Κλιμάκωση από Τουρκία: Μετά τις ακραίες δηλώσεις του Ερντογάν κατά του ελληνισμού της Κύπρου, με αφορμή εμπρησμό τζαμιού στη Λάρνακα, έχουμε περίεργη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού από τους Τούρκους... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κλιμάκωση από Τουρκία: Μετά τις ακραίες δηλώσεις του Ερντογάν κατά του ελληνισμού της Κύπρου, με αφορμή εμπρησμό τζαμιού στη Λάρνακα, έχουμε περίεργη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού από τους Τούρκους...

  «Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά » Επικίνδυνη κλιμάκω...

 


«Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά»


Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Άγκυρα - Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών από τη σύλληψη Εβρίτη αστυνομικού από τους Τούρκους


Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν προβοκάτσια, καθώς συνελήφθη ένας Σύρος ως ο βασικότερος ύποπτος (είχε προσωπικές διαφορές με τον ιμάμη του εν λόγω τζαμιού, η Τουρκία προτιμά να οξύνει μέχρι βαθμού πολεμικής κρίσης με τις «πολεμικές» δηλώσεις του Τούρκου προέδρου: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά».

Όλα αυτά με καθυστέρηση τεσσάρων ημέρων, αφού η πράξη έγινε την περασμένη Πέμπτη και εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ τότε.

Ο εμπρησμός σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (2/12) στην περιοχή του Κάστρου, στην παραλία της Λάρνακας.

Ο δράστης όπως προαναφέραμε είναι Σύρος, διαγνώστηκε με «ψυχολογικά προβλήματα», συνελήφθη και εστάλη για νοσηλεία στο Ψυχιατρείο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δυστυχώς, έγινε επίθεση εναντίον των τζαμιών μας στη νότια Κύπρο. Φυσικά, αυτή η επίθεση στη νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματός μας του κ, Ομέρ Τσελίκ. Κι εμείς μαζί με τις δηλώσεις του ‘προέδρου’ μας της Κύπρου Ερσίν Τατάρ, λέμε στη νότια Κύπρο: Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοια δολιοφθορά», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε αναζήτηση του ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό.

«Έχουμε έξι τζαμιά στη νότια Κύπρο και για την ασφάλειά τους είναι υπεύθυνη η διοίκηση της νοτίου Κύπρου. Εμείς λέμε ότι πρέπει να παρέχουν την ίδια ασφάλεια, όπως και εμείς παρέχουμε για τους δικούς τους ιερούς χώρους και τις εκκλησίες τους», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύλληψη Εβρίτη αστυνομικού από τους Τούρκους – Κινητοποίηση ΕΛ.ΑΣ και υπουργείου Εξωτερικών. Ακόμη δεν έχουν ενημερώσει επίσημα για τη σύλληψη

Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι, που επαναλαμβάνουν τα όσα ζήσαμε με την σύλληψη των δυο Ελλήνων Αξιωματικών, μόνο που αυτή τη φορά η υπόθεση έχει να κάνει με Έλληνα αστυνομικό.

Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει χθες από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Για την… περίεργη αυτή υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ να θυμίσουμε ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του Α.Τ.Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικούς κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει γίνει γνωστό εάν έχει ανταποκριθεί.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου