Το Ισραήλ βρίσκει πιθανή συσχέτιση μεταξύ εμβολίων Pfizer και περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας κυρίως σε νέους έως 30 ετών… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Ισραήλ βρίσκει πιθανή συσχέτιση μεταξύ εμβολίων Pfizer και περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας κυρίως σε νέους έως 30 ετών…

  Τα ευρήματα έχουν διαβιβαστεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Chezy Levy, καθώς και στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠ...

 







Τα ευρήματα έχουν διαβιβαστεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Chezy Levy, καθώς και στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και στην Pfizer.


«Η εντύπωση είναι ότι υπάρχει αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του φαινομένου, ιδίως σε νεαρούς άνδρες στην κλίμακα 1: 20.000 μετά τον εμβολιασμό» - «Υπάρχει μια εντύπωση υψηλότερου αριθμού από το αναμενόμενο, ειδικά για ηλικίες έως 30 ετών. Θα εκπονηθεί μια πιο προηγμένη έκθεση για το θέμα σύντομα.»


Πηγή: The Jerusalem Post

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Περίπου ένα στα 100.000 άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer coronavirus υπέφεραν από μυοκαρδίτιδα - μια φλεγμονή του καρδιακού μυός – σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που εκπονήθηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ανέθεσε το Υπουργείο Υγείας να παρακολουθήσει την παρενέργεια του εμβολιασμού, ανέφερε το Channel 12

Οι ερευνητές τόνισαν επίσης ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ του εμβολίου και των φαινομένων.

Το έγγραφο που διέρρευσε έδειξε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε νεαρούς άνδρες ηλικίας 18-30 ετών. Συνολικά, 62 κρούσματα μυοκαρδίτιδας έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, 56 από αυτά μετά τη δεύτερη δόση. Περίπου 55 περιπτώσεις εμφανίστηκαν μεταξύ ανδρών.

Χωρίς θεραπεία, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία και ακόμη και θάνατο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, δύο άνθρωποι - μια 22χρονη γυναίκα και ένας 35χρονος άντρας - πέθαναν. Σύμφωνα με την έκθεση, δεν είχαν προϋπάρχουσα κατάσταση, αλλά χρειάστηκε περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Οι γιατροί τόνισαν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη επίσης για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ του εμβολίου και των καρδιακών προβλημάτων, αλλά σύμφωνα με το κανάλι 12 το περιέγραψαν ως «πιθανό» στην έκθεση.

«Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην Pfizer, η οποία είπε ότι δεν έχει εντοπίσει παρόμοια ευρήματα στον υπόλοιπο κόσμο αυτή τη στιγμή και ότι θα εξετάσει βαθύτερα το φαινόμενο ... Ένας πιθανός λόγος για την έλλειψη παρόμοιων ευρημάτων σε άλλες χώρες Μέχρι στιγμής μπορεί να συνδέεται με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των νέων, καθώς η πλειονότητα των περιπτώσεων εμφανίστηκε σε άνδρες κάτω των 30 ετών », ανέφερε η μελέτη.

Οι ερευνητές έγραψαν: «Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, τα οποία χρειάζονται περαιτέρω επιβεβαίωση, υπάρχει μια εντύπωση υψηλότερου αριθμού από το αναμενόμενο, ειδικά για ηλικίες έως 30 ετών. Θα εκπονηθεί μια πιο προηγμένη έκθεση για το θέμα σύντομα.»

«Η εντύπωση είναι ότι υπάρχει αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του φαινομένου, ιδίως σε νεαρούς άνδρες στην κλίμακα 1: 20.000 μετά τον εμβολιασμό», πρόσθεσαν. «Είναι πιθανό ότι η έναρξη της μυοκαρδίτιδας σχετίζεται με τη λήψη του εμβολίου (ειδικά τη δεύτερη δόση).»

Τα ευρήματα έχουν διαβιβαστεί στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Chezy Levy, καθώς και στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και στη Pfizer .

«Το Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει επιτροπές εμπειρογνωμόνων για επαγγελματική παρακολούθηση και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παρακολούθηση φαινομένων που έχουν εμφανιστεί κοντά στον εμβολιασμό», δήλωσε το υπουργείο σε απάντηση στην έκθεση σύμφωνα με το κανάλι 12. «Αυτό είναι μέρος της ευθύνη μας για την υγεία του κοινού και με διαφάνεια.»

Το υπουργείο τόνισε ότι έχουν δημοσιευτεί τέσσερις σε βάθος αναφορές σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου.

«Η αναφερόμενη έκθεση δεν δείχνει με βεβαιότητα αύξηση της θνησιμότητας λόγω του εμβολίου, ούτε υπάρχει βεβαιότητα ότι υπάρχει αύξηση της μυοκαρδίτιδας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι», πρόσθεσε. «Αυτή είναι μια σημαντική έκθεση που συζητείται επί του παρόντος μεταξύ εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Υγείας και τα αποτελέσματα και η έκθεση θα δημοσιοποιηθούν, όπως και οι εκθέσεις που έχουν ήδη δημοσιευτεί».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου