Τεράστια νίκη για Ν.Τζόκοβιτς! Κέρδισε την έφεση! Στα «κάγκελα» η κυβέρνηση της Αυστραλίας! Το απόλυτο αλαλούμ. Ψάχνουν τρόπο να τον απελάσουν για να μην καταρρεύσει το αφήγημα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τεράστια νίκη για Ν.Τζόκοβιτς! Κέρδισε την έφεση! Στα «κάγκελα» η κυβέρνηση της Αυστραλίας! Το απόλυτο αλαλούμ. Ψάχνουν τρόπο να τον απελάσουν για να μην καταρρεύσει το αφήγημα

  Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στην Αυστραλία μετά τη δικαίωση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από το δικαστήριο στην έφεση που είχε καταθέσει γ...

 


Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στην Αυστραλία μετά τη δικαίωση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από το δικαστήριο στην έφεση που είχε καταθέσει για το ζήτημα της συμμετοχής του στο Australian Open. Η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να πιάστηκε στον ύπνο, καθώς δεν περίμενε να υπάρξει τέτοια απόφαση...και τώρα ψάχνουν να βρουν οποιοδήποτε τρόπο για να τον απελάσουν, προκειμένου να μην καταρρεύσει το αφήγημα και κυρίως να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλους αθλητές που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

H κυβέρνηση της Αυστραλίας πληρώνει τα έξοδα του Ν.Τζόκοβιτς

Τεράστια νίκη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος τενίστας θα παίξει κανονικά στο Australian Open παρόλο που είναι ανεμβολίαστος.  

Πριν από λίγες ώρες βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο τον δικαιώνει απόλυτα και ακυρώνει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να του ακυρώσει τη βίζα! 

O κορυφαίος Σέρβος τενίστας θα παίξει κανονικά στο Australian Open, καθώς κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του, μετά το θρίλερ που διαδραματιζόταν εδώ και πολλές ημέρες για τη συμμετοχή του, αφού είναι ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το BBC o δικαστής βρήκε παράλογο τον τρόπο με τον οποίο οι αξωματούχοι των συνόρων πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τη βίζα του.

Μάλιστα ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Άντονι Κέλι διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Νο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο όπου κρατείται, ανατρέποντας την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του.

Επίσης, διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποφυλακιστεί σε 30 λεπτά με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να παραδίδονται σε αυτόν.

Υπέρ του ο δικαστής: «Τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει;»

Λίγο νωρίτερα, ο δικαστής Άντονι Κέλι φάνηκε να τείνει προς την πλευρά του Σέρβου σούπερ σταρ, εκθέτοντας τις αυστραλιανές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλι συμφώνησε με το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα στους αξιωματούχους, δηλώνοντας μάλιστα «ταραγμένος» από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Επανέλαβε, δε, το γεγονός ότι η εξαίρεση του Τζόκοβιτς χορηγήθηκε από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια στην Αυστραλία, «καίγοντας» την αυστραλιανή πλευρά!

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του δικαστή Κέλι, ο οποίος τόνισε με νόημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», ενώ επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόσβαση σε καμία βοήθεια.

Θα σταματήσει ή θα συνεχιστεί το θρίλερ;

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αν ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου ανέτρεπε την αρχική ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.

Ο δικηγόρος που ενεργεί για την κυβέρνηση, Christopher Tan, είπε στο δικαστήριο πριν από λίγο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης (που είναι ο Alex Hawke) θα εξετάσει τώρα εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του αυτό για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς


Έριξαν δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού σε Έλληνες και Σέρβους οπαδούς του Ν.Τζόκοβιτς - Μέχρι και σε μικρά παιδιά (βίντεο)

Δεν άργησαν να οξυνθούν τα πνεύματα λόγω της φερόμενης απόφασης της Αυστραλίας να συλλάβει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς χιλιάδες Έλληνες και Σέρβοι οπαδοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο που βρισκόταν ο τενίστας και ζητούν την απελευθέρωση τους. 

Οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στις εγκαταστάσεις που βρίσκεται ο Τζόκοβιτς και τραγουδούσαν ρυθμικά το «ελεύθερος Νόλε». Μάλιστα υπήρξε καυγάς με την αστυνομία, καθώς δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς που όρμησαν προς το αυτοκίνητο του Νόβακ (τουλάχιστον πιστεύεται ότι ήταν μέσα ο Νόβακ). Αφού το αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο, οι άνθρωποι τσακώθηκαν με την αστυνομία.


Μάλιστα η αστυνομία έριξε και σπρέι πιπεριού προς το πλήθος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταγγελίες για χρήση του ακόμα και σε μικρά παιδιά, ενώ και ένας αστυνομικός εμφανίζεται να αντιμετώπισε πρόβλημα.

Κυβέρνηση Αυστραλίας: «Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το θέμα της απέλασης του Ν.Τζόκοβιτς»

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες ο Σέρβος τενίστας μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία, συνελήφθη από τις αρχές της Αυστραλίας. 

Σκοπός τους φέρεται να ήταν να τον απελάσουν από τη χώρα. Τις πληροφορίες τις επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, αλλά και ο αδελφός του. 

Παρότι δικαιώθηκε στην υπόθεση της βίζας του και όλα έδειχναν τη συμμετοχή του στο Australian Open, από τη χώρα προέκυπτε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης είχε το δικαίωμα να προβεί σε προσωπική ενέργεια για την απέλασή του, κάτι που πιθανότατα συνέβη. 

Παρόλα αυτά μετά την κατακραυγή η Αυστραλία φαίνεται να... έκανε όπισθεν ολοταχώς και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Age» από την Αυστραλία, Άντονι Γκάλουεϊ, ο Σέρβος δεν θα απελαθεί, ενώ ο συνάδελφός του Πολ Σακάλ δήλωσε ότι ο Νόλε θα είναι σύντομα ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό δημοσιογράφο Πολ Σακάλ δεν έχει συλληφθεί, καθώς ακόμη εξετάζεται η περίπτωση της προσωπικής απόφασης του υπουργού για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ θα αποφασίσει το βράδυ πως ο Νο1 στον κόσμο θα είναι ελεύθερος να αγωνιστεί στο Australian Open.

Μετά από το θρίλερ πήρε θέση η κυβέρνηση της Αυστραλίας 

Μετά τα πολλά δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Αυστραλίας πήρε θέση για το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς και παραδέχθηκε ότι εξετάζεται αυτή τη στιγμή το θέμα της απέλασης του Σέρβου τενίστα. Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι ο «Νόλε» είχε συλληφθεί, αλλά και πως θα έχουμε άμεσα επίσημη εξέλιξη. 

Το γεγονός επισήμανε λοιπόν και ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

Επέστρεψε νικητής στα γήπεδα ο Ν.Τζόκοβιτς - «Τον πολεμούν γιατί είναι ο καλύτερος» λέει ο πατέρας του

«Θα παραμείνω και θα προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open»

Αφού κέρδισε την έφεση και το δικαίωμα να παραμείνει στην Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ποστάροντας μια φωτογραφία από την Ror Laver Arena!

O Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη του προπόνηση στο γήπεδο (όπου έχει μεγαλουργήσει) αποφεύγοντας να μιλήσει τελικά στην συνέντευξη Τύπου που παρέθετε την ίδια ώρα η οικογένεια του.

 «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά όλα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open.

Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς

Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός».

Η οικογένειά του, οι γονείς του και ο αδερφός του παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου.

Πρώτος μίλησε ο αδερφός του, Τζόρτζε Τζόκοβιτς ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την στήριξη προς τον αδερφό του τόνισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί γιατί μιλάμε για τον αδερφό μου, αλλά δεν θέλουμε να προσβάλλουμε και κανέναν. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε και να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος γιατί δεν έκανε τίποτα παράνομο και ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα.

Ο Νόβακ επιτέλους είναι ελεύθερος και πριν από λίγο ήταν στο γήπεδο κάνοντας προπόνηση. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις και με τις καλύτερες προθέσεις, έχοντας μαζί του όλα τα απαραίτητα έγραφα που του είχαν ζητήσει. Επιτέλους όλος ο κόσμος είδε ποια είναι η αλήθεια και τι συνέβη πραγματικά σε όλη αυτήν την διαδικασία».

Η μητέρα του Σέρβου τενίστα εμφανώς συγκινημένη τόνισε από την πλευρά της:

«Ο Νόλε είναι ένα αγόρι που έμαθε από την οικογένεια του να μην ανέχεται τα ψέματα και να παλεύει πάντα για τη δικαιοσύνη. Δεν είναι ένοχος, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους και υπέφερε άδικα.

Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά μια τέτοια κατάσταση και προσπαθήσαμε να παλέψουμε για να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο.

Τα συναισθήματα που ζήσαμε ήταν τρομερά. Θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε το τηλέφωνο του και δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Αν είναι καλά αν χρειάζεται κάτι... Νομίζω ότι όλες οι μανάδες του κόσμου θα με καταλάβουν.

Στην Μελβούρνη οι συμπατριώτες μας αλλά και απλοί άνθρωποι ήταν εκεί για να τον στηρίξουν. Δεν τους έβλεπε αλλά τους άκουγε και του έδιναν δύναμη. Υπάρχει όμως Θεός και υπάρχει και δικαιοσύνη. Κι αυτή η νίκη του είναι μεγαλύτερη απ' όλα τα Γκραν Σλαμ που έχει κατακτήσει».

Για τεράστια νίκη του Νόβακ έκανε λόγο ο πατέρας του Σερτζάν.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν του έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική υπερασπιστική γραμμή. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν ακέραιος, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κίργιος, που έλεγε ότι ο Νόβακ είναι το φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρεϊ, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου. Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των προτερημάτων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες: Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ!

Θα κερδίσει άλλα 10 Grand Slam. Δεν καταλαβαίνουν τι του έκαναν. Είναι υπέροχος. Έχει τόση ψυχική δύναμη που αυτό δεν τον έχει ενοχλήσει. Ανυπομονεί για τις 17 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει το τουρνουά».

Την Τρίτη η απόφαση σύμφωνα με τους Αυστραλούς

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δεν θα πάρει απόφαση για το αν θα ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς σήμερα. Είχε τέσσερις ώρες για να χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία βάσει του νόμου για τη μετανάστευση, εάν η κυβέρνηση ήθελε να προσπαθήσει να κρατήσει τον πρωταθλητή του τένις υπό κράτηση. Αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να μην λάβει απόφαση εντός της προθεσμίας των τεσσάρων ωρών, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος να φύγει. Αναμένεται η απόφαση για το αν θα ακυρώσει τη βίζα του ήδη αύριο.

Αν η βίζα του διάσημου τενίστα ακυρωθεί για δεύτερη φορά, δεν θα μπορεί να επισκεφθεί την Αυστραλία για τρία χρόνια.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου