Ηχηρό «ΟΧΙ» σε πιστοποιητικά εμβολιασμού από Π.Ο.Υ και από Λευκό Οίκο! Ακούει ο «λαγός» της Νέας Τάξης Κυριάκος; Οι Έλληνες είμαστε ζώα κ. Πρωθυπουργέ; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ηχηρό «ΟΧΙ» σε πιστοποιητικά εμβολιασμού από Π.Ο.Υ και από Λευκό Οίκο! Ακούει ο «λαγός» της Νέας Τάξης Κυριάκος; Οι Έλληνες είμαστε ζώα κ. Πρωθυπουργέ;

  Όταν τα φωνάζαμε εμείς...είμασταν ψεκασμένοι! Τώρα οι εκπρόσωποι του Π.Ο.Υ τι είναι; Μήπως υποκριτές; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν...

 




Όταν τα φωνάζαμε εμείς...είμασταν ψεκασμένοι! Τώρα οι εκπρόσωποι του Π.Ο.Υ τι είναι; Μήπως υποκριτές;


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν δύναται να απαιτήσει διαβατήρια εμβολιασμού για ταξίδια, λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού, καθώς και λόγω διακρίσεων, δήλωσε εκπρόσωπος τη Τρίτη.


Με αυτό τον τρόπο ο ΠΟΥ αδειάζει εμφανώς την ελληνο-ισραηλινή πατέντα ψηφιακού πιστοποιητικού /διαβατηρίου, ενώ ταυτόχρονα εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τη χρήση των «ασφαλών» εμβολίων. Εφόσον δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για βασικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες των εμβολίων, πως είναι δυνατόν να χρησιμποποιούνται; Είναι ή δεν είναι όλα αυτά που λέει επίσημα ο Π.Ο.Υ ακόμα μια απόδειξη ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά και πως εμείς είμαστε τα πειραματόzωα;

«Εμείς, όπως ο ΠΟΥ, λέμε σε αυτό το στάδιο ότι δεν θα θέλαμε να δούμε το διαβατήριο εμβολιασμού ως απαίτηση εισόδου ή εξόδου από μια χώρα, επειδή δεν είμαστε σίγουροι σε αυτό το στάδιο ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΠΟΥ Margaret Harris.

«Υπάρχουν όλες αυτές και άλλες ερωτήσεις, εκτός από το ζήτημα της διάκρισης εις βάρος των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον ένα ή τον άλλο λόγο», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Πόσο πιο ξεκάθαρα να πεί κάποιος ότι με τα πιστοποιητικά υπάρχει ρατσιστική διάκριση...;

Ο ΠΟΥ αναμένει τώρα να επανεξετάσει τα εμβόλια COVID-19 της Κίνας Sinopharm και Sinovac για πιθανή χρήση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης γύρω στα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Χάρις.

«Δεν έρχεται τόσο γρήγορα όσο ελπίζαμε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα», είπε, αρνούμενη να παράσχει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενη την εμπιστευτικότητα.

Λευκός Οίκος: Απορρίπτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ωστόσο το δέχεται για τον ιδιωτικό τομέα

Ο ιδιωτικός τομέας είναι ελεύθερος να εξετάσει την ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν το υποστηρίζει, ούτε θα το υποστηρίξει.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει στους Αμερικανούς να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον νέο κοροναϊό, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ελεύθερος να εξετάσει την ιδέα αυτή.

Από ιδιωτικές εταιρείες

«Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει, ούτε θα υποστηρίξει, ένα σύστημα που θα απαιτεί από τους Αμερικανούς να διαθέτουν πιστοποιητικό» εμβολιασμού, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι.

«Δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων για τους εμβολιασμούς, ούτε το ομοσπονδιακό κράτος θα επιβάλλει στους πάντες την υποχρέωση να αποκτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Το εντονότερο ενδιαφέρον για αυτή την ιδέα εκφράζεται από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ανοίξουν ξανά εγκαταστάσεις όπου εργάζεται «μεγάλος αριθμός ανθρώπων», όπως τα στάδια ή οι αίθουσες θεαμάτων, σημείωσε ακόμη η εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα δημοσιοποιήσει σύντομα «συμβουλές» που θα δίνουν «σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και τις διακρίσεις».

«Τα προσωπικά δεδομένα»

«Από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι απλό, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύονται, επομένως τα συστήματα του είδους αυτού να μη χρησιμοποιηθούν σε βάρος ανθρώπων με άδικο τρόπο», συμπλήρωσε η Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκη δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέχει μια  καθοδήγηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν το απόρρητο, την ασφάλεια και τις διακρίσεις όταν πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες που δημιουργούν συστήματα για να αποδείξουν μεμονωμένους πυροβολισμούς.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε προηγουμένως ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει ενεργό ρόλο στη βοήθεια των εταιρειών να αναπτύξουν ένα διαβατήριο εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων και κατευθυντήριων γραμμών για το πώς θα το καταστήσει καθολικό και προσιτό.

Το Ομοσπονδιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Πληροφορικής για την Υγεία συνεδρίασε ουσιαστικά τον Μάρτιο για να συζητήσει τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας για την εμπλοκή της κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών επικρίνουν όλο και περισσότερο την ιδέα ενός διαβατηρίου εμβολίων, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τις ιδιωτικές εταιρείες να επιτύχουν στην ανάπτυξη ενός επιτυχημένου μοντέλου.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis (R) υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή που απαγορεύει τα διαβατήρια εμβολίων, υποσχόμενος ότι ο κρατικός νομοθέτης θα εγκρίνει περαιτέρω νομοθεσία σχετικά με το θέμα για να υπογράψει.

Ο Τέξας, Greg Abbott (R) εξέδωσε εκτελεστική εντολή την Τρίτη το πρωί απαγορεύοντας στις κρατικές υπηρεσίες να δημιουργούν ή να χρησιμοποιούν διαβατήριο εμβολίου

Ωστόσο εδώ δημιουργείται ένα ζήτημα καθώς υπάρχουν χώρες που έχουν ήδη δημιουργήσει ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν υγειονομικό «διαβατήριο», που θα καταγράφει ότι κάποιος ή κάποια έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό, με κυριότερους εκφραστές την Ελλάδα και το Ισραήλ. Μήπως θα πρέπει οι Περιφέρειες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των πολιτειών Τέξας και Φλόριντα για να αναγκάσουν τον Πρωθυπουργό να το ξανά σκεφτεί;

Η ιδέα των πιστοποιητικών πλέον είναι δεδομένο ότι προκαλεί επικρίσεις και ανησυχίες που αφορούν ενδεχόμενες διακρίσεις και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Είναι δυνατόν να το επιτρέψουμε και αυτό...;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου