Σύννεφα μεταξύ Η.Π.Α & Κίνας: Το Πεκίνο κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δημιουργούν κρίση, καθώς σχεδιάζουν να εκκενώσουν Πρεσβεία και Προξενεία στην Κίνα. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σύννεφα μεταξύ Η.Π.Α & Κίνας: Το Πεκίνο κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δημιουργούν κρίση, καθώς σχεδιάζουν να εκκενώσουν Πρεσβεία και Προξενεία στην Κίνα.

  Οργή στην Κίνα: Οι Αμερικανοί δημιουργούν κρίση! Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κίνα καθώς το επίσημο πρακτορείο τη...

 


Οργή στην Κίνα: Οι Αμερικανοί δημιουργούν κρίση! Έντονη ανησυχία προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κίνα καθώς το επίσημο πρακτορείο της χώρας που απηχεί τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος κάνει λόγο για σχέδια αποχώρησης των Αμερικανών διπλωματών από Πρεσβεία και Προξενεία. 


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα εγκρίνει αναχωρήσεις για Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους στην Κίνα που επιθυμούν να φύγουν...Ωστόσο σίγουρα έχουν παίξει ρόλο και οι Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας και το τεταμένο κλίμα στην Ουκρανία


Οι Κινέζοι μιλούν για μια “περίεργη” κατάσταση που εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση “έκτακτης ανάγκης”.

Συνδυάζουν τα σχέδια αποχώρησης του διπλωματικού προσωπικού με εντάσεις και προκλήσεις στο Στενό της Ταιβάν, στη Νότια Σινική Θάλασσα και στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι το ζήτημα σχετίζεται με τα υγειονομικά μέτρα της Κίνας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα εγκρίνει αναχωρήσεις για Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους στην Κίνα που επιθυμούν να φύγουν λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εμποδίσει τις κινεζικές αρχές να τους υποβάλουν σε παρεμβατικά μέτρα ελέγχου της πανδημίας, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ τη Δευτέρα (24 Ιανουαρίου) έστειλε το αίτημα στην Ουάσιγκτον για επίσημη υπογραφή, καθώς η Κίνα ενισχύει τα πρωτόκολλα περιορισμού του COVID-19 πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι πηγές, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, πρόσθεσαν ότι κάποιο προσωπικό της πρεσβείας είναι αναστατωμένο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να εξαιρέσει Αμερικανούς αξιωματούχους από αυστηρά μέτρα καραντίνας.

Οι κανόνες περιλαμβάνουν πιθανή αναγκαστική εισαγωγή σε κλινικές πυρετού COVID-19 και χωρισμό από παιδιά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο Reuters σε δήλωση την Τρίτη ότι το καθεστώς λειτουργίας στην πρεσβεία και τα προξενεία του στην Κίνα δεν έχει αλλάξει.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στο λειτουργικό καθεστώς αυτού του χαρακτήρα θα βασίζεται αποκλειστικά στην υγεία, την ασφάλεια και την ασφάλεια των συναδέλφων μας και των μελών των οικογενειών τους», δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος.

Κίνα: Σχεδιάζουν να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί. Σύμφωνα με τους Κινέζους η «επιδημική κατάσταση της Κίνας» είναι απλά μια πρόφαση.

“Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να διατάξει την αποχώρηση όλου του προσωπικού από την πρεσβεία και τα προξενεία στην Κίνα” ανέφερε το φερέφωνο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Αυτή η εξουσιοδοτημένη αναχώρηση πρέπει να εγκριθεί από ανώτερους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο συγκεκριμένος αμερικανικός σχεδιασμός υλοποιείται σε συγκεκριμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για ιδρύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό” δήλωσε στους Global Times μια πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις.

«Αυτά τα κόλπα των Αμερικανών πριν το Νέο Κινεζικό Έτος και τους Αγώνες δείχνουν την πραγματική πρόθεση.

Η κίνηση αυτή δεν έχει σχέση με την επιδημική κατάσταση. Οι Αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν πανικό, να συκοφαντήσουν το αντι-επιδημικό έργο της Κίνας και να διαταράξουν την επιτυχημένη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.»

Η κινεζική εθνικιστική ταμπλόιντ Global Times χαρακτήρισε την εξέταση της πολιτικής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως «βρώμικο τέχνασμα» με σκοπό να διαταραχθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν πολλές συμμάχους και εταίρους σε ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων λόγω, όπως λένε, της συνεχιζόμενης γενοκτονίας της κινεζικής κυβέρνησης εναντίον των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών ομάδων στη δυτική περιοχή της Σιντζιάνγκ.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας

Καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης συνεχίζουν να εξελίσσονται, η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινή ναυτική άσκηση στην Αραβική Θάλασσα, με μεγάλα πολεμικά πλοία και ένα από τα αντιτορπιλικά του Πεκίνου, αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας στο video που ακολουθεί.

Σε δήλωση την Τρίτη, οι αρχηγοί του στρατού ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της αποστολής Peaceful Sea 2022, στην οποία αναπτύχθηκε μια ομάδα πλοίων από τον Στόλο του Ειρηνικού της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού πυραύλου Varyag, του μεγάλου ανθυποβρυχιακού πλοίου Admiral Tributs και του θαλάσσιου δεξαμενόπλοιου Boris Butoma. Το Πεκίνο ανέπτυξε το αντιτορπιλικό πυραύλων Urumqi και το σύνθετο πλοίο εφοδιασμού Taihu.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από αξιωματούχους, φαίνονται σκάφη να ταξιδεύουν μαζί με αεροσκάφη στην έκταση της δυτικής Αραβικής Θάλασσας, ενώ ένα άλλο τμήμα υποτίθεται ότι δείχνει αξιωματικούς να επάνδρουν εξοπλισμό στη γέφυρα.

Η κοινή άσκηση έρχεται λίγο μετά την έναρξη κοινών πολεμικών αγώνων του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας στον Ινδικό Ωκεανό στην άσκηση Ζώνης Θαλάσσιας Ασφάλειας του 2022 σε μια περιοχή 17.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (6.560 τετραγωνικά μίλια).

Καθώς φουντώνουν οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Δύσης, η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν επανειλημμένα τονίσει τους στενούς δεσμούς τους. Μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται σε πολλούς βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας.\

«Συνεργαζόμαστε στον τομέα της ασφάλειας. Ο Κινεζικός Στρατός είναι εξοπλισμένος σε σημαντικό βαθμό με τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα στον κόσμο. Αναπτύσσουμε ακόμη και ορισμένα όπλα υψηλής τεχνολογίας μαζί» , αποκάλυψε ο Ρώσος ηγέτης.


Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου