Το έγγραφο της Ε.Ε που καταργούσε τα Χριστούγεννα για να είναι πιο φιλική η γλώσσα προς τους ΛΟΑΤΚΙ και η ομιλία της ΠΤΔ Σακελλαροπούλου για «unisex κοινωνία» σε παιδιά δημοτικού, μαρτυρούν τις προσπάθειες της Νέας Τάξης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το έγγραφο της Ε.Ε που καταργούσε τα Χριστούγεννα για να είναι πιο φιλική η γλώσσα προς τους ΛΟΑΤΚΙ και η ομιλία της ΠΤΔ Σακελλαροπούλου για «unisex κοινωνία» σε παιδιά δημοτικού, μαρτυρούν τις προσπάθειες της Νέας Τάξης

  Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανακάλεσε εσωτερικό έγγραφο, κυρίως λόγω της αντίδρασης «ακροδεξιών», με οδ...

 






Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανακάλεσε εσωτερικό έγγραφο, κυρίως λόγω της αντίδρασης «ακροδεξιών», με οδηγίες για τη δέουσα εσωτερική επικοινωνία στελεχών της, καθώς κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να «ακυρώσει τα Χριστούγεννα» εξαπολύοντας επίθεση κατά της «κοινής λογικής».


Το προκλητικό αυτό έγγραφο έφτασε στην ιταλική εφημερίδα «il Giornale» και αμέσως ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις. Σκοπός του ήταν η προώθηση στη χρήση μιας πιο... ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν, ώστε να είναι πιο φιλική στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

 

Πρόκειται για έναν οδηγό 30 σελίδων με σκοπό τη χρήση πιο ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν σε ό,τι αφορά το φύλο, η οποία να είναι πιο φιλική στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και η οποία παρουσιάστηκε από την Επίτροπο για την Ισότητα, Χελένα Ντάλι, στα τέλη Οκτωβρίου.

Το εσωτερικό έγγραφο περιήλθε στην κατοχή της ιταλικής ταμπλόιντ “il Giornale”, κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από ανώτατο αξιωματούχο του Βατικανούακροδεξιούς πολιτικούς και πρώην Επίτροπο της Ε.Ε.

Ως αποτέλεσμα, η κ. Ντάλι αναγκάστηκε να κάνει πίσω, αναφέρει το Politico. «Υπήρξαν ανησυχίες σε ό,τι αφορά ορισμένα παραδείγματα που αναφέρονταν στις κατευθυντήριες γραμμές για την χωρίς αποκλεισμούς επικοινωνία, η οποία όπως συνηθίζεται σε τέτοιες οδηγίες, είναι μια εργασία σε εξέλιξη», ανέφερε στο Twitter η Μαλτέζα Επίτροπος. «Εξετάζουμε αυτές τις ανησυχίες με σκοπό να τις λάβουμε υπόψη μας στην αναθεωρημένη εκδοχή των οδηγιών».



Το έγγραφο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που υποστήριξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εφαρμογή μιας «Ένωσης Ισότητας» και να διασφαλίσει ότι «όλοι εκτιμώνται και αναγνωρίζονται σε όλο το υλικό μας ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις τους. , αναπηρία, ηλικία ή σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Το έγγραφο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που υποστήριξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εφαρμογή μιας «Ένωσης Ισότητας» και να διασφαλίσει ότι «όλοι εκτιμώνται και αναγνωρίζονται σε όλο το υλικό μας ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις τους. , αναπηρία, ηλικία ή σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Ζήτησε από τους αξιωματούχους «να μην απευθύνονται ποτέ στο ακροατήριο ως «κυρίες και κύριοι», αλλά να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «Αγαπητοί συνάδελφοι». Κάλεσε επίσης τα στελέχη της Επιτροπής να απόσχουν από τη χρήση των όρων «Δεσποινίς ή κυρία, εκτός εάν είναι η ρητή προτίμηση του το άτομο στο οποίο απευθύνεται» και αντ 'αυτού να χρησιμοποιείται το «Ms καθολικά».

Το πιο αμφιλεγόμενο μέρος της συμβουλής ήταν «να αποφύγετε να υποθέσουμε ότι όλοι είναι Χριστιανοί».

«Δεν γιορτάζουν όλοι τις χριστιανικές γιορτές και δεν τις γιορτάζουν όλοι οι Χριστιανοί τις ίδιες ημερομηνίες», λέει το έγγραφο. Συμβουλεύει το προσωπικό να αποφεύγει προτάσεις όπως «η περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να είναι αγχωτική» και αντί να χρησιμοποιεί «Οι διακοπές μπορεί να είναι αγχωτικές».

Λέει επίσης να μην χρησιμοποιείται η φράση «χριστιανικά ονόματα» και να χρησιμοποιείται «όνομα» ή «επώνυμο» αντ' αυτού, καθώς και να μην χρησιμοποιείται ονόματα «που κατά κανόνα προέρχονται από μία θρησκεία». Δίνει το παράδειγμα χρήσης του «Malika and Julio» αντί του «Maria and John» για να περιγράψει ένα «διεθνές ζευγάρι».

Οι κατευθυντήριες γραμμές συνιστούσαν επίσης την αποφυγή της χρήσης «λέξεων με φύλο», όπως «τεχνητά υφάσματα», οι οποίες θα πρέπει να αντικατασταθούν με πιο γενικούς όρους, όπως «συνθετικά υφάσματα».

Η αντίδραση του Βατικανού

Ο καρδινάλιος Pietro Parolin, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού και ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους εντός της Αγίας Έδρας, είπε στο Vatican News : «Φυσικά, γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη και την ταυτότητά της σε πολλές συνεισφορές, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε μια από τις κύριες συνεισφορές του, αν όχι η κύρια, ήταν ο ίδιος ο Χριστιανισμός».

Η «ακροδεξιά» είχε μάλλον σωτήρια αντίδραση

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου, θεωρεί τους εορτασμούς των Χριστουγέννων ως ανεπαρκείς σε ότι αφορά τη καθολική τους αποδοχή», έγραψε η Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Brothers of Italy, στη σελίδα της στο Facebook . «Στο όνομα μιας απαίσιας ιδεολογίας, θέλει να καταστείλει την κουλτούρα ενός λαού. Η ιστορία και η ταυτότητά μας δεν μπορούν να ακυρωθούν, πρέπει να γίνονται σεβαστά».

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ιταλικής δεξιάς Λέγκας, απηχούσε την κριτική του Μελόνι. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής «ανοησία» και αργότερα χλεύασε το περιεχόμενό τους. «Μαίρη, η μάνα. Γιάννης, ο πατέρας. Ζήτω τα άγια Χριστούγεννα… Ελπίζω ότι στην Ευρώπη, κανείς δεν θα προσβληθεί», έγραψε στο Twitter.

Ακόμη και ένας πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος συμμετείχε στις επιθέσεις. Ο Αντόνιο Ταγιάνι, στενός σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και άλλοτε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγραψε στο Twitter : «Ζήτω η Ευρώπη της κοινής λογικής!». μετά την οπισθοχώρηση της Dalli.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν εκδώσει παρόμοιες συστάσεις προς την Επιτροπή, αλλά ήταν λιγότερο σαφείς στα παραδείγματά τους. Τον Ιανουάριο του 2018, το Συμβούλιο εξέδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές του για την προώθηση της χρήσης «ουδέτερων ως προς το φύλο ουσιαστικών που δεν κάνουν καμία υπόθεση για το αν είναι άνδρας ή γυναίκα που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά ή παίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Νοεμβρίου 2021 οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην προσπάθειά τους να πορευθούν το μονοπάτι της πολιτικής ορθότητας εκτέθηκαν και πάλι με αφορμή μια καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Η ελευθερία βρίσκεται στο χιτζάμπ», η οποία έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε στην Γαλλία, αναγκάστηκε να την αποσύρει και την Κομισιόν που είχε συνεισφέρει το ποσό των 340.000 ευρώ να αναγκαστεί να κρατήσει αποστάσεις.

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού

Την ίδια στιγμή στη φυλακισμένη Ελλάδα, αφού έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας, η Πρόεδρος σκέφτηκε να κάνει κατήχηση σε μικρά παιδιά για μια «άφυλη» κοινωνία...

Σοκάρουν τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον παιδικό Winnie το αρκουδάκι και τους είπε ότι... είναι και αρσενικό και θηλυκό. Όπως είπε αυτό είναι το αγαπημένο της παιδικό, καθώς ουσιαστικά προωθεί μια unisex κοινωνία χωρίς διακριτά φύλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το αρκουδάκι Winnie-the-Pooh έχει όνομα και αρσενικό και θηλυκό. Και αυτό είναι που έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή. Δεν ήθελαν να δώσουν όνομα ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό και έδωσαν και τα δύο. Ήταν πολύ νωρίς αυτά όταν γράφτηκαν σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα».


Το που βρισκόμαστε τώρα...το είδαμε και στο έγγραφο της ΕΕ που ζητούσε να διαγράψουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα για να μην «ενοχλούνται» οι ΛΟΑΤΚΙ. Αν όλα αυτά δεν είναι μέρος ενός σχεδίου προώθησης της παγκοσμιοποίησης μέσω μαζοποίησης των πάντων...τότε τι είναι; 




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου