Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν ειδικά καταφύγια σε επιλεγμένα μέρη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν ειδικά καταφύγια σε επιλεγμένα μέρη;

  Τι είναι οι τρεις ημέρες του σκότους και γιατί η μετατόπιση πόλων βαφτίστηκε κλιματική απειλή Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες που...

 Τι είναι οι τρεις ημέρες του σκότους και γιατί η μετατόπιση πόλων βαφτίστηκε κλιματική απειλή


Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες που προσφέρουν σωτηρία από μεγάλες καταστροφές ανθούν. Τα καταφύγια τους είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σχεδόν τα πάντα: από βιολογικές ή χημικές καταστροφές, τρομοκρατία, γενικευμένη αναρχία μέχρι και μετατόπιση πόλων.


Έρευνα της Χρυσούλας Μπουκουβάλα

Πόσο πιθανή όμως είναι μια πολική μετατόπιση και γιατί καμμιά κυβέρνηση δεν μιλάει ποτέ γι’ αυτήν, αλλά μόνο για κλιματική απειλή; Πώς θα καταλάβουμε ότι πρόκειται να συμβεί; Θα επιβιώσει η Ελλάδα και με ποιο τρόπο; Είναι τελικά το αφήγημα της ανθρωπογενούς κλιματικής απειλής παραμύθι που υποκρύπτει μια φυσική μετατόπιση πόλων που, ωστόσο, κάποιοι παράφρονες υποβοηθούν με τις εγκληματικές παρεμβάσεις τους, οδηγώντας την ανθρωπότητα στην εξόντωσή της;

Στην παρούσα έρευνα θα εξετάσουμε τι ακριβώς είναι η Πλήρης Πολική Περιπλάνηση, και αν μπορεί τελικά να είναι ο πραγματικός λόγος του αφηγήματος της ψευτοπανδημίας και της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, που αμφότερα αποκρύπτουν τις θεομηνίες που, ενδεχομένως, πρόκειται να χτυπήσουν την ανθρωπότητα.

Τι είναι η Πλήρης Πολική Περιπλάνηση;

Είναι διαπιστωμένο ότι η ταλάντωση του άξονα της Γης παραμένει εντός ενός συγκεκριμένου εύρους μοιρών, ότι η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να αλλάξει ελαφρώς, και ότι η περιστροφή του πλανήτη μας είναι πάντοτε αριστερόστροφη.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι καθόλου γνωστό, είναι ότι μπορεί να αλλάξει και ο προσανατολισμός ενός συγκεκριμένου σημείου στη Γη σε σχέση με τους αξονικούς πόλους. Οι γεωφυσικοί ονομάζουν αυτόν τον τύπο μετατόπισης Πλήρη Πολική Περιπλάνηση (Τrue Ρolar Wander ή TPW) ή Πολική Παράσυρση.

Για να μην υπάρχει σύγχυση, επισημαίνουμε ότι σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν αλλάζει η κλίση του άξονα περιστροφής της Γης που είναι σταθερή σε σχέση με τον Ήλιο, αλλά στρέφεται ολόκληρος ο φλοιός, δηλαδή ολόκληρη η επιφάνεια της Γης.

Όποιος πληροφορείται για πρώτη φορά αυτήν την διαδικασία και ότι αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, μένει εμβρόντητος. Ωστόσο, πρόκειται για ένα γεωφυσικό φαινόμενο, που όμως είναι μοιραίο για το 99% των εμβίων όντων.

Μ’ άλλα λόγια, κατά την Πλήρη Πολική Περιπλάνηση, ο βραχώδης φλοιός γλιστράει ολόκληρος πάνω στον παχύρρευστο μανδύα, και αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την Φαινόμενη Πολική Περιπλάνηση (Apparent Polar Wander), δηλαδή με την μετατόπιση των τεκτονικών πλακών και, κατά συνέπειαν, των ηπείρων, διαδικασία που συντελείται σε μια περίοδο εκατομμυρίων ετών και την οποία ανακάλυψε ο Γερμανός μετεωρολόγος και εξερευνητής της Γροιλανδίας Άλφρεντ Βέγκενερ (Alfred Wegener).


Απεικόνιση Πλήρους Πολικής Περιπλάνησης όπου το στρώμα του φλοιού (επιφάνεια) μαζί με τον μανδύα στρέφεται γύρω από τον πυρήνα της Γης, οπότε οι περιοχές αλλάζουν γεωγραφικές συντεταγμένες, δίχως αλλαγή της κλίσης του άξονα σε σχέση με τον Ήλιο. © Μετάφραση-προσαρμογή γραφήματος στα ελληνικά: aperopia.fr


Κατά την Πλήρη Πολική Περιπλάνηση, η υπερβάλλουσα μάζα ανακατανέμεται γύρω από τον ισημερινό, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η σχετική θέση μιας τοποθεσίας σε σχέση με τον αξονικό πόλο, χωρίς ηπειρωτική μετατόπιση και χωρίς αλλαγή της κλίσης του άξονα περιστροφής:


Πλήρης Πολική Περιπλάνηση ή Πολική Παράσυρση. Ο άξονας περιστροφής παραμένει σταθερός σε σχέση με τον Ήλιο.


Αυτό μπορεί να εξηγηθεί ως εξής: Η Γη μας δεν είναι τέλεια σφαίρα, αλλά πεπλατυσμένη. Η διόγκωση του ισημερινού σχηματίστηκε από τις φυγόκεντρες δυνάμεις όταν η περιστροφή της Γης καθορίστηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Γι’ αυτό και η περιφέρειά της στον ισημερινό είναι 135 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από εκείνη στους πόλους.

O μανδύας της Γης είναι ένα τεράστιο ημίρρευστο στρώμα ορυκτών μεταξύ του εξωτερικού πυρήνα και του φλοιού και είναι πιο πυκνός γύρω από τον ισημερινό. Αυτό καθιστά τη Γη ένα γυροσκόπιο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γωνία κλίσης της είναι τόσο σταθερή και ταλαντώνεται στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου εύρους, από 22,20 μέχρι 24,50 διαγράφοντας έναν κύκλο μέσα σε διάστημα 25.920 ετών που ονομάζεται Μετάπτωση των ισημεριών ή Μεγάλος Ενιαυτός.

Η κλίση του άξονα της Γης μπορεί ωστόσο να κλονιστεί από διάφορους παράγοντες που αναλύθηκαν σε προηγούμενο άρθρο.

Αιτίες Πλήρους Πολικής Περιπλάνησης

1. Τα «υπερ-λοφία» καυτού βράχου

Ο βόρειος μαγνητικός πόλος (που στην πραγματικότητα είναι ο νότιος) από τον Καναδά που βρισκόταν το 1831 όταν άρχισαν οι πρώτες επιστημονικές μετρήσεις, έχει μετακινηθεί προς τη Ρωσία (Σιβηρία).


Ο νότιος μαγνητικός πόλος είναι αυτός που στην πραγματικότητα κινείται πέριξ του βόρειου γεωγραφικού πόλου.


Πορεία του βόρειου μαγνητικού πόλου προς τη Σιβηρία. Σήμερα, απέχει 390 χιλιόμετρα από τον βόρειο γεωγραφικό, αλλά αν συνεχίσει έτσι αυτή η απόσταση θα μεγαλώσει.


Μελέτες που κυκλοφόρησαν με βάση τα δεδομένα της αποστολής των δορυφόρων GRACE, αποκάλυψαν ότι ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό οφείλεται στις κινήσεις του τετηγμένου σιδήρου στον εξωτερικό πυρήνα της Γης που είναι κυρίως υγρός σίδηρος, ενώ ο μανδύας είναι υγρός βράχος.

Ας υποθέσουμε όμως ότι για μια στιγμή οι πυκνότητες στο μανδύα της Γης αλλάζουν. Αυτό μπορεί να συμβεί εξ αιτίας της ύπαρξης των ανοδικών άμορφων μαζών εξαιρετικά καυτού βράχου, οι οποίες αναβλύζουν από το όριο ανάμεσα στον μανδύα και τον φλοιό, και λέγονται υπερ-λοφία (superplumes).


Τρισδιάστατη αναπαράσταση υπερ-λοφίων καυτού βράχου του εσωτερικού της Γης. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κινηθεί.


Σήμερα, δύο τεράστια υπερλοφία βρίσκονται το ένα κάτω από την Αφρική, και το άλλο κάτω από τον Ειρηνικό ωκεανό, και τα δύο κοντά στον ισημερινό. Αν αυτά μετατοπιστούν, τότε και η μέση πυκνότητα του μανδύα κοντά στον ισημερινό θα μειωθεί, κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθεί και η γυροσκοπική ιδιότητα του πλανήτη μας.

Δεδομένου ότι η κλίση του άξονα της Γης σε σχέση με τον Ήλιο δεν μπορεί να αλλάξει (παρά μόνο υπό εξαιρετικές συνθήκες), όταν για οποιονδήποτε λόγο η κατανομή της πυκνότητας της μάζας αλλάξει σημαντικά, τότε ο ισημερινός θα μετατοπιστεί προς τις περιοχές που θα συμβάλλουν περισσότερο στη γωνιακή ροπή της Γης, οπότε θα συμβεί μια πραγματική στροφή.

2. Τήξη παγετώνων της Αρκτικής και άντληση υπόγειων υδάτων

Ομάδα Κινέζων επιστημόνων συμπέρανε ότι η τήξη νερού από τον βόρειο πόλο και η άντληση νερού από τις περιοχές της Καλιφόρνιας, του Πεκίνου, του βόρειου Τέξας και της βόρειας Ινδίας, φταίει για την μετατόπιση του βόρειου μαγνητικού πόλου προς τα ανατολικά.

Αυτό το συμπέρασμα αναλύεται σε μια μελέτη που ενοχοποιεί την «μη βιώσιμη» γεωργία, όπως την χαρακτηρίζει, αλλά ενδέχεται να εξυπηρετεί την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για τη «βιώσιμη ανάπτυξη».

3. Τήξη παγετώνων της Ανταρκτικής

Υπάρχει τεράστια ποσότητα νερού που περιέχεται στο πάγο της Ανταρκτικής (25 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα). Ο πάγος της Δυτικής Ανταρκτικής είναι μόνο ένα μικρό τμήμα του (2,2 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα.).

Πρόσφατες προσομοιώσεις έδειξαν ότι το λιώσιμο του πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής θα ανεβάσει το επίπεδο των θαλασσών κατά 5 μέτρα, γεγονός που θα πλημμυρίσει όλες τις παράκτιες περιοχές παγκοσμίως. Επιπλέον, λόγω της τεράστιας ανακατανομής μάζας, θα προκληθεί Πλήρης Πολική Περιπλάνηση.

Ανισοκατανομή πάγων στο νότιο και το βόρειο ημισφαίριο.


Αν συνεχιστεί η τρέχουσα άνοδος της θερμοκρασίας, η Αυστραλία, η Σιβηρία και η Αλάσκα θα βρεθούν στον νέο ισημερινό.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου