Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest
CopyAMP code

Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να μας διατηρούν τόσο ηλίθιους...

  Η ολιγαρχική αυτοκρατορία εργάζεται όλο και πιο σκληρά για να «βιδώσει» το μυαλό μας στην υπηρεσία των σχεδίων της. Το γεγονός ότι οι πρ... Η ολιγαρχική αυτοκρατορία εργάζεται όλο και πιο σκληρά για να «βιδώσει» το μυαλό μας στην υπηρεσία των σχεδίων της.


Το γεγονός ότι οι προπαγανδιστές πρέπει να δουλέψουν τόσο σκληρά για να κρατήσουν την κοινωνία μας τόσο τρελή σημαίνει ότι η φυσική βαρυτική έλξη είναι προς τη λογική. Πρέπει να μας εκπαιδεύουν σε όλο και πιο τρελούς τρόπους σκέψης από τη στιγμή που πάμε στο σχολείο μέχρι να πεθάνουμε, γιατί αλλιώς θα ξυπνήσουμε συλλογικά και θα αποτινάξουμε τα δεσμά τους.

 

Άρθρο της CAITLIN JOHNSTONE

Απόδοση: Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η Silicon Valley εργάζεται όλο και πιο ανοιχτά σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι αλγόριθμοί της αναδεικνύουν τις εγκεκριμένες από την αυτοκρατορία αφηγήσεις, ενώ κρύβουν τις μη εγκεκριμένες με όλο και μεγαλύτερο θράσος.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γίνει τόσο απροκάλυπτα προπαγανδιστικά που οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών απασχολούνται πλέον ανοιχτά από ειδησεογραφικά πρακτορεία στα οποία έπρεπε να διεισδύσουν κρυφά.

Το ΝΑΤΟ και τα στρατιωτικά ιδρύματα μελετούν και δοκιμάζουν νέες μορφές ψυχολογικής χειραγώγησης μαζικής κλίμακας για να προωθήσουν την ακόμη αναπτυσσόμενη επιστήμη της προπαγάνδας.

Ένας ολοφάνερα ψεύτικος "πληροφοριοδότης" προωθείται από την πολιτική τάξη/τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για να αποσπάσει υποστήριξη για περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο και να στηρίξει τον μονοπωλιακό έλεγχο για θεσμούς όπως το Facebook που είναι πρόθυμοι να τον επιβάλουν.

Η Wikipedia είναι μια αυτοκρατορική επιχείρηση ελέγχου της αφήγησης.

Έχουν φυλακίσει έναν δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, αφού η CIA σχεδίασε να τον απαγάγει και να τον δολοφονήσει


Οι ισχυροί εργάζονται τόσο σκληρά σε τέτοιες προσπάθειες επειδή καταλαβαίνουν κάτι που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: όποιος ελέγχει τις κυρίαρχες αφηγήσεις για τον κόσμο ελέγχει τον ίδιο τον κόσμο.

Η ισχύς είναι ο έλεγχος των όσων συμβαίνουν- η απόλυτη ισχύς είναι ο έλεγχος του τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα όσα συμβαίνουν.

Αν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο τους, αν μπορείς να ελέγξεις τις κοινές τους ιστορίες για το πώς συμβαίνει και τι είναι αλήθεια, τότε μπορείς να προωθήσεις οποιαδήποτε ατζέντα θέλεις.

Θα μπορέσετε να τους αποτρέψετε από το να ξεσηκωθούν εναντίον σας καθώς κλέβετε τον πλούτο τους, εκμεταλλεύεστε την εργασία τους, καταστρέφετε το οικοσύστημά τους και στέλνετε τα παιδιά τους στον πόλεμο.

Μπορείτε να τους κρατήσετε να ψηφίζουν πολιτικούς θεσμούς που σας ανήκουν και τους ελέγχετε.

Μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από το να παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να διεξάγετε πολέμους σε όλο τον κόσμο και να επιβάλλετε κυρώσεις σε ολόκληρους πληθυσμούς για να λιμοκτονήσουν για να προωθήσετε τους γεωστρατηγικούς σας στόχους.

Αυτό το status quo της εκμετάλλευσης, της οικοκτονίας, της καταπίεσης και του πολέμου ωφελεί αφάνταστα τους κυβερνήτες μας, φέρνοντάς τους περισσότερο πλούτο και δύναμη από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν οι παλιοί βασιλιάδες. Και όπως και οι παλιοί βασιλιάδες δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την εξουσία με δική τους πρωτοβουλία, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που θα φέρει ένα τέλος σε αυτό το καταστροφικό για τον κόσμο status quo είναι ο λαός να ξεσηκωθεί και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του πλήθους του για να το τερματίσει.

Ωστόσο, δεν ξεσηκώνονται. Δεν ξεσηκώνονται επειδή έχουν προπαγανδιστεί επιτυχώς ώστε να αποδεχτούν αυτό το status quo, ή τουλάχιστον να πιστέψουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Ο αυτοκρατορικός αφηγηματικός έλεγχος είναι επομένως η πηγή όλων των μεγαλύτερων προβλημάτων μας.

Και γίνονται όλο και πιο επιθετικοί σε αυτό. Όλο και πιο δυναμικά, όλο και λιγότερο πονηρά και διακριτικά στην εκστρατεία τους να ελέγχουν τις σκέψεις που βρίσκονται στο κεφάλι μας.

Πολλοί από αυτούς που έχουν αυτή τη συνειδητοποίηση τη βλέπουν ως αιτία απόγνωσης. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως αιτία για ελπίδα.


Δουλεύουν τόσο σκληρά για να κατασκευάσουν τη συγκατάθεσή μας για το status quo, επειδή χρειάζονται οπωσδήποτε αυτή τη συγκατάθεση- η ιστορία μάς δείχνει ότι οι κυβερνήτες δεν τα πάνε καλά όταν μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού έχει στραφεί εναντίον τους. Και εργάζονται όλο και πιο σκληρά για να κατασκευάσουν αυτή τη συναίνεση, ακόμη και όταν άνθρωποι με μεγάλη επιρροή αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν μας εξαπατούν σκόπιμα για τα πάντα.

Συνήθιζαν να μοιάζουν με κάποιον που χρησιμοποιεί έναν κουβά για να βγάλει νερό από μια βάρκα που έχει διαρροή. Τώρα μοιάζουν με κάποιον που πατάει το νερό, καταφέρνοντας μετά βίας να βάλει το στόμα και τη μύτη του αρκετά ψηλά για να πάρει ανάσες αέρα.

Δουλεύουν όλο και πιο σκληρά επειδή το έχουν ανάγκη.

Το γεγονός ότι οι προπαγανδιστές πρέπει να δουλέψουν τόσο σκληρά για να κρατήσουν την κοινωνία μας τόσο τρελή σημαίνει ότι η φυσική βαρυτική έλξη είναι προς τη λογική. Πρέπει να μας εκπαιδεύουν σε όλο και πιο τρελούς τρόπους σκέψης από τη στιγμή που πάμε στο σχολείο μέχρι να πεθάνουμε, γιατί αλλιώς θα ξυπνήσουμε συλλογικά και θα αποτινάξουμε τα δεσμά τους.

Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να μας κρατήσουν τόσο ηλίθιους.

Νομίζεις ότι αγωνίζεσαι; Θα έπρεπε να δεις τους ανθρώπους που προσπαθούν να κατασκευάσουν συναίνεση για ένα status quo που είναι και ξεκάθαρα τρελό και αυτονόητα μη βιώσιμο. Είναι αυτοί που κάνουν όλη τη βαριά δουλειά σε αυτόν τον αγώνα. Είναι αυτοί που παλεύουν με τη βαρύτητα.

Η ελπίδα δεν είναι δημοφιλής θέση σε έναν κόσμο που κακοποιείται, εκμεταλλεύεται και τρελαίνεται από χειριστικούς κοινωνιοπαθείς. Το οποίο είναι κατανοητό.

Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Κοιτάζω πόσο σκληρά παλεύουν για να κρατήσουν το φως από το να εισβάλει και να διώξει το σκοτάδι, και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: "Αυτοί οι καημένοι δεν μπορούν να το κρατήσουν αυτό για πολύ ακόμα".Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου

CopyAMP code