε τη χρήση της παρτίδας AstraZeneca, ABV5811, αφού ένας 57χρονος άνδρας που αναγνωρίστηκε ως Σάντρο Τονγκάτι αρρώστησε και πέθανε. Η αιτία θανάτου και άλλες περιστάσεις γύρω από το θάνατό του δεν είναι σαφείς.

«Είναι επομένως σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η συνεχής χορήγηση του εμβολίου σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω συνέπειες (επιβλαβείς ή θανατηφόρες)… έως ότου είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο θάνατος (του Tognatti) δεν μπορεί να αποδοθεί στον προαναφερθέντα εμβολιασμό» δήλωσε η Τερέζα Άντζελα Καμέλιο σε ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Tognatti, δάσκαλος μουσικής, έλαβε το εμβόλιο το Σάββατο το απόγευμα, δήλωσε η σύζυγός του σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανέφερε το Reuters. Είπε ότι ανέπτυξε υψηλή θερμοκρασία και αρρώστησε. Πέθανε λίγο μετά την κλήση του ασθενοφόρου την Κυριακή.

Οι αρχές στη Σικελία της Ιταλίας , κατέσχεσαν επίσης παρτίδες του εμβολίου την περασμένη εβδομάδα αφού δύο άνδρες φέρεται να αρρώστησαν μετά τον πυροβολισμό.

Η βρετανική εταιρεία και η Οξφόρδη, οι οποίες βοήθησαν στην ανάπτυξη του εμβολίου, δήλωσαν, ως συνήθως, ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και αναφορές σοβαρής πήξης του αίματος.

Γυναίκα από τη Δανία πέθανε από θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου έχοντας «ασυνήθιστα συμπτώματα».

Μια 60χρονη  γυναίκα από τη Δανία που πέθανε από θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca είχε «εξαιρετικά ασυνήθιστα» συμπτώματα, σύμφωνα με τη Υπηρεσία Φαρμάκων της Δανίας.

Η γυναίκα είχε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θρόμβων σε μικρά και μεγάλα αγγεία, καθώς και αιμορραγία, ανέφεραν πηγές.

Μερικές παρόμοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στη Νορβηγία και στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, ανέφερε η Δανική Υπηρεσία Φαρμάκων.

«Ήταν μια ασυνήθιστη πορεία ασθένειας γύρω από το θάνατο που έκανε τον Οργανισμό Φαρμάκων της Δανίας να αντιδράσει», δήλωσε στις 14 Μαρτίου σύμφωνα με το AFP.

Η Νορβηγία δήλωσε το Σάββατο ότι τρία άτομα, όλα κάτω των 50 ετών, τα οποία είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca υποβάλλονταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο για αιμορραγία, θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «ασυνήθιστα συμπτώματα» από τις υγειονομικές αρχές .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου