Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το Αιγαίο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε «ξεπούλημα» της Θράκης… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το Αιγαίο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε «ξεπούλημα» της Θράκης…

  ΑΚΚΕΛ: Προχωρούν σε ανεξαρτητοποίηση της Θράκης μας...! Αμερικανική μαχαιριά στην Θράκη μας με κερασάκι τις ΕΟΖ παράνομων μεταναστών… ...

 
ΑΚΚΕΛ: Προχωρούν σε ανεξαρτητοποίηση της Θράκης μας...!


Αμερικανική μαχαιριά στην Θράκη μας με κερασάκι τις ΕΟΖ παράνομων μεταναστών…


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ξεχνά ποτέ την επεκτατική πολιτική του έναντι της Ελλάδος. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτή εξυπηρετεί το σχέδιό του περί της περιχαράκωσης των σημερινών συνόρων της Τουρκίας.

Γι΄ αυτό μεθοδικά ξεδίπλωσε το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδος σε ένα απέραντο στρατόπεδο “μεταναστών – προσφύγων” από διάφορες εξαθλιωμένες χώρες. Καθ΄ ότι στις βόρειες περιοχές της Πατρίδος μας, αλλά και στα νησιά (κυρίως) του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Έλληνες αυτών των περιοχών, στενάζουν υπό το βάρος των Hot spots και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αλλόφρονα πολιτική της Ε.Ε. (λέγε με Γερμανία) περί της “διαχείρισης” αυτών των ψυχών.

Από την άλλη πλευρά, μια υποταγμένη και δουλική κυβέρνηση, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την Πατρίδα μας, αποδέχεται την αλλοίωση του πληθυσμού μας και την επιπλέον επιβάρυνση της ήδη πτωχευμένης οικονομίας μας.

Από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι “φιλοξενούμενοι” αντιδρούν με τις συνθήκες διαβίωσής τους στα Hot spots και ήδη έχουν δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια κατά καιρούς. Τα οποία, το αμέσως επόμενο διάστημα πιθανότατα θα λάβουν εκρηκτική διάσταση και η αντιπαράθεση κατοίκων και “φιλοξενούμενων” να μετατραπεί σε μια μάχη σώμα με σώμα, με απρόβλεπτα θλιβερά αποτελέσματα!

Εξυπηρετεί η κυβέρνηση με την άφρονα πολιτική της τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν;

Στο σημείο αυτό θα σας θυμίσω το σχέδιο της Τουρκίας, όπως μου το είχε εκμυστηρευτεί ειδική – εξέχουσα πηγή μου και το οποίο είχα δημοσιεύσει σε άρθρο μου στις 5 Μαρτίου 2017! Το οποίο σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ:

«Η πηγή μας, “ωτακουστής” του Ερντογάν, μας μετέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινίας τρόμου αλά Χίτσκοκ. Που όμως, εάν παρακολουθήσουμε τις Παγκόσμιες εξελίξεις, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι  ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σενάριο τρόμου!

Έτσι, με δεδομένη την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μας και του Έβρου από “πρόσφυγες – μετανάστες”, το σχέδιο του Ερντογάν είναι το ακόλουθο:

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσει ο εποικισμός των νησιών μας! Θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου μας μουσουλμανικοί θύλακες. Σε κάποια στιγμή η Τουρκία θα εμφανιστεί ως προστάτης – νταβατζής όλων αυτών των θυλάκων, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συνδιοίκησης στο Αιγαίο (Α΄ φάση) και ανεξαρτητοποίησης της Θράκης!  

Που η διοίκηση του Αιγαίου Πελάγους δεν θα είναι ούτε ελληνική, ούτε τουρκική! Που όμως, για την άσκηση διοίκησης θα πρέπει να έχει λόγο και η Τουρκία! Όπως και για τον Έβρο, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ΗΠΑ!

Στη Β΄ φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας ανώμαλης κατάστασης στα νησιά μας προκειμένου η Τουρκία να επιβάλλει την πολιτιστική μετάλλαξη των νησιών μας του Αιγαίου, όπως ακριβώς και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης!

Στην Γ΄ φάση προβλέπεται η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται ο στρατός μας στα νησιά μας!

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας. Γιατί, γι΄ αυτόν τον τεράστιο πλούτο γίνεται ο καυγάς. Που τελικά, ενδεχομένως εάν δεν αντιδράσουμε να οδηγήσει τις εξελίξεις στη διχοτόμηση του Αιγαίου, που επιθυμεί διακαώς ο Ερντογάν, γι΄ αυτό και αμφισβητεί επανειλημμένως τη Συνθήκη της Λωζάνης!

Στον δε Έβρο η συνδιοίκηση με τις ΗΠΑ, με την στρατικοποίηση της περιοχής, θα είναι το φόβητρο των επερχόμενων εξελίξεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία!

Στρατιωτική βάση των ΗΠΑ ο Έβρος…

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να αυξήσει τις δομές παράνομων μεταναστών στη Χίο, την Μυτιλήνη, στην Κω, στην Λέρο, στη Σάμο, στον Έβρο!

Όπου οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών μας, ξεσηκώνονται και αντιδρούν.

Αντίδραση, σαν και αυτή που δημιουργεί το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος και ο Πρόεδρός του Βάκης Τσιομπανίδης! Το μοναδικό κόμμα με έδρα τον Έβρο μας!

Αντιδρούν για την επέκταση, την αύξηση της δυναμικότητας του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας!

Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον κ. Βάκη Τσιομπανίδη, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 να μας καταθέσει γενικότερα τις απόψεις του!

Παρακάτω τα όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ:

Χωρίς να πέφτουμε από τα σύννεφα, μαθαίνουμε ότι οι Αμερικανοί (και λόγω της στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη) ζητάνε αρχικά αποστρατικοποίηση της Θράκης και στον ορίζοντα ανεξαρτητοποίηση! 

Οι καμπάνες στην περιοχή χτυπούσαν εδώ και καιρό, αρχικά με την εμμονή του Νότη Μηταράκη να στήσει υπερδομή μεταναστών στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού.

Αλλά και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που στην ουσία μετατρέπει τις ακριτικές περιοχές της χώρας σε ανεξάρτητες (μη ευρωπαϊκές) ζώνες υπό την εποπτεία της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, ώστε να μπορούν να αιτούνται ασύλου οι παράνομα εισερχόμενοι σε επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα τα παραπάνω αλλά και η ανθελληνική δράση του κόμματος DEB, του Τουρκικού προξενείου, της Άγκυρας και των εδώ πρακτόρων συνθέτουν ένα δυσοίωνο σκηνικό για την Ελληνική Θράκη.

Ως ΑΚΚΕΛ έχουμε αντιπροτείνει, ο έλεγχος και τα αιτήματα ασύλου να γίνονται πραγματικά εκτός ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην Τουρκία από πολυεθνικές δυνάμεις, ώστε Τουρκικό έδαφος να μετατραπεί σε ουδέτερη ζώνη και όχι Ελληνικό-Ευρωπαϊκό!

Αλαζόνας και ο Πρόεδρος της Βουλής; 

Αλήθεια που είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και η περίφημη Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης; Αυτή την ανάπτυξη σχεδιάζουν;

Για την ιστορία το ΑΚΚΕΛ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ως το μοναδικό Ελληνικό κόμμα με έδρα την Θράκη να μετέχει αυτοδικαίως στην επιτροπή, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής αντιδημοκρατικά δεν μπήκε καν στον κόπο να μάς απαντήσει!  

Το ΚΥΤ Φυλακίου αλλά και η επέκταση χωρητικότητας των δομών στα νησιά είναι μόνο ο προπομπός του διαμελισμού της χώρας με τις ελεύθερες οικονομικά ζώνες.

Στις ΕΟΖ θα χρειαστεί φθηνό εργατικό δυναμικό (σύγχρονοι σκλάβοι) και αυτόν τον ρόλο θα παίξουν “πρόσφυγες – μετανάστες” και ο ντόπιος πληθυσμός, αν τελικά δεν γίνει μετανάστης στην ίδια του την πατρίδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το Αιγαίο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “ξεπούλημα” της Θράκης μας!

Τι είναι οι ανεξάρτητες οικονομικές ζώνες ΕΟΖ;

Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη θεωρείται το περιορισμένο τμήμα του εθνικού εδάφους του κράτους, στο οποίο συγκεκριμένες προνομιακές οικονομικές συνθήκες (τελωνεία, μίσθωση, φορολογία, θεωρήσεις βίζας κλπ.), εφαρμόζονται όσον αφορά ξένους και εγχώριους επιχειρηματίες, ορίζοντας συνεπώς τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επένδυσης ξένων κεφαλαίων.

Νομοθετείται η δυνατότητα δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου, ειδικών ζωνών οικονομικών αποθηκών εμπορευμάτων, ελεύθερων λιμανιών, ζωνών εξαγωγικής δραστηριότητας, ειδικών επενδυτικών ζωνών, ελεύθερων βιομηχανικών-οικονομικών ζωνών κλπ., περιορισμός ή κατάργηση των επιβαρύνσεων των εργοδοτών, χαλάρωση των κανονισμών ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αποδυνάμωση των περιβαλλοντικών κανονισμών, απαγόρευση του συνδικαλισμού, αλλά και κατάργηση κάθε είδους συλλογικών διαπραγματεύσεων, περαιτέρω μείωση του μισθού των εργαζόμενων και απορρύθμιση των κανόνων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν την φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Η χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό.

Μία μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες την βδομάδα!

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης, μας είπε πως η Κομισιόν στις 28 Οκτωβρίου 2011 (E-008429/2011) σχετικά με την δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα, είχε τοποθετηθεί ως ακολούθως: 

“Αν το αποφασίσει η Ελληνική κυβέρνηση, η Επιτροπή είναι πρόθυμη να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τη δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών αυτών”!

Υπάρχει λοιπόν, προτεινόμενο μοντέλο για την ανάπτυξη της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, το οποίο είναι μάλλον ένας συνδυασμός των μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως η Πολωνία και δευτερευόντως η Ν. Κορέα!

Φυσικά πέραν από την εξεταζόμενη περιοχή, το ίδιο μοντέλο προτείνεται να ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αντίστοιχες προοπτικές και φιλοδοξίες!

Υπάρχει λοιπόν έντονη κινητικότητα για την δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, υπάρχουν και αντίστοιχες αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας οι οποίες αποτελούν τον “προπομπό” αυτής της δημιουργίας της ΕΟΖ!

Αυτό για να καταλάβουμε επιτέλους, τι διάολο χρειάζονται οι μετανάστες στον Έβρο, στα νησιά και σε άλλες περιοχές και προς τι οι κυβερνητικές εμμονές.

Μέσα στην συμφωνία για την ΕΟΖ θα υπάρχει θέμα δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αντίστοιχες ΕΟΖ θα δημιουργηθούν  ξαφνικά και στην ανατολική Θράκη, αλλά και στην Βουλγαρία.

Τότε η Τουρκία μπορεί να είναι ο εγγυητής των θρησκευτικών δικαιωμάτων όλης της Θράκης. Θα έχει τόσο μεγάλη επιρροή που θα απαιτήσει δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της Θράκης, δημιουργώντας ένα κράτος δορυφόρο της Τουρκίας, με τον οικονομικό έλεγχο της Γερμανίας, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά!

Το ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά και η επέκταση χωρητικότητας των δομών στα νησιά είναι μόνο ο προπομπός του διαμελισμού της χώρας με τις ελεύθερες οικονομικά ζώνες.

Στις ΕΟΖ θα χρειαστεί φθηνό εργατικό δυναμικό (σύγχρονοι σκλάβοι) και αυτόν τον ρόλο θα παίξουν “πρόσφυγες – μετανάστες”!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το Αιγαίο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “ξεπούλημα” της Θράκης!

Όλα τα παραπάνω σημαντικά μας δήλωσε ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022!

Επιθέσεις, βιαιοπραγίες, κατά αντιδρώντων πολιτών και αρχών…   

Ωστόσο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στο ΚΥΤ Έβρου, η κυβέρνηση με υπεργολάβο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ προσπάθησε να μεταφέρει μηχανήματα, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα επέκτασης της δομής “μεταναστών”!

Αυτή η νέα κυβερνητική προσπάθεια δημιούργησε μεγάλη ένταση, μεταξύ του Προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσομπανίδη, του Προέδρου της κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη, καθώς και άλλων κατοίκων που προσπαθούσαν να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε πάλι με τον κ. Τσιομπανίδη και ο οποίος μας δήλωσε τα παρακάτω:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων σε όλα τα θέματα και στην περίπτωση του ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου έβγαλε τον γνωστό χουντικό και θρασύδειλο χαρακτήρα του, μέσα από την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ!

Όταν μαζί με άλλους Έλληνες πολίτες και κατοίκους της περιοχής προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τη μεταφορά μηχανημάτων για τις εργασίες επέκτασής του!

Εγώ προφανώς υπέβαλα μήνυση ως αρχή των ενεργειών που θα γίνουν κατά παντός υπευθύνου, αλλά ο εισαγγελέας για δικούς του λόγους θεώρησε πως και εγώ είμαι εξίσου υπεύθυνος, επειδή φαίνεται (;;;), ότι κακοποίησα τουλάχιστον “ψυχολογικά” το φορτηγό του υπεργολάβου ή ότι του άσκησα βία, όταν στάθηκα μπροστά, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας!


Αφού δεν μπορούσε να ξεφορτώσει μηχανήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση εγκαταστάσεων, στις οποίες το καθεστώς Μητσοτάκη-Μηταράκη και ΣΙΑ (μαζί με τους διακινητές), θα “φιλοξενήσουν” μεταξύ άλλων και ισλαμιστές τζιχαντιστές, πίσω από την πλάτη των Ελλήνων στρατιωτών που προστατεύουν τα σύνορα στον Έβρο!


Επίσης δεν μπορώ να μην καυτηριάσω την συμπεριφορά του αστυνομικού διευθυντή ο οποίος αντί επί τόπου να συλλάβει τον υπεργολάβο της ΤΕΡΝΑ, μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα να υποβάλλω μήνυση (30 χιλιόμετρα πιο πέρα) κατά του υπεργολάβου της ΤΕΡΝΑ, ενώ μπροστά στους άλλους αστυνομικούς, ο υπεργολάβος μου επιτέθηκε, με χτύπησε και ο αστυνομικός διευθυντής απλώς έβλεπε και τον άφηνε να συνεχίζει κανονικότατα σαν να μην συμβαίνει τίποτε!

Προφανώς αυτά δεν μας αποθαρρύνουν, αλλά χαλυβδώνουν τη θέλησή μας. Όλοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη!»!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.grΣχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου