Σουηδός καθηγητής: «Αν δεν Πάρετε ΠΕΝΤΕ δόσεις Εμβολίου, δεν θα χαρακτηρίζεστε πλέον ως "πλήρως εμβολιασμένοι"» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σουηδός καθηγητής: «Αν δεν Πάρετε ΠΕΝΤΕ δόσεις Εμβολίου, δεν θα χαρακτηρίζεστε πλέον ως "πλήρως εμβολιασμένοι"»

  «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρή νόσηση και θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε το ασφαλές πριν από το ανασφαλ...

 


«Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρή νόσηση και θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε το ασφαλές πριν από το ανασφαλές».


«Μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, η ανοσολογική απόκριση υποχωρεί σιγά-σιγά. Μέσα σε ένα χρόνο, πολλοί μπορεί να έχουν χάσει την προστασία τους. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά αν λάβετε μια τρίτη δόση, θα ενεργοποιηθεί ξανά».

 

Πηγή: Humans Are Free

Απόδοση: Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Άρθρο του Ramon Tomey


Πολλά άτομα παγκοσμίως έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους κατά του κορονοϊού Wuhan (COVID-19). Έχουν διαφημίσει την ιδιότητά τους ως "πλήρως εμβολιασμένοι" αφού έλαβαν δύο δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ ορισμένοι εντάσσονται στην κατηγορία αυτή αφού έλαβαν εμβόλια μίας δόσης.

Ωστόσο, ένας καθηγητής δήλωσε ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να μην είναι αρκετά για να παρέχουν ανοσία - και συνέστησε έως και πέντε δόσεις εμβολίου.

Ο βιοϊατρικός αναλυτής Matti Sallberg (φωτο) του Σουηδικού Ινστιτούτου Karolinska (KI) δήλωσε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν με μόλις δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 μπορεί να μην έχουν αρκετή προστασία. Πρότεινε ότι θα χρειαστούν "επαναλαμβανόμενες ενέσεις" για να διατηρηθεί η ανοσία έναντι του SARS-CoV-2.

"Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρή νόσηση και θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε το ασφαλές πριν από το ανασφαλές", δήλωσε ο Sallberg.

Ο Sallberg συνέχισε: "Μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, η ανοσολογική απόκριση υποχωρεί σιγά-σιγά. Μέσα σε ένα χρόνο, πολλοί μπορεί να έχουν χάσει την προστασία τους. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά αν λάβετε μια τρίτη δόση, θα ενεργοποιηθεί ξανά".

Και πρόσθεσε: "Η βιολογία λέει ότι η εξασθένηση της ανοσολογικής απόκρισης δεν είναι απίθανη. Τότε είναι καιρός για μια τρίτη, τέταρτη [ή] ίσως πέμπτη δόση".

Τα σχόλια του Sallberg ήρθαν καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν τον τρίτο γύρο αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 τον Σεπτέμβριο του 2021. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα λάβουν αναμνηστικά εμβόλια το φθινόπωρο.

Ωστόσο, τα σχόλια του καθηγητή υπέρ των αναμνηστικών εμβολίων φαίνεται ότι είχαν απώτερο σκοπό. Παράλληλα με τη θητεία του στο KI, ο Sallberg κατείχε επίσης διευθυντικές θέσεις στον κατασκευαστή εμβολίων Svenska Vaccin Fabriken (SVF). Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ως ιδρυτής της SVF, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και επιστημονικός υπεύθυνος.

Ένας ισραηλινός γιατρός φαίνεται να επανέλαβε τα σχόλια του Sallberg σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Μιλώντας στο Channel 13 News, ο Dr. Kobi Haviv προειδοποίησε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει. Πρόσθεσε ότι το 95 τοις εκατό των νοσηλευόμενων Ισραηλινών με τα πιο σοβαρά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.

Ο Haviv επεσήμανε επίσης ότι το 85 έως 90 τοις εκατό των Ισραηλινών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λόγω της COVID-19 έχουν εμβολιαστεί.

"Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι εμβολιασμένοι, ακόμη και οι "βαριά" ασθενείς", δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Σύμφωνα με τον Haviv, οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις δημιουργούν ένα σενάριο όπου οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα καταστούν απαραίτητοι.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να απαιτούν αναμνηστικά εμβόλια αυτή τη στιγμή

Παρά την επιμονή του Sallberg στις αναμνηστικές δόσεις, πολλοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει την αναγκαιότητά τους, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δεδομένα που να επικαλούνται για να τις δικαιολογήσουν. Τον Ιούνιο του 2021, επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο γενικός πληθυσμός μπορεί να μην χρειάζεται αναμνηστικές δόσεις COVID-19 προς το παρόν.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ωστόσο ότι αναμνηστικές δόσεις μπορεί να χρειαστούν όταν η ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο μειωθεί ή μια νέα παραλλαγή επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Συνέστησαν επίσης αναμνηστικές ενέσεις για πιο ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και οι λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων.

Η ιατρική επιδημιολόγος του CDC Dr. Sarah Oliver δήλωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να παρακολουθεί τους κατοίκους των εγκαταστάσεων μακροχρόνιας φροντίδας, τους ηλικιωμένους, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επισήμανε ότι αυτές οι ομάδες είναι εκείνες που μπορεί να χρειάζονται αναμνηστικά εμβόλια.

Η Dr. Sharon Frey, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP) του CDC, παρατήρησε επίσης ότι τα αναμνηστικά εμβόλια μπορεί να μην είναι απαραίτητα προς το παρόν. Ωστόσο, συμφώνησε ότι μια τρίτη αναμνηστική δόση θα πρέπει να χορηγείται στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων.

Η Frey συνέχισε: "[Εάν] αρχίσουμε να βλέπουμε μια αύξηση της επαναμόλυνσης σε άτομα ή νέες λοιμώξεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί - αυτό είναι το στοιχείο μας ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα".

Η Dr. Grace Lee, η πρόεδρος της ομάδας ασφάλειας του ACIP, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για επαναλαμβανόμενα κρούσματα προτού συστηθούν τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 για τον γενικό πληθυσμό.

"Θα ήθελα μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα δεδομένα ασφαλείας, αν μιλάμε για ενίσχυση πριν να είναι σαφές πώς θα είναι τα δεδομένα κινδύνου. Εάν βλέπουμε σοβαρά περιστατικά επανάκαμψης, τότε νομίζω ότι η λήψη αποφάσεων προχωράει, ακόμη και αν υπάρχει αβεβαιότητα με τα δεδομένα ασφαλείας", δήλωσε η ίδια.

Τον Μάιο του 2021, ο πρώην διευθυντής του CDC Dr. Tom Frieden επέμενε ότι οι ετήσιοι εμβολιασμοί με αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου COVID-19 ήταν περιττοί.

"Υπάρχουν μηδενικά - και εννοώ μηδενικά - στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ισχύει κάτι τέτοιο", δήλωσε.

Ο Frieden συνέχισε: "Είναι εντελώς ακατάλληλο να λέμε ότι είναι πιθανό να χρειαστούμε ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο, επειδή δεν έχουμε ιδέα για το ποια είναι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο".



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου