Μαθητές και καθηγητές στη Μαγνησία αρνούνται να κάνουν self-test! Η Εισαγγελία παρακολουθεί...διακριτικά, ενώ οι καθηγητές αντικαθίστανται από συναδέλφους τους...και τα σχολεία «βράζουν» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μαθητές και καθηγητές στη Μαγνησία αρνούνται να κάνουν self-test! Η Εισαγγελία παρακολουθεί...διακριτικά, ενώ οι καθηγητές αντικαθίστανται από συναδέλφους τους...και τα σχολεία «βράζουν»

  Οι ώρες των μαθημάτων των καθηγητών καλύπτονται από συναδέλφους τους, ενώ εξετάζονται μέτρα. Διακριτικά παρακολουθεί η Εισαγγελία Βόλου......

 







Οι ώρες των μαθημάτων των καθηγητών καλύπτονται από συναδέλφους τους, ενώ εξετάζονται μέτρα. Διακριτικά παρακολουθεί η Εισαγγελία Βόλου...!


Καθηγητές στη Μαγνησία, με την επαναλειτουργία διά ζώσης των λυκείων στον νομό, αρνούνται να κάνουν τεστ, γεγονός που φαίνεται να προκαλέσει προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία αναμένει οδηγίες για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει, ενώ παρά τη διενέργεια των self-test από τη συντριπτική πλειοψηφία, τα σχολεία «βράζουν» και κλείνουν το ένα μετά το άλλο...!


Εγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με το taxydromos.gr, αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των λυκείων με φυσική παρουσία, δύο καθηγητές εμφανίστηκαν στα σχολεία τους χωρίς προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε τεστ αυτοδιάγνωσης για τον κορονοϊό, όπως υποχρεούνταν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το τεστ δεν ωφελεί ενώ κατά τις ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τα self test ακόμη και «επικίνδυνα»!

Οι συγκεκριμένοι καθηγητές δεν έγιναν δεκτοί από τους διευθυντές των σχολείων τους, με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει από το Υπουργείο Παιδείας. Κλήθηκαν να φύγουν από το σχολείο, ενώ τα μαθήματά τους κάλυψαν συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί για να μην κάνουν «κενό» οι μαθητές στα συγκεκριμένα σχολεία.

Οι καθηγητές έδιναν καθημερινά το «παρών» στο σχολείο, μέχρι και την Πέμπτη και κάθε φορά ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία. Οι διευθυντές τους καλούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και τους ενημέρωναν ότι θα γίνονταν δεκτοί μόνο εφόσον υποβάλλονταν σε self test. Προχθές, Πέμπτη και οι δύο ξαναπήγαν στα σχολεία τους, αυτή τη φορά έχοντας υποβληθεί σε self test. Ωστόσο, άλλος καθηγητής, τρίτος, ο οποίος τη Δευτέρα είχε υποβληθεί σε τεστ, αυτή τη φορά αρνήθηκε να το επαναλάβει. Φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν αποδίδει», «δεν βοηθά» και αρνήθηκε να επαναλάβει το τεστ. Και σε αυτή την περίπτωση, η πόρτα του σχολείου έμεινε κλειστή. Ο καθηγητής απομακρύνθηκε και το μάθημά του έγινε από άλλους εκπαιδευτικούς.

Τα περιστατικά είναι υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που παρακολουθεί διακριτικά τις αντιδράσεις και έχει ζητήσει οδηγίες για τα επόμενη βήματα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας έδινε οδηγίες προς τους διευθυντές και προϊσταμένους νηπιαγωγείων τότε και τους καλούσε «να ζητούν έγγραφες εξηγήσει από τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν τα δωρεάν τεστ κορονοϊού».

Στους 17 οι μαθητές που δεν επιθυμούν να κάνουν self-test

Αρκετοί είναι όμως και οι μαθητές που προσέρχονται στα σχολεία χωρίς τεστ, στους οποίους, φυσικά...δεν τους επιτρέπεται η είσοδος και επιστρέφουν στο σπίτι τους λαμβάνοντας απουσίες από τα μαθήματά τους.

Την περασμένη Δευτέρα είχαν εμφανιστεί 14 στα γενικά και 4 στα επαγγελματικά λύκεια που αρνούνταν να υποβληθούν σε τεστ, ενώ οι γονείς τους είχαν προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα - ζητώντας τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα επικαλούμενοι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.

Από τους 14 των γενικών λυκείων, μόλις ένας αρνητής έκανε πίσω, υποβλήθηκε στο τεστ και από την Πέμπτη παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του. Οι υπόλοιποι χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες...

Την ίδια ώρα «Βράζουν» τα σχολεία

Την ίδια ώρα, ενώ προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία εφαρμόζει το υποχρεωτικό μέτρο του self-test με το οποίο σύμφωνα με τους «ειδικούς» θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την υπέρμετρη μετάδοση του ιού, εν τούτοις, τα σχολεία βράζουν από κρούσματα κορωνοϊού. Είναι ήδη κλειστά τα 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου, ενώ έκλεισε και το τμήμα Β5-Γεωπονίας του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, μετά από κρούσμα σε μαθητή ο οποίος το ανέβασε στο Facebook! Το τμήμα θα παραμείνει κλειστό έως και τις 28 Απριλίου.

Παράλληλα, με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπου Σταχτέα, αναστέλλεται η λειτουργία τεσσάρων ακόμη τμημάτων σε τρία σχολεία του Δήμου Βόλου, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα μαθητών ή εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι προχθές Πέμπτη, είχαν βρεθεί επτά θετικά self test μαθητών εκ των οποίων τα 4 επαληθεύτηκαν και με μοριακό τεστ και δύο θετικά σε εκπαιδευτικούς.

Εως τις 27 Απριλίου αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργίας τους τα τμήματα Α1 του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Α2 και Γ2 του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας και έως τις 29 Απριλίου το Α1 τμήμα του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Παρακολουθεί διακριτικά η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία Βόλου παρακολουθεί στενά, αν και διακριτικά, την κατάσταση όπως εξελίσσεται στα λύκεια του Βόλου που κλήθηκαν να λειτουργήσουν πρώτα διά ζώσης.

Ενημερώνεται για την πορεία των καταλήψεων, αλλά και τα φαινόμενα αρνητών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επεμβαίνει για να μην επιτείνει το κλίμα. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι αν τα φαινόμενα λάβουν έκταση θα αναγκαστεί να παρέμβει.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε...ανυπακοή σε περίπτωση που χρήστες του διαδικτύου καλούν, μέσω των social media, σε μη εφαρμογή του μέτρου των self test, στον απόηχο έντασης που επικράτησε σε λύκειο της περιοχής...! Δημοκρατικά πάντα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου