Πρόεδρος Λευκορωσίας Λουκασένκο: «Πανίσχυρες δυνάμεις» θέλουν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου – Η επιθετικότητα της Δύσης εναντίον Ρωσίας και Λευκορωσίας ήταν ξεκάθαρη εδώ και καιρό - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πρόεδρος Λευκορωσίας Λουκασένκο: «Πανίσχυρες δυνάμεις» θέλουν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου – Η επιθετικότητα της Δύσης εναντίον Ρωσίας και Λευκορωσίας ήταν ξεκάθαρη εδώ και καιρό

  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι τα σημάδια της προετοιμασίας της Δύσης για μια επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας...

 






Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι τα σημάδια της προετοιμασίας της Δύσης για μια επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και της Ρωσίας είναι ορατά εδώ και πολύ καιρό.


Ο Λουκασένκο ζήτησε από τον Πούτιν να προμηθεύσει επιπλέον πυραύλους S-400. Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση στην Ουκρανία, οι δυνάμεις αναγνώρισης εντόπισαν πολλά τάγματα αεράμυνας και πυραύλων κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, τα οποία προορίζονταν για επίθεση εναντίον ρωσικών στρατευμάτων στη Λευκορωσία


Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο σχετικά με την προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην ουκρανική κρίση και σύμφωνα με το sputnik τόνισε ότι «πανίσχυρες δυνάμεις θέλουν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, υπογράμμισε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραδώσει επιπλέον συστήματα αεράμυνας S-400 στα δυτικά του Μινσκ για την προστασία του εδάφους της χώρας.

«Δεν είχαμε αρκετό στρατιωτικό εξοπλισμό. Θα έχουμε αρκετό προσωπικό, εξοπλισμό. Απευθύνθηκα στον Πούτιν ώστε, εκτός από τους S-400, που βρίσκονται στην περιοχή Γκόμελ, να μας προμηθεύσει και με τους S-400, που θα τοποθετηθούν λίγο δυτικά του Μινσκ, προκειμένου να καλύψουμε όχι μόνο το Μινσκ» ανέφερε ο Λουκασένκο σύμφωνα με την Belta.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μινσκ περιμένει επί του παρόντος τις παραδόσεις των πυραύλων.

Οι κίνδυνοι επιθετικότητας της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ήταν ξεκάθαροι εδώ και πολύ καιρό

"Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης στις γειτονικές χώρες δημιουργήθηκε μια στρατιωτική ομάδα φαινομενικά για την προστασία των συνόρων από μια παράνομη εισροή μεταναστών. Αυτή η ομάδα ξεπέρασε τις 30.000", δήλωσε ο Λουκασένκο σε διευρυμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη. Μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων BelTA. «Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε ασκήσεις στην περιοχή Polesye για την εκπαίδευση των στρατευμάτων του για μια επιχείρηση στη Λευκορωσική κατεύθυνση και άρχισε να εξοπλίζει εθνικιστικές ομάδες με τον ίδιο στόχο».

Ο Λουκασένκο είπε ότι ο συνδυασμός αυτών και άλλων εξελίξεων ήταν μια «σαφή ένδειξη ότι η Δύση ετοιμάζεται για επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και της Ρωσίας».

Ο Λευκορώσος πρόεδρος είπε ότι στην παρούσα κατάσταση οι ηγέτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη μαχητική ετοιμότητα της κοινής δύναμης αντίδρασης του κράτους της Ένωσης, με την άσκηση Union Resolve-2022 να είναι η τελική φάση αυτού του ελέγχου.

"Παρεμπιπτόντως, όταν τελείωσε η άσκηση, οι ρωσικές δυνάμεις ήταν έτοιμες να φύγουν για τις μόνιμες βάσεις τους. Στην πραγματικότητα, κάποιοι άρχισαν να φεύγουν", είπε ο Λουκασένκο. "Αλλά η Δύση χρειαζόταν μια ένοπλη σύγκρουση που θα μπορούσε να κατηγορηθεί στη Ρωσία. Δεν περιορίστηκαν σε παραποιήσεις μέσων ενημέρωσης ή οικονομικά μέτρα, αλλά ειδοποίησαν μια ομάδα 8.000 ατόμων για αναδιάταξη στην Ευρώπη."

Τρέχουσα κατάσταση

Ο Λουκασένκο είπε ότι «η ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας αυξήθηκε αμέτρητα, με τα αμερικανικά αεροπλάνα να φέρνουν φορτία αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων και άλλα πυρομαχικά κάθε μέρα».

«Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός στρατός ενίσχυε τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών εγκαταστάσεων στο Ντονμπάς», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης. "Στην τρέχουσα κατάσταση ζήτησα από τον Ρώσο πρόεδρο να κρατήσει μέρος των δυνάμεων στην περιοχή Gomel. Δεν είχαμε ποτέ σχέδια για πόλεμο με την Ουκρανία ή υποψιαζόμασταν ότι μπορεί να απειλούμαστε από αυτήν την κατεύθυνση. Δεν έχουμε τοποθετήσει ποτέ κανένα στρατό μονάδες εκεί», είπε ο Λουκασένκο.

Υπενθύμισε ότι σε μια κατάσταση όπως αυτή ο Πούτιν πήρε την απόφαση να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Φυσικά, υπήρχαν σχέδια για τη χρήση των δυνάμεων που παρέμειναν στο έδαφος της Λευκορωσίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο tass.

Ωστόσο, πριν ληφθεί αυτή η απόφαση, οι δυνάμεις αναγνώρισης εντόπισαν πολλά τάγματα αεράμυνας και πυραύλων κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, που προορίζονταν για επίθεση στα ρωσικά στρατεύματα στη Λευκορωσία.

"Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της απόφασης για τη διεξαγωγή της επιχείρησης, η Ρωσία πραγματοποίησε ένα προληπτικό χτύπημα εναντίον αυτών των βαρέων όπλων για να αποτρέψει τις δικές της απώλειες και επιπτώσεις στη Λευκορωσία. Αν δεν γινόταν αυτό, οι πύραυλοι θα είχαν συντριβεί στο Gomel και Mozyr», εξήγησε ο Λουκασένκο.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου