Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό στη διαχειριστική εταιρεία! Νύχτωσε και δεν πάει κανείς να τους βοηθήσει! Τι ψηφίσατε Έλληνες; Παραιτηθείτε! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό στη διαχειριστική εταιρεία! Νύχτωσε και δεν πάει κανείς να τους βοηθήσει! Τι ψηφίσατε Έλληνες; Παραιτηθείτε!

  Άφησαν τους πολίτες να πληρώσουν και να μπουν στην Αττική Οδό και δεν πάει κανείς να τους βοηθήσει! Αποκαλυπτικές οι μεταδόσεις του δημοσι...

 






Άφησαν τους πολίτες να πληρώσουν και να μπουν στην Αττική Οδό και δεν πάει κανείς να τους βοηθήσει! Αποκαλυπτικές οι μεταδόσεις του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου από το σημείο που επί 7 ώρες και πλέον είναι εγκλωβισμένοι! Αμεση παρέμβαση εισαγγελέα για τον χαμό στην Αττική Οδο. Η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ήταν μόνο για φωτογραφίες!


Να αναζητηθούν ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή. Παρέλειψε βέβαια να αναζητήσει ευθύνες στον ίδιο και στη κυβέρνηση που είναι υπεύθυνοι για τη διαχειριστική εταιρεία...!

 

Έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων ζητούν «συγγνώμη» αλλά φταίνε... οι άλλοι! Η εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό, είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, νομίζοντας ότι το να ρίχνει τις ευθύνες σε μία ιδιωτική εταιρεία θα γλιτώσει η κυβέρνηση από την κατακραυγή για τον ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τόσων ανθρώπων.

Ο Χ.Στυλιανίδης ζήτησε «συγγνώμη» από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. 

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Το ερώτημα είναι γιατί ζήτησε «συγγνώμη» αφού ευθύνεται η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού για το χάος και την έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων πολιτών;

Ακούστε την ενημέρωση εδώ:


Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό - «Είναι ντροπή, δεν μας ενημέρωσε κανένας» - «Δεν έχουμε νερό, φαγητό, τίποτα»

Η συνεχής χιονόπτωση και δύο νταλίκες που «δίπλωσαν» στον δρόμο, στο ύψος της Παλλήνης, καθήλωσαν τους οδηγούς στα οχήματά τους - «Οι υπεύθυνοι δεν μας ενημέρωσαν, ώστε να μην μπαίνουμε στην Αττική Οδό» είπε εγκλωβισμένος οδηγός στο protothema.gr - «Αύριο θα ξεμπερδέψουμε» - Τι λέει η Αττική Οδός - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τραγικές καταστάσεις ζουν, εδώ και πάνω από τέσσερις με πέντε ώρες, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα στο ύψος της Παλλήνης, καθώς η συνεχής χιονόπτωση και τα προβλήματα από τις δυο νταλίκες που έχουν διπλώσει στη μέση του δρόμου, έχουν διακόψει την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ένας έξαλλος εγκλωβισμένος οδηγός, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους.

«Είναι ντροπή, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Για να βρεθούμε στην κατάσταση αυτή πληρώσαμε διόδια. Αίσχος, δεν μας λένε τίποτα ο,τι μαθαίνουμε το ακούμε από τα ραδιόφωνα. Οι νταλίκες είχαν διπλώσει ώρες πριν και οι υπεύθυνοι δεν είχαν ενημερώσει, ώστε να μην μπαίνουν οι οδηγοί στην Αττική Οδό. Έπρεπε να είχαν κόψει την είσοδο. Φοβάμαι πως όχι το βράδυ, αλλά αύριο θα ξεμπερδέψουμε. Το χιόνι που πέφτει συνεχώς εδώ και ώρες έχει καλύψει τους δρόμους και στο τέλος και τα αυτοκίνητα μας. Δεν έχουμε φαγητό, νερό, τίποτα» ανέφερε ο ταλαιπωρημένος οδηγός.

Απελπιστική η κατάσταση στην Αττική Οδό – Δραματική έκκληση του Άκη Παυλόπουλου για εγκλωβισμένους οδηγούς

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κανένας οδηγός δεν έχει καμία ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει.





Ο δημοσιογράφος του OPEN TV, Άκης Παυλόπουλος, που βρίσκεται στο σημείο εδώ και 7 ώρες, καταγγέλλει την κατάσταση μέσω του σταθμού και απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να γίνει κάτι με συνεχείς συνδέσεις.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος απελπισμένος κάνει εκκλήσεις μέσω της τηλεόρασης και αναφέρει ότι επιλέξαμε τον πιο πολυσύχναστο και πιο ασφαλή δρόμο της Ελλάδας και προσθέτει πως ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Αττικής Οδού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ενώ κανείς δεν ενημερώνει για το τι συμβαίνει.

«Ας κάνει κάποιος κάτι, οφείλει να κάνει κάτι».

Μιλώντας στο OPEN TV ο Ακης Παυλόπουλος ανέφερε: «Δεν προχωράει, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Προχωράμε μέτρο-μέτρο και σταματάμε. Υπάρχει μία φωτεινή επιγραφή που λέει ότι μπροστά μας - δεν ξέρω σε ποιο σημείο - γίνεται ρίψη άλατος»

«Δεν προχωράει, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Προχωράμε μέτρο-μέτρο και σταματάμε. Υπάρχει μία φωτεινή επιγραφή που λέει ότι μπροστά μας - δεν ξέρω σε ποιο σημείο - γίνεται ρίψη άλατος. Την τελευταία 1,5 ώρα έχω διανύσει μία απόσταση 200-300-500 μέτρων. Θα σου πω ειλικρινά, αν κάποιος εξ’ ημών νιώσει δυσφορία δεν έχει τι να κάνει. Είναι εκατοντάδες οδηγοί, ΙΧ, βαρέα οχήματα γύρω μου. Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Όπου κι αν πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω και να τους πω “βοηθήστε μας πριν πέσει το σκοτάδι”, δεν έχουν να μας δώσουν μία συγκεκριμένη απάντηση», ανέφερε ο Άκης Παυλόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Ειλικρινά εδώ φτάνουμε να σκεφτόμαστε ότι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους δρόμους της Ελλάδας. Αν αυτός δεν είναι ο ασφαλέστερος να περάσει κανείς, τότε ποιος είναι;».



Αττική Οδός: Γιατί δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος - Η κατάπτυστη ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Όπως αναφέρεται: «Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά. Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας. Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».


Η Περιφέρεια Αττικής και η Πολιτική Προστασία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας...υποτίθεται! Μόνο για τις φωτογραφίες!


Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο, μας έλεγαν όλτα τα συστημικά ΜΜΕ. Θυμάστε;

«Με 80 εκχιονιστικά και άλλα βαρέως τύπου οχήματα, 2.5 χιλιάδες τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε 24ωρη επιφυλακή, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που πιθανόν προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο.»...μετέφεραν ΟΛΑ τα συστημικά ΜΜΕ μέχρι χθες!

Εισαγγελική παρέμβαση για την Αττική Οδο

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου