Οι οικοδεσπότες της COP26 προώθησαν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα τρομοκρατίας για το κλίμα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι οικοδεσπότες της COP26 προώθησαν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα τρομοκρατίας για το κλίμα

  Ως οικοδεσπότες της διάσκεψης COP26 της Γλασκώβης για το κλίμα, οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρξαν πρότυπα για τη σταθερή ροή παραπλ...

 








Ως οικοδεσπότες της διάσκεψης COP26 της Γλασκώβης για το κλίμα, οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρξαν πρότυπα για τη σταθερή ροή παραπληροφόρησης και εκφοβισμού φόβου της συνάντησης που προερχόταν από άτομα όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Γκρέτα Τούνμπεργκ.


Το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού με πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό αυξήθηκε από περίπου 60% το 2000 σε περίπου 73% το 2020, παρά την ταχεία αύξηση του πληθυσμού και τα αυξανόμενα προβλήματα υπόγειων υδάτων στις πόλεις.

 

Πηγή: Real Clear Energy

Από τον Vijay Jayaraj

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

«Το ρολόι της συσκευής καταστροφής χτυπάει ακόμα, αλλά έχουμε μια ομάδα πυροτεχνουργών στο χώρο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson. «Αρχίζουν να κόβουν τα καλώδια - ελπίζω κάποια από τα σωστά».

Εάν το φάσμα της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι αρκετά τρομακτικό, τι θα λέγατε για την εικόνα μιας έκρηξης;

Όσο για την παραπληροφόρηση, ο Boris ισχυρίστηκε ότι: «η Ινδία (κρατάει) ένα δισεκατομμύριο τόνους άνθρακα μακριά από την ατμόσφαιρα, μεταστρέφοντας το μισό της δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε ανανεώσιμες πηγές».

Στην πραγματικότητα, η Ινδία αυξάνει τις εκπομπές, δεν τις μειώνει. Η χώρα είναι αποφασισμένη να αυξήσει την παραγωγή άνθρακα κατά 50% - από 700 εκατομμύρια τόνους σε 1 δισεκατομμύριο τόνους ετησίως.

Η χώρα έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τομέα του άνθρακα και ζητά από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας άνθρακα να εφαρμόσουν νέες στρατηγικές για την επίτευξη του νέου στόχου.

Επίσης, ο ισχυρισμός ότι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αποτελείται κατά 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι παραπλανητικός. Ενώ η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι περίπου 40 τοις εκατό από τα συνολικά εγκατεστημένα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, μόνο το εννέα τοις εκατό (9%) του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται προέρχεται από τον άνεμο και την ηλιακή ενέργεια, επειδή οι λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες πολύ λιγότερο από τις πηγές βασικού φορτίου.

Το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία προέρχεται από τον άνθρακα, ακολουθούμενο από την υδροηλεκτρική και την πυρηνική ενέργεια. Ακόμη και αν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια επιτύχουν ποτέ το 80 τοις εκατό της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος, η πραγματική παραγωγή από αυτές θα είναι μικρότερη από το 20 τοις εκατό.

Επίσης, δεν υπάρχει άμεση απειλή από το κλίμα, όπως τόσο δραματικά ισχυρίζεται ο Boris. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι σαν ωρολογιακή βόμβα.

Η Ανταρκτική ήταν ψυχρότερη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι πολικές αρκούδες ευδοκιμούν, τα νησιά κερδίζουν έκταση και λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από κλιματικές καταστροφές από ποτέ άλλοτε.

Φυσικά, η κατανόηση αυτών των πραγματικοτήτων απαιτεί αμερόληπτη έρευνα των δεδομένων, η οποία φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη για τον Boris Johnson. Ίσως, οι βοηθοί του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να του διαβάσουν τη σελίδα 256 της ειδικής έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, "Παγκόσμια θέρμανση 1,5°C" ( “Global Warming of 1.5°C”).

Η έκθεση αναφέρει ότι αν δεν κάνουμε τίποτα για το κλίμα, η επακόλουθη θεωρητική αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3,66°C μέχρι το έτος 2100 θα κοστίσει ένα πενιχρό 2,6% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - μια απώλεια που δεν δίνει λόγο πανικού ούτε δικαιολογία για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Και αυτό με τη προϋπόθεση ότι οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι υπερεκτιμημένες, όπως είναι συχνά.

Για να εξισορροπήσει τις τακτικές τρομοκράτησης του πρωθυπουργού, ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak  χρησιμοποίησε δελεαστικά κλισέ για να προωθήσει τη χρηματοδότηση των πολιτικών για το κλίμα. 

"Μιλάμε για μια απτή διαφορά στις ζωές των ανθρώπων", δήλωσε ο καγκελάριος. "Για φθηνή, αξιόπιστη και καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα τροφοδοτεί σχολεία και νοσοκομεία στην αγροτική Αφρική. Για καλύτερες παράκτιες άμυνες στις Φιλιππίνες και τα νησιά του Ειρηνικού για την προστασία των ανθρώπων από τα κύματα καταιγίδων. Για όλους, παντού, να έχουν πιο φρέσκο νερό για να πίνουν... καθαρότερο αέρα για να αναπνέουν".

Αντί για δεδομένα του πραγματικού κόσμου, ο καγκελάριος χρησιμοποιεί υψηλών τόνων γλώσσα ως ποιητικό μουσικό προοίμιο και τελική σημείωση για να πουλήσει το όραμά του να ξοδέψει χρήματα για κλιματικές πολιτικές για έναν υποτιθέμενα καλύτερο κόσμο. Αγνοεί ότι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν καλύτερη πρόσβαση σε καθαρό νερό από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία.

Το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού με πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό αυξήθηκε από περίπου 60% το 2000 σε περίπου 73% το 2020, παρά την ταχεία αύξηση του πληθυσμού και τα αυξανόμενα προβλήματα υπόγειων υδάτων στις πόλεις.


Εικόνα: Βελτίωση της πρόσβασης σε καθαρό νερό σε παγκόσμιο επίπεδο, Πηγή: https://ourworldindata.org/water-access


Οι δυτικές οικονομίες - η Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ - που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα διαθέτουν σήμερα μερικές από τις καθαρότερες ατμόσφαιρες στον κόσμο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ορυκτά καύσιμα παρέχουν την ταχύτερη δημιουργία πλούτου, ο οποίος μπορεί να δαπανηθεί για τη μείωση της ρύπανσης. Το μέσο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε από μόλις 45 έτη το 1950 σε 71 τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά είναι δείκτες βελτίωσης, όχι υποβάθμισης.

Όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ΔΕΝ υπήρξε καμία αύξηση στη συχνότητα των τροπικών τυφώνων παγκοσμίως, γεγονός που παραβλέπεται βολικά από ηγέτες όπως ο Sunak, όταν θρηνούν για τις καταιγίδες σε περιοχές του κόσμου που είναι επιρρεπείς σε κυκλώνες. Υπάρχουν ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ τώρα από ό,τι το 1990.


Εικόνα: Παγκόσμια συχνότητα τυφώνων - 12μηνα αθροίσματα. Η επάνω χρονοσειρά είναι ο αριθμός των παγκόσμιων τροπικών κυκλώνων που έφθασαν τουλάχιστον σε ισχύ τυφώνα (η μέγιστη ταχύτητα ανέμου κατά τη διάρκεια της ζωής τους υπερβαίνει τους 64 κόμβους). Η κάτω χρονοσειρά είναι ο αριθμός των παγκόσμιων τροπικών κυκλώνων που έφθασαν σε ισχύ μεγάλου τυφώνα (96 κόμβοι+). Πηγή: http://climatlas.com/tropical/


Αν ο καγκελάριος σκοπεύει πραγματικά να παράσχει προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια στους φτωχούς της Αφρικής, τότε τα ορυκτά καύσιμα, τα πυρηνικά και τα υδροηλεκτρικά είναι οι μόνες πιθανές λύσεις. Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι αναξιόπιστες, και οι διαθέσιμες τεχνολογίες μπαταριών δεν είναι απλά βιώσιμες για φορτίο βάσης κατ' απαίτηση.

Για όσους ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, είναι απογοητευτικό να έχουν ηγέτες που υποστηρίζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εκστομίζουν παραλογισμούς και λίγοι να τους θέτουν προ των ευθυνών τους. Δισεκατομμύρια άνθρωποι που λιμοκτονούν από την ενέργεια αξίζουν κάτι καλύτερο.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου