Ιστορικό διάγγελμα ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ για Ουκρανία: «Η μεγαλύτερη κρίση από τον Ψυχρό Πόλεμο - Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ιστορικό διάγγελμα ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ για Ουκρανία: «Η μεγαλύτερη κρίση από τον Ψυχρό Πόλεμο - Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη»

  Η ηγεσία του Πενταγώνου απηύθυνε ωμές πολεμικές απειλές αλλά και προειδοποιήσεις προς την Ρωσία σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το αιματοκύ...

 






Η ηγεσία του Πενταγώνου απηύθυνε ωμές πολεμικές απειλές αλλά και προειδοποιήσεις προς την Ρωσία σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία. Φοβούνται γενίκευση της κρίσης στην Αν. Ευρώπη!


Σε μία από τις σπάνιες στιγμές της Ιστορίας λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Ausin, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Mark Milley έδωσαν από το Πεντάγωνο κοινή συνέντευξη τύπου-διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, τον ευρωπαϊκό και την ηγεσία της Ρωσίας.

 

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησαν για το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και απείλησαν την Μόσχα “με ενεργοποίηση της τρομαχτικότερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη αν επιτεθεί σε χώρα μέλος της Συμμαχίας”.

Το θέμα είναι, αν οι Αμερικανοί έχουν πληροφορίες για γενίκευση της κρίσης ή απλά προειδοποιούν προς πάσα κατεύθυνση.

 

“Θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 αν επιτεθείτε σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ”

O Στρατηγός Milley απεύθυνεe ξεκάθαρες απειλές προς την Ρωσία. Eίπε αναλυτικά:

“Δεν υπάρχει πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών ή του ΝΑΤΟ να επιτεθούν στη Ρωσία. Αυτή η κρίση σχεδιάζεται από τη Ρωσία.

Έχουμε θέσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ σε αυξημένη επιφυλακή.

Αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Είμαστε έτοιμοι, ικανοί και προετοιμασμένοι να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για την προστασία των συμμάχων μας στο πλαίσιο του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.

Μία επίθεση εναντίον χώρας μέλους, είναι επίθεση εναντίον όλων.

Το ΝΑΤΟ έχει σημαντική στρατιωτική ικανότητα

Το ΝΑΤΟ έχει 130 Ταξιαρχίες χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι Αμερικανικές δυνάμεις, 93 Μοίρες μαχητικών, 4 αεροπλανοφόρα και πολλά περισσότερα πλοία επιφανείας.

Η στρατιωτική δυνατότητα του ΝΑΤΟ (το λέει ξανά) είναι πολύ, πολύ σημαντική.

“Φριχτές οι απώλειες αν επιτεθεί η Ρωσία”

“Οι μαχητικές ικανότητες της Ουκρανίας έχουν βελτιωθεί από το 2014, οι ΗΠΑ παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη. Εάν η Ρωσία επιλέξει να εισβάλει στην Ουκρανία, θα έχει σοβαρές απώλειες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεδομένης της σύνθεσης των δυνάμεών της, “θα προκαλούσε σημαντικό αριθμό απωλειών…θα ήταν φρικτό. Θα ήταν τρομερό. Και δεν είναι απαραίτητο να συμβεί.

Ενθαρρύνουμε σθεναρά τη Ρωσία να κάνει πίσω και να επιδιώξει μια λύση μέσω της διπλωματίας. Η ένοπλη δύναμη πρέπει να είναι πάντα η τελευταία λύση.

Η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει ακόμη χρόνος και χώρος για διπλωματία.

Ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις. Είναι ξεκάθαρο πως πλέον έχει δυνατότητα εισβολής.

Η ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα της Ουκρανίας είναι «μεγαλύτερη σε κλίμακα και εύρος από ό,τι έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία.

Τίποτα παρόμοιο από τις μέρες του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν έχουμε μετασταθμεύσει στρατεύματα. Θέσαμε τα στρατεύματα σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα.

Αναφορικά με τους 8.500 στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αυτοί θα αναπτυχθούν στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ μόλις ζητηθεί.

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Πούτιν έχει λάβει απόφαση εισβολής, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αυξηθεί με «συνεπή και σταθερό ρυθμό που περιλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες» κοντά στην Ουκρανία.

Επιπλέον υπάρχει αυξημένη ρωσική ναυτική δραστηριότητα στον βόρειο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης πόλεων και σημαντικών περιοχών».

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητη. Ενθαρρύνουμε σθεναρά τη Ρωσία να παραιτηθεί.

Οι ΗΠΑ έχουν ένα «μικρό σώμα» στρατιωτικών συμβούλων και εκπαιδευτών στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν μόνιμες δυνάμεις. Έχουμε «μηδενικά» επιθετικά οπλικά συστήματα εκεί

Υπάρχουν περίπου 150.000 άνθρωποι στον ενεργό στρατό της Ουκρανίας. «Οι μαχητικές τους ικανότητες έχουν βελτιωθεί, αλλά χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να αμυνθούν»

“Ο Στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος”

Οποιαδήποτε σύγκρουση στην Ουκρανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης με πληθυσμό 44 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα ήταν «τρομερή, θα ήταν φοβερή και δεν είναι απαραίτητη», είπε ο Milley.

«Εάν ξεσπούσε πόλεμος στην κλίμακα και το εύρος που είναι δυνατό, ο άμαχος πληθυσμός θα υποφέρει πάρα πολύ», είπε.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ευρώπη «πολύ, πολύ στενά», είπε ο Milley.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ό,τι κι αν συμβεί, είμαστε έτοιμοι να καθησυχάσουμε τους συμμάχους μας στην περιοχή και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ», είπε ο Όστιν.

Ο Milley πρόσθεσε: «Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να κάνει ό,τι μας ζητηθεί».

Δείτε το βίντεο


Από warnews247




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου