Ο Γιώργος Πιπερόπουλος αποδομεί την Ελληνική κυβέρνηση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος αποδομεί την Ελληνική κυβέρνηση

  Είναι δυνατόν, ιδιώτες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση; Οταν επιδεικνύεται στο Σύστημα (εσωτερικό και...

 






Είναι δυνατόν, ιδιώτες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση;


Οταν επιδεικνύεται στο Σύστημα (εσωτερικό και διεθνές) αποφασιστικότητα και πυγμή, η κατάληξη θα είναι νικηφόρα! Τέτοια που επέδειξε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Την Τρίτη δημοσίευα στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ egerssi.gr, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα το παρακάτω κείμενο, με τον τίτλο: Ανθέλληνες από γεννησιμιού τους οι Εγγλέζοι…

Τις τελευταίες ημέρες, μια από τις πρώτες ειδήσεις στα ΜΜΕ είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε εν πλω στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Euroferry Olympia ανοικτά της Βόρειας Κέρκυρας!

Στο σημείωμά μου δεν θα σταθώ στα όσα βλέπουν με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ για τα αίτια, τις ευθύνες, τη διάσωση συνανθρώπων μας κλπ.

Θα σταθώ όμως, σε όσα διάβασα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία έγραψε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ. Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας, καθηγητής Επικοινωνιολογίας και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη!

Έγραψε λοιπόν ο κ. Πιπερόπουλος:

«Παρακολούθησα έκπληκτος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 18/2/2022, τις αναφορές του παγκοσμίου δικτύου του Βρετανικού BBC στην καταστροφική πυρκαγιά στο Euroferry Olympia, Βόρεια της Κέρκυρας, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι!

Έτριβα τα μάτια μου και έτριβα τα αυτιά μου, καθώς έβλεπα και άκουγα τους δημοσιογράφους του BBC να αναφέρονται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ferry Boat Olympia!

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI και έχει αναρτημένη την Ιταλική – ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – σημαία!!!

Αγανακτισμένος για την ανακρίβεια της είδησης και παίρνοντας σοβαρά την κακή εντύπωση, που δημιουργούσε σε παγκόσμιο επίπεδο (με πιθανές αρνητικές εντυπώσεις για τον Ελληνικό Τουρισμό) η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΟ πλοίο, έστειλα αμέσως προσωπική ηλεκτρονική επιστολή στο BBC, την οποία κοινοποίησα και στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ, Βασίλη Κικίλια.

Διαπιστώνοντας ότι, η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σε ΙΤΑΛΙΚΟ σκάφος συνεχιζόταν, έστειλα και δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή και τηλεφώνησα στην Υπηρεσία παραπόνων του BBC ζητώντας η ένστασή μου να δημοσιοποιηθεί με το ονοματεπώνυμό μου…

Τις τελευταίες ώρες διαπιστώνω ότι, η αναφορά “διορθώθηκε” καθώς το BBC αναφέρει τις λέξεις Greece FB Fire…

ΔΙΟΡΘΩΣΗ; ΟΧΙ βέβαια!!!»!

Όπως διαβάζουμε ο κ. Πιπερόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια! Σε ποιες ενέργειες προέβη ο κ. Κικίλιας; Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης και τον Υπουργό των Εξωτερικών, ώστε να προβούν σε επίσημη διαμαρτυρία προς το BBC, ακόμη μάλιστα και προς την Βρετανική κυβέρνηση; Ή και αυτήν, την νέα ανθελληνική Βρετανική προπαγάνδα, η ελληνική κυβέρνηση θα την καταπιεί αμάσητη;

Είναι δυνατόν, ιδιώτες να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση;;

Αυτά αναφέροντας από την αφεντιά μου την Τρίτη 22/2/2022! 

Ωστόσο, ω του θαύματος, την Τετάρτη 23/2/2022 διαβάζω στην διαδικτυακή σελίδα http://www.elliniki-gnomi.eu/ τα παρακάτω:

«“Ευχαριστεί” ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Τελικά το BBC ΔΙΟΡΘΩΣΕ (στα έντυπα και ράδιο-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του) το λάθος των πολύωρων ανακριβών αναφορών του στο φλεγόμενο βόρεια της Κέρκυρας Euroferry-Olympia ταυτοποιώντας το, ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ενώ πρόκειται για σκάφος της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI, το οποίο ταξιδεύει με Ιταλική Σημαία εξυπηρετώντας την γραμμή Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι.

Μπορείτε να δείτε την αλλαγή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.bbc.com/news/world-europe-60443517

Τα δελτία του BBC αναφέρονται πλέον σε σκάφος ΙΤΑΛΙΚΗΣ ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI το οποίο ταξιδεύει με ΙΤΑΛΙΚΗ Σημαία.

Φυσικά ΟΛΟΙ ευχόμαστε να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι επιβάτες και ΟΛΟΙ εκφράζουν τα συγχαρητήρια στους άνδρες της ΕΜΑΚ και τα πληρώματα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο πλήρωμα του Ιταλικού σκάφους για τις προσπάθειές τους στη διάσωση επιβατών.

Εκφράζω δημόσια ένα πελώριο ειλικρινές, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από “πάτο” καρδιάς (πιο κάτω απλά ΔΕΝ πάει) σε εσάς που αναδείξατε τις προσπάθειές μου να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι “λανθασμένες” (και περίεργες) αναφορές του BBC, ότι πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκάφος σχετικά με το τραγικό συμβάν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όπως έγινε γνωστό, είναι το τέταρτο σκάφος της Εταιρείας που παραδίδεται σε φλόγες.

https://www.ot.gr/2022/02/18/epikairothta/euroferry-olympia-to-tetarto-ploio-tis-etaireias-pou-paradidetai-stis-floges

Καθώς περιμένουμε τώρα αφίξεις τουριστών ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδικη…Δυσφήμιση!»!

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, πως όταν επιδεικνύεται στο Σύστημα (εσωτερικό και διεθνές) αποφασιστικότητα και πυγμή, η κατάληξη θα είναι νικηφόρα! Τέτοια που επέδειξε ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος!

Κατόρθωσε να επιβάλλει στο BBC την ορθότητα μιας ειδήσεως που μονοπώλησε τα διεθνή Μέσα! Κατόρθωσε με το κύρος του, αυτό που πολλές φορές δεν μπορούν να καταφέρουν οι έρπουσες και υποτονικές στα εθνικά θέματα ελληνικές κυβερνήσεις!   

Αλλά, σημειώστε παρακαλώ κι αυτό – και δεν μπορώ να μην το αναφέρω – πως ο κ. Πιπερόπουλος μου τηλεφώνησε την Τρίτη το απόγευμα για να με ευχαριστήσει για το δημοσίευμά μου, που αναφερόταν στην πατριωτική παρέμβασή του στο BBC!

Μια ενέργεια από τον κ. Γιώργο Πιπερόπουλο, που δείχνει το βάθος και το μέγεθος του μεγαλείου του! Αυτής της προσωπικότητας με διεθνή απήχηση!

Δοθείσης λοιπόν της ευκαιρίας του τηλεφωνήματος, δεν μπορούσα να μην μπω στον πειρασμό και να μην τον ρωτήσω τον κ. Πιπερόπουλο, αν του τηλεφώνησαν οι κ.κ. Νίκος Δένδιας (ΥΠΕΞ) και Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Τουρισμού)!

Βεβαίως και γνωρίζετε την απάντηση! ΟΧΙ!

Γιατί άλλωστε να το πράξουν αυτό; Έχουν άλλα ζητήματα πιο …σοβαρά να διαχειριστούν!  

Αλλά και στην ερώτησή μου, για το πού ακριβώς βρισκόμαστε, ως χώρα, ως λαός, ο κ. Γιώργος Πιπερόπουλος λακωνικά μου απάντησε: Σαπίσαμε!

Σημ.:

Ο κ. Γιώργος Πιπερόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής μάνατζμεντ και μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης επιχείρησης στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο DURHAM, έκτο στο Ηνωμένο Βασίλειο και 82ο παγκοσμίως!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου