Νέα Μελέτη ΣΟΚ: Για άτομα κάτω των 40 ετών ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος κάνοντας το εμβόλιο της Moderna σε σχέση με τη νόσηση από COVID-19! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα Μελέτη ΣΟΚ: Για άτομα κάτω των 40 ετών ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος κάνοντας το εμβόλιο της Moderna σε σχέση με τη νόσηση από COVID-19!

  Ο κίνδυνος εμφάνισης μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος για άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-1...

 








Ο κίνδυνος εμφάνισης μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος για άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Moderna από ό,τι από τη μόλυνση με τον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature.


Οι ερευνητές βρήκαν 15 επιπλέον περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου σε σύγκριση με 10 επιπλέον περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά από θετικό τεστ COVID-19. 

 

Πηγή: The Epoch Times

Άρθρο του Zachary Stieber

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας, μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής, ήταν πολύ υψηλότερος μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν οκτώ επιπλέον κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο άτομα μετά την πρώτη δόση επίσης.

«Ώρα να εγκαταλείψουμε την πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας COVID-19 είναι πάντα υψηλότερος από τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας του εμβολίου mRNA. Για ορισμένα άτομα, οι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας από το εμβόλιο ή τα εμβόλια είναι υψηλότεροι από αυτούς της νόσου», έγραψε στο Twitter ο Euzebiusz Jamrozik, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο αυξημένος κίνδυνος ξεχώριζε σε σχέση με αυτό που βρήκαν οι ερευνητές για τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και AstraZeneca-Oxford. Οι άνθρωποι βρέθηκαν να κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από μυοκαρδίτιδα από το COVID-19 παρά από οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Αυτή η μελέτη βασισμένη στον πληθυσμό ποσοτικοποιεί για πρώτη φορά τον κίνδυνο αρκετών σπάνιων καρδιακών ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τρία εμβόλια για τον COVID-19 καθώς και με τη μόλυνση SARS-CoV-2. Ο εμβολιασμός για το SARS-CoV-2 σε ενήλικες συσχετίστηκε με μια μικρή αύξηση του κινδύνου μυοκαρδίτιδας εντός μιας εβδομάδας από τη λήψη της πρώτης δόσης των εμβολίων αδενοϊού και mRNA και μετά τη δεύτερη δόση και των δύο εμβολίων mRNA. Αντίθετα, η λοίμωξη SARS-CoV-2 συνδέθηκε με σημαντική αύξηση του κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου από μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα και καρδιακή αρρυθμία», έγραψαν οι ερευνητές.

Το SARS-CoV-2 είναι ένα άλλο όνομα για τον ιό του  ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) που προκαλεί το COVID-19.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Nature και πραγματοποιήθηκε από καθηγητές από πολλά κολέγια, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου AstraZeneca για τον COVID-19.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την αγγλική βάση δεδομένων Εθνικής Εμβολιασμού, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα άτομα που εμβολιάστηκαν στην Αγγλία. Η βάση δεδομένων περιείχε πληροφορίες για 38,6 εκατομμύρια ανθρώπους έως τις 24 Αυγούστου.

Οι περιορισμοί στη μελέτη περιελάμβαναν τη μη περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων - προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι οι έφηβοι διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας από τα εμβόλια από τους ηλικιωμένους - και το εμβόλιο της Moderna δεν ήταν διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι εκπρόσωποι των Moderna, Pfizer και AstraZeneca δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η μυοκαρδίτιδα και μια άλλη μορφή καρδιακής φλεγμονής, η περικαρδίτιδα, έχουν αναγνωριστεί ως σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια Moderna και Pfizer για τον COVID-19, τα οποία είναι και τα δύο βασισμένα στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA. Μια αμερικανική μελέτη που αναλύει αναφορές που υποβλήθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου διαπίστωσε ότι τα έφηβα αγόρια ήταν πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή φλεγμονή από τα εμβόλια Pfizer ή Moderna παρά από νοσηλεία για τον COVID-19.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, διέκοψαν τη χορήγηση του εμβολίου Moderna στους νέους λόγω ανησυχιών για την παρενέργεια.

«Τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν ότι μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών, η συχνότητα της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας ήταν υψηλότερη από το αναμενόμενο», είπε η Δρ. Hanna Nohynek, επικεφαλής ιατρός της μονάδας ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων και εμβολίων του Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας, στους The Epoch Times τον Νοέμβριο. .

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ  απέσυρε μια απόφαση  στα τέλη Οκτωβρίου σχετικά με το εάν θα εγκριθεί το εμβόλιο Moderna για παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω. Η Moderna δήλωσε ότι αυτό έγινε για να μπορέσουν οι ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων να αναλύσουν πιο προσεκτικά τον λογισμό κινδύνου-οφέλους.

Η Moderna δήλωσε σε κλήση του Νοεμβρίου ότι το εμβόλιο της, το οποίο χορηγείται σε υψηλότερη ποσότητα από αυτό της Pfizer, προσφέρει καλύτερη προστασία, αλλά και μεγαλύτερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Μια καναδική προεκτυπωμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι η συχνότητα της καρδιακής φλεγμονής ήταν 5,1 φορές υψηλότερη για τους άνδρες μεταξύ 18 και 24 ετών που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna έναντι εκείνων του ίδιου πληθυσμού που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.

Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό ήταν πολύ χαμηλότερος στους νέους που έλαβαν τη δεύτερη δόση σε μεγαλύτερο διάστημα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Ορισμένες χώρες έχουν παρατείνει το χρόνο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου ως αποτέλεσμα παρόμοιων μελετών.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου